verdas 02.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Witam,szukam osób zainteresowanych tym projektem. Po przeczytaniu wielu for i wertowaniu projektów z małymi domkami znalazłem własnie z297.Wydaje sie być prosty w budowie nie ma okien dachowych (oszczędność) prosty dwuspadowy dach jeden komin, kotłownia przystosowana na ekogroszek.Szukałem projektu na wąską działke 16x60m. Prosiłbym o opinie na temat tego projektu dodam tylko, że chciałbym budować ten dom systemem gospodarczym. Pozdrawiam i czekam na opinie. Link do projektu http://www.z500.pl/projekt/Z297,Pietrowy-dom-ze-sporym-pomieszczeniem-gospodarczym-takze-na-waska-dzialke.html#project-general-info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Zmniejsz okno na froncie od łazienki i pomyśl o rezygnacji z balkonu. Wybierasz mały projekt bez garażu, więc rozumiem, że chodzi o cięcie kosztów.Dodatkowo zlikwiduj małe okienko w salonie - dwa wielkie okna tarasowe wystarczą.Zamiast kominka lepiej koza lub zupełnie bez kominka. Kominek w mym pomieszczeniu bardzo przytłacza - to ogromny "mebel". Propozycja zmian:http://images41.fotosik.pl/1778/e783eecbeb559a2d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verdas 04.10.2012 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam,dzieki za odpowiedź.Ogólnie układ pomieszczeń mi odpowiada.Zmienił bym własnie to:- okno w łazience na mniejsze,-drzwi tarasowe obok stołu zamienił bym na okno,- to małe okno w salonie zlikwidował,- oraz tą scianke co jest przy schodach przeznaczył do likwidacji. Balkon bym zostawił nad wejsciem dodaje uroku temu projektowi.Koza zamiast kominka to bardzo dobry pomysł. Nie wim tylko czy te pokoje na górze nie będą za małe...? Pozdrawiam i czekam na kolejne opinie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolus22 05.10.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Zmniejsz okno na froncie od łazienki i pomyśl o rezygnacji z balkonu. Wybierasz mały projekt bez garażu, więc rozumiem, że chodzi o cięcie kosztów. Dodatkowo zlikwiduj małe okienko w salonie - dwa wielkie okna tarasowe wystarczą. Zamiast kominka lepiej koza lub zupełnie bez kominka. Kominek w mym pomieszczeniu bardzo przytłacza - to ogromny "mebel". Propozycja zmian: http://images41.fotosik.pl/1778/e783eecbeb559a2d.jpg Bardzo podobają mi się zmiany, które wprowadziłaś w tym projekcie. Mamy dość wąską działkę i przyznam, że ten projekt ostatnio wpadł nam w oko. Chcielibyśmy tylko od strony bez okien dostawić garaż z kotłownią z tyłu,a obecną kotłownie przerobić ( poszerzyć salon?, przerobić na łazienkę?, a obecną przerobić na większy wiatrołap?). Bardzo spodobały mi się również proste schody- takie jak zastosowałaś w swoim projekcie. Może masz jakieś fajne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.10.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 dobudowanie kotłowni może wam powiększyć piętro. Ale możecie też garaż i kotłownię zrobić jako budynku parterowe. Jesli powiekszylibyście piętro, to mozna przestawić kominek do ściany dobudowanej kotłowni, co powiększy znacząco salon. W przypadku jednak rozwiązania z parterową kotłownią, dodatkowe pomiesczzenie może byc małym gabinetem (pokojem komputerowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolus22 08.10.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Jeśli chodzi o garaż i kotłownie to myślimy raczej o poziomie parteru. Zastanawiają mnie jeszcze dość niskie koszty budowy podawane przez z500 - myślicie, że jest to możliwe do osiągnięcia? jeśli chodzi o wielkość pomieszczeń na piętrze, to najbardziej martwi mnie mała łazienka:/A z rzeczy, które byśmy ewentualnie zmienili to:- zmniejszenie okna tarasowego- likwidacja kominka- zamiana okna tarasowego z boku domu na okno takie prawie do podłogi:) i na pewno trochę węższe - likwidacja ścianki przy schodach- zmniejszenie łazienki na dole, kosztem powiększenia wiatrołapu z wejściem z/do garażu- zamiana okna tarasowego w pokoju na piętrze ( tego przy sypialni) na zwykłe okno Co do balkonu to chyba byśmy zostawili- też uważamy,że pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 nie sądzę by były to dokładne kosztorysy. To sa przeliczniki bankowe za m2, do kredytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogrodni 15.12.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Czy ktoś już kupił ten projekt? Moim zdaniem jest funkcjonalnie rozplanowany jak na taką powierzchnię, my zastanawiamy się nad zakupem, chcemy jeszcze z boku od ściany bez okien dostawić obszerny garażiem z przejściem z domu, a pomieszczenie gospodarcze zostawić bez drzwi ale z oknem. Ciekawa jestem Waszych przemyśleń. Ze zmianami poprzedników się zgadzam, my pewnie budowalibyśmy bez balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogrodni 05.01.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Podbijam wątek, nikt więcej nie chce się wypowiedzieć na temat wad i zalet tego projektu ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dival 10.02.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Bardzo podobają mi się zmiany, które wprowadziłaś w tym projekcie. Mamy dość wąską działkę i przyznam, że ten projekt ostatnio wpadł nam w oko. Chcielibyśmy tylko od strony bez okien dostawić garaż z kotłownią z tyłu,a obecną kotłownie przerobić ( poszerzyć salon?, przerobić na łazienkę?, a obecną przerobić na większy wiatrołap?). Bardzo spodobały mi się również proste schody- takie jak zastosowałaś w swoim projekcie. Może masz jakieś fajne pomysły? projekt z297 gf to wersja z garażem wersja dla mnie wręcz idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tea3k 10.11.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Cześć nie wiem czy te schody nie byłyby za strome ale ja bym je skończył prze ostatnim załamaniem żeby na łazienkę nie wychodziły na drzwi prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts