bernikle 27.09.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Witam wszystkich, potrzebuję informacji od ludzi którzy budują lub wybudowali dom według tego projektu. http://pprojekt.pl/projekt5418-atlanta_bis,opis.htmlCo to znaczy ,,DO DOKUMENTACJI PROJEKTOWEJ NIE MA ZESTAWIENIA MATERIAŁÓW I KOSZTORYSU , ZAŁĄCZONE JEST ZESTAWIENIE WIĘŹBY DACHOWEJ ORAZ ZESTAWIENIE STALI ZBROJENIOWEJ,, Czy w projekcie będzie napisane ile potrzebuję materiałów na budowę domu, pustaki cegły itp?Ile może kosztowac materiał na budowę stanu surowego otwartego bez ocieplenia i bez wieźby dachowej Edytowane 29 Września 2012 przez bernikle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 30.09.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 podbijam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.09.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 No, jeśli wyraźnie jest napisane, że nie ma zestawienia, to nie ma...Stal i drewno na wieźbę jest podane zawsze, resztę melezy sobie policzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 BERNIKLE - dlaczego założyłaś/łeś ten temat w tym dziale? On nie jest na temat. Jest specjalny dział do omawiania projektów! Przenoszę, ale proszę na przyszłość dostosować się do podpisu pod nickiem:WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukan 02.10.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Zestawienie stali i elementów więźby dachowej jest dołączne, tzn jest w projekcie natomiast pracownia nie wylicza materiałów budowlanych typu bloczki itp, najlepiej jeżeli takie zestawienie przygotuje skład budowlany/ hurtownia budowlana wtedy bierze odpowiedzialnośc za swoje wyliczenia tzn możesz np. zwrócic nie wykorzystane materiały, gdybyś takie zestawienie dostał od pracowni i było czegos za dużo policzone mógłbys zostać z tymi materiałami. Zapotrzebowanie na materiały budowlane zgłasza też/ wylicza kierownik budowy tak jest najbezpieczeniej, oni po prostu sie tym nie zajmują... spokojnie obejdziesz sie bez zestawienia materialów, nawet jakby było i tak trzeba przeliczyć jeszcze raz, proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 02.10.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wielkie dzieki za odpowiedzi. Projekt juz zamówiony prosto z pracowni. Dostałem nawet skromny rabacik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 22.09.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Czy ktoś buduje lub wybudował dom wg projektu ATLANTA BIS pracowni DOMPLAN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 23.09.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zakupiłem właśnie projekt i ruszam z budową na wiosnę. Jestem na etapie adaptacji projektu i zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 gdybyś użył wyszukiwarki znalazłbyś taki wątek łączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 25.10.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Ja czekam właśnie na pozwolenie na budowę i szukam dobrych wykonawców oraz dobrych materiałów (w dobrej cenie). Zaczynam budowę na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 08.11.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Czy ktoś wykonywał już w tym domu strop Teriva i murował ścianki działowe na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.11.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Czy ktoś wykonywał już w tym domu strop Teriva i murował ścianki działowe na poddaszu ? dajesz podwójną belkę jeśli ścianka leci wzdłuż i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 14.11.2013 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ja zrobiłem strop monolityczny zrezygnowałem z terivy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 15.11.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Ja zrobiłem strop monolityczny zrezygnowałem z terivy Gdzie budujesz i na jakim jesteś etapie ? Ile kosztował cię strop monolityczny w Atlancie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 04.02.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Proszę o info od osób, które zmieniały w tym projekcie strop na monolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzeka 07.02.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) jestem TomekNam projektant zaprojektował strop żelbetowy bez belki podtrzymującejPierwotnie miała być 20x20 ale zmienił grubość stropu po przeliczeniu i jest ok. Edytowane 7 Lutego 2014 przez skrzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzeka 07.02.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 podaj maila to prześlę zbrojenie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 16.02.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Dzięki za projekt zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azael 19.02.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Cześć czy mogę też poprosić o zbrojenie do atlanty bis pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 22.02.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Cześć czy mogę też poprosić o zbrojenie do atlanty bis pozdrawiam wszystkich budujących Ja swój projekt zbrojenia zgubiłem i nie pomogę patrze że to chodliwy towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts