cronin 03.03.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 To ja tylko powiem, czemu moja kuzynka klęła na kamyki, po których chodziła. 1. wbijały się w grunt pod spodem, trzeba było dosypywać2. zakopywał się w nich wózek, ciężko było nim przejechać3. walały się po całym trawniku4. chodziło się po nich jak po grząskim piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.03.2013 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 wózek powiadasz? muszę się zastanawiać, nic mnie tak nie wkurza jak wózkowa szarpaninamoje dziecie na pewno będzie intensywnie te kamyki roznosićale one tak ślicznie wyglądają.... no to może chociaz koło tarasu sobie je rozsypię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.03.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Nita jak Ci się kamienie podobają to chociaż gdzies sobie je zrób - co masz potem żałować że nie masz.Wokół tarasu to fajny pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.03.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 u niej była to główna ścieżka od furtki do drzwi, a wózek ciężki trojaczkowy, ale mnie tez się słabo po nich chodziło, a już spacerówka na cienkich kółkach to porażka. Kamyczki tak ale z boku, nie w głównym ciągu komunikacyjnym, że się tak oficjalnie wyrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.03.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Nita wypady błotne bardzo dobrze znam fajnie że mieliście rodzinnie spędzony dzionek my podłogówki jeszcze nie podpięliśmy ale to podobnie jak z grzejnikami robilismy próbę szczelności, ale bez wody, woda była nalana dopiero jak wszystko było ok i nalanie wody też było jakby testem bo sprawdzaliśmy czy nic nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.03.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Dracula ale jak próbę szczelności bez wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Kurcze nie wiem szczerze mówiąc jak oni to robili, na budowie był kompresor więc może samo powietrze wpuszczali...bym musiała podpytać. Teść wykonywał ją parę dni przed wpuszczeniem wody. Potem tylko ustawili odpowiednie ciśnienie na naczyniu przeponowym i wpompowali już wodę. u nas to w ogóle było nietypowo, bo wody nie mamy jeszcze była pompowana prosto z beczki no i już wiem, że pierwsza prób była wykonywana samym powietrzem i na manometrze były sprawdzane pomiary. Edytowane 4 Marca 2013 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.03.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 to faktycznie nietypowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.03.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 no ale przetestowane, działa, teraz tylko podpiąć resztę grzejników i podłogówkę no i byliśmy pewni, że jak odpalimy ogrzewanie to wiosna przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.03.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 dracula dobrze, że już odpaliliście ten piec i wiosna nastała z tym puszczaniem powietrza w rurki, to się chyba zaworki i łączenie psika woda z mydłem i jak coś cieknie to się bąbelki robią kamyczki, kamyczki... ja tu się o nich rozwodzę, a tu szambo trzeba kupić i w dół wykopać a nie o kamyczkach, prawda dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.03.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 dokładnie nita, wiedziałam kiedy zaglądnąć Ja w międzyczasie jeszcze tynki dogrywam. A propos kamyczków, jeśli zdarza Ci się zakładać szpilki, to kamyczki zdepilują je momentalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.03.2013 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 niee te kamyczki nie będę z przodu tylko przy tarasie i ewentualnie z tyłu jako ścieżyna przy domu. Przed domeczkiem będzie kostka, żeby dzieci miały gdzie jeździć, piłkę odbijać itp a jeśli chodzi o szpilki to niech król swoją królową nosi na rękach :lol2: by się w tych kamyczkach do połowy zapadł :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.03.2013 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 nie ma letko kocioł na ten nieszczęsny groch, który jakby był to trzeba go ogarnąć propozycja instalatora taka: Kocioł Heiztechnik Q EKO DUO 17kw automatyczny, dwupaleniskowy z rusztem wodnym i podajnikiem,kocioł tradycyjny przeznaczony do spalania miału, węgla, grochu i drewna z automatyka i wentylatorem, cena 8000 zł (niestety na tą chwilę nie wiem czy ma namysli netto, oby nie ) do tego jesli dobrze rozumiem wycenę (musze naprawdę chłopa o wszytko wypytać) wymiennik Kospel 100 l dwupłaczowy z grzałką, osprzetem grupy bezpieczeństwa i obiegiem cwu z pompą obiegową grundfos Cały ten wywód nic mi nie mówi. Pytam wujka G i zamierzam jakoś ogarnąć (ciemność widzę ciemność). Może jednak jakaś dobra dusza się zlituje i coś niecoś słyszała o tych kotłach to chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.03.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 wygląda na to, że jak starego kapcia wrzucisz do podtrzymania ognia to kocioł przeżyje. Cena 8k złotych też pewnie do negocjacji. Tyle widzę w ciemnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.03.2013 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 nie ma letko kocioł na ten nieszczęsny groch, który jakby był to trzeba go ogarnąć propozycja instalatora taka: Kocioł Heiztechnik Q EKO DUO 17kw automatyczny, dwupaleniskowy z rusztem wodnym i podajnikiem,kocioł tradycyjny przeznaczony do spalania miału, węgla, grochu i drewna z automatyka i wentylatorem, cena 8000 zł (niestety na tą chwilę nie wiem czy ma namysli netto, oby nie ) do tego jesli dobrze rozumiem wycenę (musze naprawdę chłopa o wszytko wypytać) wymiennik Kospel 100 l dwupłaczowy z grzałką, osprzetem grupy bezpieczeństwa i obiegiem cwu z pompą obiegową grundfos Cały ten wywód nic mi nie mówi. Pytam wujka G i zamierzam jakoś ogarnąć (ciemność widzę ciemność). Może jednak jakaś dobra dusza się zlituje i coś niecoś słyszała o tych kotłach to chętnie przygarnę. Mam piec z tej firmy, tyle. ze tylko na ekogroch (HT Q Eko). Jak już ogarnelismy, tzn. mąż jak to to obslugiwac jest ok. Wybralismy go, bo producent jest z okolicy (Kaszuby). Maja też forum dla uzytkowników gdzie można szybko dostac informacje co robic w razie problemów. Na poczatku nie bylo wiadomo jak co ustawic zeby dzialalo i spalalo całkowicie groch, ale po kilku instrukcjach śmiga ładnie. Jak na razie jestesmy zadowoleni. Nasz uzytkujemy juz ponad rok, z czego mieszkamy od sierpnia. W lecie chodzi tylko na cwu. W zasadzie latem zasobnik uzupelnialismy raz na miesiac a zima raz na 1,5tyg. Męża wujek tez wziął ten Q Eko Duo (pali drewnem i ekogrochem) i tez jest zadowolony. Chociaz na poczatku mial przygody, bo mokry groszek kupil i mu sie slimak czopowal. Duzo zalezy od jakosci groszku. Jak na razie polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 06.03.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Nita cena za wiele mi nie mówi, tylko tyle że w tej granicy kosztują takie piece a zasobnik nie za mały 100l? u nas będzie 300l. Po prostu jak dużo osób po sobie będzie się kapać to może zabraknać ciepłej wody i trzeba będzie czekać. Ogarniesz, ogarniesz my mamy bez podajnika i też nic skomplikowanego nie ma, aby ustawić dobrze na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.03.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 dzieki dziewczyny agalind u nas z kolei instalator mieszka po sąsiedzku i zajmuje się też ustawianiem, gwarancją itp. Dla nas to bardzo korzystne. Dwóch sąsiadów ma też od niego piec, muszę znowu chyba w teren polecieć dracula zasobnik muszę obczaić u nas dużo idzie ciepłej wody Czekam już z niecierpliwością 15 i ruszamy na działeczkę na dalsze prace porządkowe. Chyba już niedługo będzie można kopać dołek pod szambo, to przy okazji chciałabym wyrównać działeczkę. Naprawdę sezon budowlany sie rozpoczyna, aż niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.03.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 ledwo zipam, będą tylko zdjęcia pierwsze ognisko młody pytał czy mam kiełbaski http://imageshack.us/a/img545/330/oierwszeognisko.png tułaziłam i zbierałam paprochy http://imageshack.us/a/img820/5319/1004222k.jpg dymi się http://imageshack.us/a/img594/3164/boka.png zachód słoneczka zza górki, która niedługo zniknie i będzie droga http://imageshack.us/a/img18/7350/1004229h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Kamyki można stabilizowac żywicami do stosowania na zewnątrz i nic już nie będzie się roznosiło. A i wózkiem można przejechać. Zywica stabilizuje żwiry również na podjazdach.Jedną z firm zajmujących się tym typem nawierzchni to Terraway, ale można też kupować samą żywicę i robić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.03.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 dzięki Elfir za przydatne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts