Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przejście do sypialni przez łazienkę , co o tym sądzicie ? Planik.

syberia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak chciałam zrobić, ale mąż się nie zgadza , wc musi zostać i koniec . Dlaczego taki układ przeszkadzałby Ci ?, szukam wad których może sama nie dostrzegam.

Ale nawet gdyby nie było wc, to to wejście do sypialni też byłoby koślawe , wtedy wejście do łazieki przesunęłoby się tam gdzie teraz jest tv i otwierające się drzwi dotykałyby do łożka , poza tym do łazienki chodziłoby się naookoło .

Zdecydowanie zlikwidować WC i zrobić normalne przejście do sypialni. Co w sytuacji gdy ktoś z domowników będzie brał kąpiel i się zamknie a Ty np zostawisz kluczyki do samochodu w sypialni? Kompletnie niepraktyczny układ. Brak WC w tym wypadku to dodatkowa oszczędność bo nie widzę żadnego sensownego uzasadnienia żeby zostawić tam toaletę.

Założyłam sobie max 150 m2 zabudowy i chcieliśmy żeby na dole była wygodna master bedroom , poza tym chciałam żeby pozostałe pomieszczenia też nie były klitami , np garaż ma 24 m wiatrołap 7 , spiżarnię wcisnęłam pod schody i jakoś się zmieściłam ze wszystkim , poza tym z garderoby do pralni będzie coś w rodzaju transportu na brudy , ponadto z górnej łazienki zsyp na pranie i wszystko mi się udało, tylko to przejście przez sypialnię .... nie wiem sama , ale kusi mnie żeby tak zrobić

Analizując to może to będzie wygodne ....wychodzisz z sypialni i idziesz sobie prosto do łazienki . Poza tym chyba częściej chodzę do*łazienki niż do sypialni ,poprawić makijaż , zrobić coś z włosami , umyć zęby , ręce , odświeżyć się i wtedy musiałabym chodzić przez sypialnię do łazienki

Poza tym patrzcie jak jest pięknie , wchodzisz do łazienki i widzisz stojące (na murku od kibelka ) małe kwitnąse na biało kwiatki , na wprost jest umywalka 100 cm , nad nią duże lustro , po obydwu stronach lustra jakieś ładne oświetlenie i dwa okna po bokach lustra , normalnie czad! w prawo ciągnie się blat , na nim lusterko ( światło dzienne ) a przy blaciku pufka do siedzenia ( teraz tak mam w łazience i zapewniam że to bardzo wygodne ) wanna ma 170 x75 aprysznic , 160x100 będzie deszczownica i zmieszczą się 2 osoby ( jak ekologicznie , oszczędność wody )

Faktycznie są schody :)

Pewnie nie ma nic złego w wchodzeniu do sypialni przez łazienkę, po prostu nie widziałam takiego rozwiązania, czułabym się trochę klaustrofobicznie nie mając wyjścia z sypialni na korytarz. Nie otworzysz drzwi w sypialni, bo będziesz mieć widok na łazienkę.... Wiem,że w sypialni sie przede wszystkim śpi, ale nie podoba mi się taki układ pomieszczeń . To subiektywne odczucie. Osobiście wolałabym zmniejszyć garderobę i zrezygnować z wc tak żeby do sypialni zrobić wejście z korytarza, ewentualnie przenieść wc w inne miejsce np. minimalnie zmniejszyc łazienkę. Moja niechęć do takiego rozwiązania wynika z tego że nie lubię pomieszczeń przechodnich - bez względu na to czy to łazienka, czy sypialnia , wolę do kazdego mieć osobne wejście. To twój dom i jeśli tak będzie ci wygodnie to ok. :)

To jeszcze inaczej - skoro sypialnia to tylko sypialnia ( nie wiem dlaczego najważniejsza jest łazienka ? Można na górze zrobic taką dużą, wypasioną a na dole skromniejszą, ale to moje zdanie) to w takim razie wciśnij gdzieś w sypialni garderobę np. za łózkiem a zrezygnuj z tej na korytarzu i przenieś tam wc.