Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Na forum prosiłam już o radę i sugestie dotyczące mojej łazienki. Tym razem przyszedł czas by prosić o pomoc w aranżacji 29 metrowej kawalerki.

A oto i ona:

moje m.jpg

Szczęściem i nieszczęściem tego pokoju są jego okna. Z jednej strony takie rozwiązanie daje to dużo światła, z drugiej sprawia problem, bo trudniej o aranżację przestrzeni.

Na rysunku zamieszczona jest przykładowa aranżacja. Niby wszystko jest, ale nie wiem gdzie w tym układzie umieścić np. TV. A ponieważ jest to "mieszkanie" studenta, chciałabym wygospodarować w nim kącik do nauki.

Zastanawiam się również nad rozwiązaniem z meblami wielofunkcyjnymi. Konkretnie chodzi mi o zastąpienie sofy łóżkiem wbudowanym w szafę.

Co o tym wszystkim sądzicie?

Jakie są Wasze sugestie? Co byście zmienili w tym układzie? Co Wam się podoba, a co nie?

https://forum.murator.pl/topic/172145-jak-ciekawie-zaaran%C5%BCowa%C4%87-29m2-kawalerk%C4%99/

Dziękuję Ci za podrzucenie myśli.

Twoje koncepcje są bardzo ciekawe i będę je rozważać.

Dopiero teraz przyjrzałam się zdjęciom i widzę, że z uwagi na rozkład wyłączników, gniazd TV, kaloryferów i otworów wentylacyjnych niezbędne będą modyfikacje Twoich propozycji.

Poniżej zamieszczam rzut i zdjęcia, które obrazują rozkład wyłączników, gniazd TV i kaloryferów:

ATTACH=CONFIG]137938[/ATTACH]

2.JPG

3.JPG

zdjecie wyslac.JPG

Bardzo ciekawa jest wersja nr 1 i generalnie ku niej chciałabym się skłaniać.

Problem tylko z szafą, która w wersji 1 jest na ścianie z wyłącznikami. No i miejsce dla TV...

Jeśli chodzi o oddzielenie części kuchennej od salonowej, to myślę by zamiast ścianki postawić tam wysoki mebel.

MOJE MIESZKANIE 1.JPG

mebel pokoj.JPG

Edytowane przez ola1984
https://forum.murator.pl/topic/172145-jak-ciekawie-zaaran%C5%BCowa%C4%87-29m2-kawalerk%C4%99/#findComment-5507170