Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przejście do sypialni przez łazienkę , co o tym sądzicie ? Planik.

syberia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przygotowuję nową wersję . Frelka dzięki za planik , ale brak przejścia złazienki do sypialni , takie latanie naokoło gościnnej toalety .

myślę że Wasze uwagi odwiodą mnie od tej przejściowej łazienki , ale głównym Waszym atutem jest fakt możliwych trudności przy ewentualnej sprzedaży .

Czyli źle go ustawiłeś w/g stron powinno być tak.

bezprzechodniej.jpg

Rozumiem że okna w łazience muszą być. Bo jeśli nie to wtedy pozbywasz się jeszcze tych dwóch małych pierdółek które obecnie są a na energooszczędność będą miały spory wpływ. Rozważ możliwość zainstalowania świetlika.

Edytowane przez plusfoto

Ja wiem*że tak powinien być usytuowany , ale zawsze wszystkie plany są prezentowanie elewacją frontową na dół , świetlika nie chcę , okna mają być po obydwu stronach lustra , dą wąskie to prawda , od wewnątrz będzie to ładnie wyglądało ( kocham symetrię I a na zewnątrz te okna lączy się pasem jakiejś okładziny i jest harmonia

http://imageshack.us/a/img717/646/elewacjaogrodowa.png

a poza tym jak z tym świetlikiem ? tam ma być poddasze użytkowe .

Serio projektujesz dom tak a nie inaczej, bo zamierzasz "leżąc na łóżku patrzeć na ubrania w garderobie i zastanawiać się, co na siebie ubrać"? Naprawdę, nie wiem, co powiedzieć. Jesteś straszną egoistką. Zamierzasz w domu mieszkać sama, bez partnera, bez uwzględnienia jego potrzeb?

Dlaczego on nie ma możliwości "leżąc na łóżku patrzeć na zawartość lodówki i zastanawiać się, co zjeść na śniadanie"?

Zupełnie nie wiem, co powiedzieć w takiej sytuacji. Absurd do kwadratu.

Bardzo mi się to podoba zwłaszcza jak sypialnia będzie pełniła rolę gościnnej. Siedzę sobie na kibelku a tu gość za moimi plecami w swojskim klimacie ( smrodku) myk do pokoju.:lol2:

To nic.

Wyobraź sobie: jesteś nastolatką, która przyszła do koleżanki po szkole, pierwszy raz w życiu jesteś u niej w domu. Zachciewa Ci się "numeru dwa", idziesz do kibelka, zamykasz drzwi z korytarza i oddajesz się przyjemności.

WTEM NAGLE drugimi drzwiami wchodzi ledwo ubrany, nieogolony, zaspany tatuś koleżanki, który właśnie odsypiał drugą zmianę. I zastaje Cię ze spuszczonymi gaciami, głupią miną i kawałkiem papieru toaletowego w łapie.

Krzysztof lis, koleżanki córki nie będą szwedac po parterze , popędzą zaraz na poddasze gdzie jest pokój córki i druga łazienka

poza tym dziwaczne wnioski wyciądasz , jak ktoś chce się gapić na ubrania w szafie to jestem egoistką ? poza tym tak właśnie się projektuje , analizuje się zachowania ludzi , jak żyją , czym się zajmują , co lubią*robić

ja np teraz mam szafę naprzeciwko lóżka , otwieram ją siadam na łóżku i patrzę co mam do wyboru , to jest wygodne i chciałabym żeby w nowym domu też tak było.

Nie mogę Ci zabronić pisania na tym topiku ale Twoje uwagi są DELIKATNIE mówiąc gróboskórne.

My wymyślamy dziwaczne i głupkowate sytuacje? Nie, dziwaczne i głupkowate to jest wejście do sypialni PRZEZ łazienkę.

Coś w stylu wchodzenia do samochodu przez bagażnik.

Naturalnie zrobisz jak zechcesz. Dopasujesz dom do swoich wymagań, zrobisz garderobę w zasięgu wzroku z łóżka, bo to ma dla Ciebie wartość większą, niż funkcjonalny układ pomieszczeń. Twoje pieniądze, Twoje decyzje. My tu na forum możemy tylko wypunktować te rozwiązania, które naszym zdaniem są nierozsądne. Bo tacy ludzie jak my mogą potem przyjść oglądać Twój dom, gdy przyjdzie Ci go sprzedać. I potem może się okazać, że Twoje priorytety powodują, że za dom dostaniesz mniej pieniędzy, niż kosztowało Cię jego zbudowanie, bo nikt inny nie potrzebuje oglądać garderoby siedząc na łóżku, za to wszyscy wolą wchodzić do sypialni prosto z korytarza, a nie z łazienki.

Im bardziej dziwaczny układ pomieszczeń zbudujesz, tym gorzej. Tym mniej funkcjonalny będzie dla innych.

Ta łazienka będzie absolutnie i wyłącznie do Waszego małżeńskiego użytku? A jak córka zapragnie się wykąpać w wannie? W drugiej łazience też będzie i wanna i prysznic?

Temat bardzo ciężki. Wiadomo, że każdy budując swój dom chce go dostosować do własnych potrzeb. Ale muszę przyznać rację tym którzy pisali już przede mną. Przejście do sypialni przez łazienkę jest bardzo złym pomysłem i kompletnie sobie czegoś takiego nie wyobrażam. Jeśli jednak tak bardzo wam zależy na pozostawieniu takiego układu może przemyślicie łazienkę połączoną z sypialnią jako integralną całość. Osobno byłby wydzielony tylko wc.

Kolejna wersja, nie podoba mi się że nie ma bezośredniego połączenia*łazienki z sypialnią , trzeba wyjść na korytarz , poza tym w takim układzie zlikwidowałabym to wc dla gości , ale mąż jest za osobną toaletą gościnną i z tego nie zrezydnuje

http://imageshack.us/a/img35/43/osobnaazienka.png