Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GRÓDEK 7 pracownia DOM PROJEKT

Recommended Posts

Witam wszystkich ekspertów ;)

Mam problem.. spodobał mi się projekt domu gródek 7 http://www.wymarzonydom.com.pl/Projekt-domu-grodek-7,desc,0,308,4,Projekt.html

ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć z realizacji, domek wydaje się bardzo mały dlatego jeśli ktoś jest szczęśliwym posiadaczem tego domku proszę o kilka zdjęć ze środka.

pozdrawiam Monika

mój mail: [email protected]

gosiek - problem w tym, że to nie jest projekt Archetonu a pracowni DOM-PROJEKT

deysy - jesli szukasz projektu małego domku, bo nie masz za dużo środków finansowych to zrezygnuj z garażu w bryle budynku.

W tym projekcie garaż to 1/3 powierzchni parteru. Koszt budowy 1 m2 domu okreslany jest na min. 2500-2800 zł. To będzie droge mieszkanie dla samochodu.

Ponadto w tym projekcie jako ogrzewanie może być chyba tylko prąd lub pompa ciepła. Dla gazu chyba będzie za mała kubatura pomieszczenia gospodarczego.

Kominek jest w koszmarnym miejscu pod schodami (jak do niego podejść?) i brak jest miejsca na TV. Z resztą kominek w tak małym domu to też pomyłka.

Umiejscowienie łazienki wymusza postawienie dodatkowego kominka wentylacyjnego. Zwykle w małych domkach łazienka na piętrze jest nad kuchnią lub nad kotłownią - po to, by nie trzeba było rozbudowywać pionów wod-kan i wentylacyjnych.

Jak dla mnie to bubel.

Elfir twoje uwagi są bardzo trafne, masz oczywiście rację, widzę specjalistę jeśli chodzi o dobre porady :)

To może mogę Cię poprosić o pomoc przy wyborze ciekawego projektu. Posiadam małą i dość wąską działkę max długość ściany czołowej to 12m (przynajmniej tak mi mąż mówił jak mam projektów szukać). Chodzi mi o domek z garażem 1st, dużym salonem i pomieszczeniem gosp (bo nie mamy kasy na podpiwniczenie), kuchnia podoba mi się otwarta, no i ogólnie nie musi być to jakiś ogromny dom bo maksymalnie będzie my w nim mieszkać we trójkę :)

Czekam na sugestię :)

przecież ten dom nie spełniał tych kryteriów (np. duże pomieszczenie gospodarcze).

Napisz - co dla ciebie znaczy duży salon? 30?40?50? m2

Czym chcecie grzać?

Jaką kwotę cchecie przeznaczyć na budowę?

Od której strony swiata jest wjazd na działkę?

Czy działak posiada jakies ciekawe widoki? A może jest strona świata, która jest brzydka (np. przy kiepskim widoku od południa bez sensu jest szukać domu z wielkim południowym tarasem)?

Dom o szerokości 12 m to całkiem dużo. Jaka duża jest działka?

Jakie są zapisy MPZP?

Działka nie należy do dużych, ma 788m, grzać chcielibyśmy zwykłym piecem (na węgiel i drzewo, ewentualnie ekogroszek). Nie chcemy dużego domu max 120m więc zdaję sobie sprawę że salon tez nie może być zbyt duży ale zależało by mi żeby miał conajmiej 30 metrów. Kasy nie mamy dużo, dlatego szukamy domu taniego w budowie i późniejszej eksploatacji.

Chyba znaleźliśmy coś wartego uwagi..

http://www.z500.pl/projekt/Z119.html

powiedz mi co o tym sądzisz ?! :)

pozdrawiam:)

• 1 month później...

Hej

mnie i mężowi rowniez spodobał sie ten projekt na wiosne sie budujemy, jeszcze nie kupilismy go ale niebawem chcemy juz kupic projekt i chyba ten...wlasnie szkoda ze nie ma w nece zdjec z wnetrz bo tez mam troszke wątpliwosci ze moze byc tyć za mały, aczkolwiek dla nas 2 powinien byc ok. Szukalismy wlasnie małego domku bo wiekszych potrzeb nie mamy;) chodzi nam rowniez o niskie utrzymanie .

Czy ktos moze juz sie wybudował z tym projektem ? ma jakies wskazowki i porady ?

• 1 month później...