rad1 25.09.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Dzień dobry Mam pytanie odnośnie wykonania instalacji gazowej. Za gazomierzem w kierunku lokalu istnieje instalacja wykonana z rury stalowej o długości około 5m, a następnie z rury stalowej przechodzi na rurę miedzianą zaprasowywaną - do podłączenia kotła oraz kuchenki gazowej (około 3m). Czy tak zaprojektowana i wykonana instalacja jest w porządku??W Dzienniku Ustaw z 2002r. jest napisane rury stalowe lub miedziane, ale nie ma nic o połączeniach ze sobą różnych materiałów w obrębie jednego lokalu. Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 25.09.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nawet ja byś miał całość w miedzi to znajdź kuchenkę lub piec wykonaną w miedzi, żeby nie łączyć tych dwóch materiałów:PNie bardzo rozumiem w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad1 26.09.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Nie chodziło mi o kuchenkę czy piec, ale o rury gazowe czy można wykonać 5m instalacji gazowej ze stali, a następnie około 4m z miedzi i czy ktoś to odbierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.09.2012 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nawet ja byś miał całość w miedzi to znajdź kuchenkę lub piec wykonaną w miedzi, żeby nie łączyć tych dwóch materiałów:P Nie bardzo rozumiem w czym problem? odpowiedź dla inteligentnych a dla kolegi trzeba prosto więc można tak wykonywać instalację gazową łączyć miedź ze stalą niema żadnych technicznych przeciwwskazań a odpowiedź Piotrmaka jest na to dowodem że producenci kuchenek gazowych łączą te dwa materiały i wiele więcej innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.05.2013 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 taaak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.05.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Nie odpowiadajcie na reklamy, bo jak się je usunie, to komentarz nie wiadomo do czego się odnosi i sens ciągu wymiany zdań we wątku jest zakłócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts