czantoria 30.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam, wraz z moją małżonką planujemy zakup projektu dom w limetkach z pracowni Archon +. Chciałbym zapytać Was drodzy forumowicze czy ktoś buduje ten dom, posiada jakieś doświadczenie w tym projekcie. Jest to stosunkowo nowy projekt ale może ktoś posiada jakieś zdjęcia z realizacji i mógłby je zamieścić na forum. Interesuje nas także jakie ewentualne zmiany wprowadziliście w tym projekcie. Poniżej zamieszczam link do projektu. Pozdrawiamhttp://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-limetkach/m4f2be5e6a2d8a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luving 01.10.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) wygląda nowatorsko i bardzo mi się podoba, zwłaszcza wykorzystane do wykończeńmateriały budowlane Edytowane 1 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.10.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Co masz napisane pod nickiem?Z tym pytaniem proszę do odpowiedniego działu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?4-Projekty-domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 01.10.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 zamiast garażu zrobiłabym pokój,a o ten mały pokój powiększyłabym salon,bo 19 m to stanowczo za mało,teraz mój salon ma 25 m i brakuje mi tych paru metrów więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 To nie jest dział do omawiania projektów.Przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A teraz uwagi - jeśli szukasz małego domu, bo masz mało środków finansowych to pierwszą rzeczą przy szukaniu projektu jest wyrzucenie grażu z bryły domu. Garaż w cenie powierzchni mieszkalnej to jest luksus a nie minimalizacja kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czantoria 02.10.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Faktycznie źle umieściłem temat, przepraszam za pomyłkę. Elfir mógłbyś sprecyzować z tym garażem. W jaki sposób zaoszczędzę wyrzucając garaż z bryły i budując osobny garaż (rozumiem że na ogrzewaniu) ale czy budowa osobnego budynku gospodarczego nie podniesie kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 garaz w bryle zmusza cie do wydania naraz wiekszej kwoty na budowę.Ponadto garaż w bryle tak naprawdę ma mocniejsze fundamenty i strop niż to jest w budynku gospodarczym konieczne. Toteż dom o powierzchni całkowitej z garażem 160 m2 i dom o powierzchni całkowitej 120 m2 + 40m2 lekkiej wiaty garażowej róznią się kosztami budowy. Brama garażowa dodatkowo wychładza budynek - jest duża i nie ma za dobrego współczynika przenikania ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czantoria 02.10.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dziękuje za odpowiedź. A co powiecie o takim projekcie? http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/stanley_paliwo_stale/0/834#top (wiem że temat dotyczy limetki ale nie chce zakładać nowego żeby nie zaśmiecać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 ogólnie wątek o pomocy w wyborze projektu jest tu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?3885-JAKI-PROJEKT-DOMU-WYBRA%C4%86-w%C4%85tek-dla-zmagaj%C4%85cych-si%C4%99-z-w%C4%85tpliwo%C5%9Bciami Co do projektu - niczym się w zasadzie nie różnią, prócz tego, że dom z horyzontu jest nieco wiekszy i ma ubikację otwieraną na salon (fuj!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts