Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon wielofunkcyjny

Zakręcona

Recommended Posts

Witam serdecznie,

poproszę o pomoc w rozmieszczeniu mebli w salonie, który ma być pokojem wielofunkcyjnym, który użytkować będzie rodzinka 2+1, a w przyszłości 2+2.

W salonie znaleźć się muszą:

- pianino (już je mam) i tu od razu pytanie: czy kolor pianina wyznacza kolor w jakim powinny być pozostałe meble

- tv

- kącik komputerowy - im większy tym lepiej, zwłaszcza jeśli powrócę do pracy w domu'

-rozkładany stół, który użytkowany będzie w czasie wizyt gości, a na co dzień podejrzewam, że przez dzieci do odrabiania lekcji

- wypoczynek - marzy mi się narożnik, ale nie wiem czy w tym pokoju zmieści się taki większy na 4 osoby + stolik kawowy

- no i oczywiście miejsce na książki. Mam 2 regały wąskie (20cm) szerokości 64cm i 84cm, wysokie na 2m. Fajnie byłoby je wpasować. Mam też wiszące półki, ale nie wiem gdzie je powiesić. No i przydałby się też głębszy regał na książki większego formatu.

Czy da się to jakoś zmieścić na tak małej przestrzeni, żeby to jakoś sensownie było rozplanowane?

Poniżej wklejam moje 4 wersje. Żadna z nich nie uwzględnia regałów na książki, bo nie wiedziałam gdzie je zmieścić.

Oczywiście proszę o rady i sugestie.

salon%25201%2520Model.jpg

salon%25202-Model.jpg

salon%25203-Model.jpg

salon%25204-Model.jpg