syberia 02.10.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 http://imageshack.us/a/img266/6048/planik.png ściana na której jest kibelek jest niska , około 120 cm http://imageshack.us/a/img217/2738/widok2.png http://imageshack.us/a/img825/2206/widok1i.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dlaczego tak ? Osobiście wolałabym zamienić miejscami łazienkę z sypialnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ale wtedy musiałoby się wchodzić z łazienki do garderoby :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 W takiej sytuacji chyba wolałabym zrezygnować z wc , byłoby wtedy dojście do sypialni i z garderobą nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Tak chciałam zrobić, ale mąż się nie zgadza , wc musi zostać i koniec . Dlaczego taki układ przeszkadzałby Ci ?, szukam wad których może sama nie dostrzegam.Ale nawet gdyby nie było wc, to to wejście do sypialni też byłoby koślawe , wtedy wejście do łazieki przesunęłoby się tam gdzie teraz jest tv i otwierające się drzwi dotykałyby do łożka , poza tym do łazienki chodziłoby się naookoło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 02.10.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Zdecydowanie zlikwidować WC i zrobić normalne przejście do sypialni. Co w sytuacji gdy ktoś z domowników będzie brał kąpiel i się zamknie a Ty np zostawisz kluczyki do samochodu w sypialni? Kompletnie niepraktyczny układ. Brak WC w tym wypadku to dodatkowa oszczędność bo nie widzę żadnego sensownego uzasadnienia żeby zostawić tam toaletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Pewnie kwestia przyzwyczajenia, widziałam łazienki np. tylko dla rodziców, ale do nich wchodzi się tylko z sypialni, nie maja drugich drzwi. Może w takim razie zrezygnować z garderoby i w jej miejsce przenieść wc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No w sumie nikt się u nas nie zamyka na klucz , likwidacja wc nie wchodzi w grę . Napradę wymyśliłam coś dziwaczego*? Nikt tak nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A likwidacja garderoby wchodzi w grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Łazienka jest spora ( taka jak pokój ?) , może trochę ją zmniejszyć zeby do sypialni zrobić "normalne" wejście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Nawet gdybym zlikwidowała garderobę to po przesunięciu wc w tę stronę pozostanie mi jakaś marna mała szafa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 02.10.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Przeglądałem dziesiątki projektów i pierwszy raz widzę taki układ ale to Twój dom i jeśli dla Ciebie to nie problem to zrób jak w projekcie. Dla mnie rozwiązanie jest bardzo oryginalne, ale to nie znaczy że tak jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Tak wiem , łazienka jest spora , ale musi taka zostać , spełnia wymogi osób niepełnosprawnych . Wszyscy na razie jesteśmy sprawni , ale nigdy nic nie wiadomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 To jest jedyna garderoba w domu, tzn. to jest dom parterowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Założyłam sobie max 150 m2 zabudowy i chcieliśmy żeby na dole była wygodna master bedroom , poza tym chciałam żeby pozostałe pomieszczenia też nie były klitami , np garaż ma 24 m wiatrołap 7 , spiżarnię wcisnęłam pod schody i jakoś się zmieściłam ze wszystkim , poza tym z garderoby do pralni będzie coś w rodzaju transportu na brudy , ponadto z górnej łazienki zsyp na pranie i wszystko mi się udało, tylko to przejście przez sypialnię .... nie wiem sama , ale kusi mnie żeby tak zrobić Analizując to może to będzie wygodne ....wychodzisz z sypialni i idziesz sobie prosto do łazienki . Poza tym chyba częściej chodzę do*łazienki niż do sypialni ,poprawić makijaż , zrobić coś z włosami , umyć zęby , ręce , odświeżyć się i wtedy musiałabym chodzić przez sypialnię do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Nie sonata , to jest dom z poddaszem , tam są schody , projekt poddasza jeszcze nie skończony http://imageshack.us/a/img20/2444/poddasze.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Poza tym patrzcie jak jest pięknie , wchodzisz do łazienki i widzisz stojące (na murku od kibelka ) małe kwitnąse na biało kwiatki , na wprost jest umywalka 100 cm , nad nią duże lustro , po obydwu stronach lustra jakieś ładne oświetlenie i dwa okna po bokach lustra , normalnie czad! w prawo ciągnie się blat , na nim lusterko ( światło dzienne ) a przy blaciku pufka do siedzenia ( teraz tak mam w łazience i zapewniam że to bardzo wygodne ) wanna ma 170 x75 aprysznic , 160x100 będzie deszczownica i zmieszczą się 2 osoby ( jak ekologicznie , oszczędność wody ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.10.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A może inne wady tego projektu ? jak ktoś widzi to niech powie , proszę , bo niedługo idę do architekta żeby to rysował . wymyśliłam jeszcze parę innych dziwacznych rozwiązań odnośnie planów domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Faktycznie są schody Pewnie nie ma nic złego w wchodzeniu do sypialni przez łazienkę, po prostu nie widziałam takiego rozwiązania, czułabym się trochę klaustrofobicznie nie mając wyjścia z sypialni na korytarz. Nie otworzysz drzwi w sypialni, bo będziesz mieć widok na łazienkę.... Wiem,że w sypialni sie przede wszystkim śpi, ale nie podoba mi się taki układ pomieszczeń . To subiektywne odczucie. Osobiście wolałabym zmniejszyć garderobę i zrezygnować z wc tak żeby do sypialni zrobić wejście z korytarza, ewentualnie przenieść wc w inne miejsce np. minimalnie zmniejszyc łazienkę. Moja niechęć do takiego rozwiązania wynika z tego że nie lubię pomieszczeń przechodnich - bez względu na to czy to łazienka, czy sypialnia , wolę do kazdego mieć osobne wejście. To twój dom i jeśli tak będzie ci wygodnie to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 02.10.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 To jeszcze inaczej - skoro sypialnia to tylko sypialnia ( nie wiem dlaczego najważniejsza jest łazienka ? Można na górze zrobic taką dużą, wypasioną a na dole skromniejszą, ale to moje zdanie) to w takim razie wciśnij gdzieś w sypialni garderobę np. za łózkiem a zrezygnuj z tej na korytarzu i przenieś tam wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts