Zakręcona 30.09.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam serdecznie, poproszę o pomoc w rozmieszczeniu mebli w salonie, który ma być pokojem wielofunkcyjnym, który użytkować będzie rodzinka 2+1, a w przyszłości 2+2. W salonie znaleźć się muszą: - pianino (już je mam) i tu od razu pytanie: czy kolor pianina wyznacza kolor w jakim powinny być pozostałe meble - tv - kącik komputerowy - im większy tym lepiej, zwłaszcza jeśli powrócę do pracy w domu' -rozkładany stół, który użytkowany będzie w czasie wizyt gości, a na co dzień podejrzewam, że przez dzieci do odrabiania lekcji - wypoczynek - marzy mi się narożnik, ale nie wiem czy w tym pokoju zmieści się taki większy na 4 osoby + stolik kawowy - no i oczywiście miejsce na książki. Mam 2 regały wąskie (20cm) szerokości 64cm i 84cm, wysokie na 2m. Fajnie byłoby je wpasować. Mam też wiszące półki, ale nie wiem gdzie je powiesić. No i przydałby się też głębszy regał na książki większego formatu. Czy da się to jakoś zmieścić na tak małej przestrzeni, żeby to jakoś sensownie było rozplanowane? Poniżej wklejam moje 4 wersje. Żadna z nich nie uwzględnia regałów na książki, bo nie wiedziałam gdzie je zmieścić. Oczywiście proszę o rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 może tak:http://images41.fotosik.pl/1775/9256174b2a2236b7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 01.10.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 No to już chyba nic nie trzeba dodawać, bo projekt Elfir eliminuje klopot z regałem A co ważniejsze pokój ma dwie strefy, więc może grupa ludzi siedzieć przy stole, a druga na kanapie i nikt sobie nie przeszkadza. A pokój jest na tyle duży, że się obie strefy mieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakręcona 02.10.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dziękuję. Podział na strefy bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, ze odległość od kanapy do telewizora nie będzie zbyt mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 w dobie telewizorów LCD jakie ma to znaczenie? Co najwyżej wybierzesz mniejsza przekątną (zamiast 52 cali - 32 cale)W jakiej odległosci siedzisz od moniora komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakręcona 02.10.2012 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Masz rację.Siedzę 80cm od monitora komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 i masz jakiś problem z oglądaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakręcona 02.10.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 jak mam problem to przysuwam / odsuwam krzesło lub zwiększam / zmniejszam czcionkę lub przybliżam / oddalam obraz edit: zmierzyłam odległość aktualną jaką mam w domu do telewizora i wychodzi mi podobna jak w Twoim projekcie, więc powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts