Kamila.mila 25.09.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Dzień dobry z racji, że jestem nowa chciałabym się również przywitać A teraz przejdę do rzeczy, kilka dni temu dostałam od Pani projektant wizualizacje mojego mieszkania i prosiłabym, żebyś spojrzeli na nie fachowym muratorskim okiem coś dodać a może odjąć ? Ogólnie projekt mi się podoba, jedynie nie jestem przekonana do tego mocnego koloru w holu. Życzę miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mnie się bardzo podoba,zamiast tego odcienia ładnie też by wyglądał turkus czy ceglasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 niech ci da półkę nad kaloryferem, bo będa smugi kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 25.09.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Czy na pewno masz komin w miejscu, gdzie jest koza? Projektanci miewają różne pomysły a ostatnio spotkałam się z sytuacją, gdzie pani architekt wyrysowała piękny kominek, ale jak przyszło do realizacji, to okazało się, że nie ma do czego tego kominka podpiąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila.mila 25.09.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 To będzie bio kominek, nie podobają mi się nowoczesne kominki, dlatego postaramy się zamówić w takim stylu Jeśli chodzi o współpracę z Panią projektant to nie chcieliśmy wielkich zmian, raczej to była aranżacja, więc pola do popisu nie miała tym bardziej, że ograniczony budżet też stanowił problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 biokominek nie ma takiego kształtu. W realizacji może ci wyjśc kompletnie inny efekt niż na rysunku W tej sytuacji chyba starałabym się inaczej ustawić kanapę, o ile to możliwe (w taki sposób by nie mieć z niej widoku na kuchnię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila.mila 25.09.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mam na uwadze, że jest to tylko wizualizacja i domyślam się, że nie wyjdzie taki sam, ale zależy mi na takim kształcie, po prostu się uparłam, jak nie znajdę to dopiero będę płakać Niestety musi być narożnik z racji, że przenosimy go z poprzedniego mieszkania a drzwi balkonowe przesuwają się w lewą stronę Jestem wdzięczna za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 nigdy nie widziałam takiego biokominka. Płomień w biokominkach jest stosunkowo niewielki stąd małe z reguły rozmiary samych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.09.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 To ja tez sie wypowiem Projekt spojny, przyjazny ale dosc minimalistyczny. Raczej dla porzadnickich, bo zeby wygladal efektownie trzeba zachowywac tez porzadek. Mnie natomiast absolutnie nie pasuje tutaj kominek/koza, w tym wydaniu, ktory moim zdaniem jest zgrzytem w tym nowoczesnym wnetrzu. Dwie uwagi funkcjonalne: czy dobrze dedukuj\e, ze salon z aneksem laczy sie z korytarzem i dzwiami wejsciowymi do domu? Jesli tak, to nie widze nigdzie "aranzacji przedpokojowej". Chyba ze za ktorymis drzwiami jest garderoba, albo co\s blednie wydedukowalam Druga uwaga: zabudowa kuchenna. Czy wystarczy miejsca do przechowywania? Zazwyczaj, jak sie rezygnuje z gornych szafek, to jest wtedy wysoka zabudowa, ktora sluzy jako spizarka. Moze plyta moze byc na przeciwnej stronie z okapem, a cala tamta sciane zrobic w wysokiej zabudowie? To co macie teraz jest ladne i lekkie, ale czy wystarczajaco praktyczne? WArto tez zwrocic uwage na usytowanie zlewu, zeby okno Wam sie otwieralo To tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila.mila 25.09.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Już odpowiadam co i jak Moi rodzice dobudowali piętro domu. Za drzwiami, które są koło kuchni znajduje się przedpokój. W kuchni będę miała same potrzebne rzeczy typu talerze, naczynia, garnki, kubki itp. itd. wszystkie rzeczy, które używać będę raz na rok będą w składziku, piętro niżej. Zlew chciałam bliżej płyty grzewczej, ale niestety okno jest niewymiarowe jedna część jest większa druga mniejsza i żeby wycelować w sam środek przy otwieraniu, będzie musiało zostać w tym miejscu ))) Elfir - głównie to zależy mi na takim wyglądzie a czy to będzie bio kominek czy elektryczny to w sumie dla mnie nie ważne Ale dziękuje za cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.09.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Wizualizacja mi się podoba. Estetyczna. Jeśli nie czujesz tego koloru, to nie zmuszaj się, albo pomaluj nim tylko ścianę z telewizorem. Co do biokominka, to ja też nie spotkałam się z takim kształtem, ale takie coś może bardziej by pasowało http://kominki.ratur.pl/111-158-thickbox/biokominek-duzy-czarny-af-czarny.jpg tutaj strona http://kominki.ratur.pl/biokominki/111-biokominek-duzy-czarny-af-czarny.html Edytowane 25 Września 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.09.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Projekt bardzo ciekawy, ale IMHO biokominek w formie kozy jest nie do zrealizowania Przecież bio nie ma rury do komina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bureczek 26.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Osobiście bardzo podoba mi sie ten projekt. I ten intensywny kolor w przedpokoju też bardzo fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 01.10.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dzień dobry z racji, że jestem nowa chciałabym się również przywitać A teraz przejdę do rzeczy, kilka dni temu dostałam od Pani projektant wizualizacje mojego mieszkania i prosiłabym, żebyś spojrzeli na nie fachowym muratorskim okiem coś dodać a może odjąć ? Ogólnie projekt mi się podoba, jedynie nie jestem przekonana do tego mocnego koloru w holu. Życzę miłego wieczoru [ATTACH=CONFIG]138548[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138549[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138550[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138551[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138552[/ATTACH] Mnie się ten kolor podoba, ja mam u siebie jasno fioletowy w sypialni, ale za jakiś czas chętnie przemalowałabym na taki. Podobają mi się też do takich wnętrz sztukaterie, ale wiem, ze to akurat mało popularne rozwiązanie z drugiej strony turkus z bielą tez by bardzo ładnie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts