Pani Dyrektor 06.10.2012 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Jak dla mnie - pomysł ok - jeszcze lepsze byłoby przejście przez garderobę - rozwiązanie znane mi ze Stanów. Pominęłabym chyba tylko przedsionek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) I dlaczego nie dociera do niektórych że to jest prywatna małżeńska łazienka i nie będą tam łazić żadni goście , koleżanki córki i tym podobni , wymyślacie taki dziwaczne i głupkowate sytuacje Syberio, może dlatego, że wymyślasz dziwaczne uzasadnienie dla niefunkcjonalnego i nieestetycznego rozplanowania części prywatnej? Może wybierzesz się do architekta, który rozrysuje Ci każdą Twoją wizję, wypunktuje plusy i minusy? Nie wiem, dlaczego ten malutki wc musi być w tym miejscu i taki maluśki... Zaczęłabym od wrysowania wc dla gości, a resztę przestrzeni podzieliła - racjonalnie - na 3 strefy: Edytowane 6 Października 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 06.10.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 po co Ci ten drugi kibelek na dole jak będziesz miała na górze. A może zamiast wiadra na odchody ("kibelek") zrobić wc z muszlą i sedesem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.10.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 A może zamiast wiadra na odchody ("kibelek") zrobić wc z muszlą i sedesem ? A do czego to odniosłeś. Bo jak do mojego całego postu to spójrz na post #57 i plan tam zawarty i dopiero skomentuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 06.10.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) william czepia się słówek a sedes wcale nie oznacza klapy - tak wykształciuchy mówią na kibelek , czyli na cały sprzęt. Edytowane 6 Października 2012 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 06.10.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 dobrze , niech będzie wc , ale wszyscy tylko krytykują a nikt nie zaproponował rozwiązania które byłoby wygodne i zachowywało powierzchnię*pomieszczeń , poza tym to małe wc ma 150x80 , u siostry jest takie i jest wystarczające do Pani dyrektor , w poprzednim projekcie miałam przejście z sypialni przez garderobę do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.10.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Joliska Ci dała bardzo sensowne rozwiązanie. Masz mały kibelek, powyżej zrób prywatną łazienkę z wejściem z sypialni a po prawej sypialnia z garderobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Syberio, a poza tym w żadnym miejscu nie pokazałaś zwymiarowanego planu... Wc wygląda na Twoich rysunkach na maciupeńkie, bo ledwo mieści się w nim miska i umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 06.10.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Zastanawia mnie sens posiadania wc 150 cm x 80 cm. Po co budować dom aby posiadać pomieszczenia wielkości klatki dla zwierząt (w bloku mam większy wc).Pomysł Joliski wydaje się być fajny. Może urządzałaby Cie łazienka w sypialni? Mniej więcej tak: http://imageshack.us/a/img846/9430/azienkawsypialni.jpg Uploaded with ImageShack.usźródło: http://projektowaniewnetrz.eu/sypialnia-z-lazienka-oblicza-partnerstwa/to tylko inspiracja - ale zamiast dzielić - można połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Channel, osobny, mały wc ma być dla gości, a łazienka własnie przy 3w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Dyrektor 06.10.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Taki mały przykład z filmu (nie, Pani Dyrektor nie ma na tym zdjęciu ani jej Inwestorów). Porządna, duża, obszerna garderoba - nie w stylu "pawlacza czy innych rozwiązań sprzed 20 lat". Widok z łazienki na sypialnię. Drzwi 130 w świetle ZASUWANE do kaset po prawej i lewej i w przypadku łazienki i sypialni (kasety zabudowane w regipsie, nie "na wierzchu". Przy takim rozwiązaniu należy zastosować porządne (drogie) drzwi przesuwne, i izolację aby zawartość garderoby nie wilgotniała od łazienki a w łazience b.dobrą wentylację. Co do tematu zabłąkanych dzieci.. Dzieci wyniosą się po 18stce z domu i problemu nie będzie, a komfort dla właścicieli zostanie. Z resztą - kiedy łazienka jest "na końcu domu" nie ma opcji, by ktoś zabłądził przechodząc przez sypialnię właścicieli do garderoby. dobrze , niech będzie wc , ale wszyscy tylko krytykują a nikt nie zaproponował rozwiązania które byłoby wygodne i zachowywało powierzchnię*pomieszczeń , poza tym to małe wc ma 150x80 , u siostry jest takie i jest wystarczające do Pani dyrektor , w poprzednim projekcie miałam przejście z sypialni przez garderobę do łazienki Pani Dyrektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Zastanawia mnie sens posiadania wc 150 cm x 80 cm. Po co budować dom aby posiadać pomieszczenia wielkości klatki dla zwierząt (w bloku mam większy wc). Pomysł Joliski wydaje się być fajny. Może urządzałaby Cie łazienka w sypialni? Mniej więcej tak: http://imageshack.us/a/img846/9430/azienkawsypialni.jpg Uploaded with ImageShack.us źródło: http://projektowaniewnetrz.eu/sypialnia-z-lazienka-oblicza-partnerstwa/ to tylko inspiracja - ale zamiast dzielić - można połączyć. Błagam - nie wszystko co amerkańskie lub ściągnięte z jakiegoś filmu pod konkretną scenę zrobione jest dobre. Ludzie pomyślcie trochę. Owszem łazienka razem z pokojem (sypialnią) ostatecznie tak. Chociaż dla mnie przypomina to pokoje hotelowe ale ostatecznie niech będzie. Natomiast to co jest na tej fotce to jest aż niesmaczne. Otwieram rano oczy i widzę żonę siedzącą na sraczu. Brrrrrrrrrrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 06.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Plusfoto - skoro właścicielka chciała wchodzić do sypialni przez wc - to ten pomysł jest jak najbardziej na miejscu. Zamiast szkła - można dać zwykłą ściankę k-g. Tyle ze to zdjęcie to INSPIRACJA a nie gotowizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.10.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Myślę że tak to zostawię , powiększę tylko gościnne wc do rozmiarów 150x100 . odbyło się to kosztem salonu , pzty okazji powiększył się*garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 19.11.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Hej, przychodzę z rewizytą Mam pytanko odnośnie Twojego parteru - co będzie w pomieszczeniu przy garażu? JEsli to przy garażu to kotłownia czy jakieś gospodarcze to może mozna zrezygnować tam z drzwi do korytarza, przechodzić przez garaż i dzieki temu wciagnąć ta część korytarza do np. wc powiekszajac je i garderobę? Sory jesli gdzieś w trakcie o tym było, przeglądałam, ale nie znalazłam. Edytowane 19 Listopada 2012 przez kasia_labo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.11.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Widziałam też rozwiązania łazienki która była przedzielona drzwiami - ogólnodostępna była częśc w ubikacją i umywalką a za drzwiami częśc prywatna, z wanną i prysznicem. Poza tym warto odwrócić bieg schodów i pod schodami zrobić wyjście z pomieszczenia gospodarczego. http://images43.fotosik.pl/1638/c6e39e3e89edcd03.jpg Przy takim rozkładzie dałoby się w sypialni zrobić kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafmak10 20.11.2012 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Tak jak przedmówca... przejście przez łazienkę może być bardzo niewygodne. Jeśli nie da się przenieść łazienki ze względu na instalację to bym zamknął ją na wysokości tej niskiej ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.01.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 dawno nie byłam na swoim wątku , nie przypuszczałąm że ktoś tu coś napisze , sprawa przejścia do sypialni przez łazienkę jest zamkinięta , tzn , nasza pani architekt już to narysowała tak jak chciałam. co prawda miała obiekcje , bo rozwiązanie jest dziwaczne , ale mi się podoba bo nikt tak nie ma . jak dla mnie będzie to funkcjonalne. czekam na wpisy tych harpi co się nasadziły na odwetową krytykę , zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.01.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 do Elfir , nie mogę odwrócić biegu schodów bo pod nimi jest mała spiżarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.01.2013 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 rzut parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts