Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przejście do sypialni przez łazienkę , co o tym sądzicie ? Planik.

syberia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I dlaczego nie dociera do niektórych że to jest prywatna małżeńska łazienka i nie będą tam łazić żadni goście , koleżanki córki i tym podobni , wymyślacie taki dziwaczne i głupkowate sytuacje

Syberio, może dlatego, że wymyślasz dziwaczne uzasadnienie dla niefunkcjonalnego i nieestetycznego rozplanowania części prywatnej? Może wybierzesz się do architekta, który rozrysuje Ci każdą Twoją wizję, wypunktuje plusy i minusy? Nie wiem, dlaczego ten malutki wc musi być w tym miejscu i taki maluśki...

Zaczęłabym od wrysowania wc dla gości, a resztę przestrzeni podzieliła - racjonalnie - na 3 strefy:

syberia.png

Edytowane przez joliska

dobrze , niech będzie wc , ale wszyscy tylko krytykują a nikt nie zaproponował rozwiązania które byłoby wygodne i zachowywało powierzchnię*pomieszczeń , poza tym to małe wc ma 150x80 , u siostry jest takie i jest wystarczające

do Pani dyrektor , w poprzednim projekcie miałam przejście z sypialni przez garderobę do łazienki

Zastanawia mnie sens posiadania wc 150 cm x 80 cm. Po co budować dom aby posiadać pomieszczenia wielkości klatki dla zwierząt (w bloku mam większy wc).

Pomysł Joliski wydaje się być fajny.

Może urządzałaby Cie łazienka w sypialni? Mniej więcej tak:

http://imageshack.us/a/img846/9430/azienkawsypialni.jpg

Uploaded with ImageShack.us

źródło: http://projektowaniewnetrz.eu/sypialnia-z-lazienka-oblicza-partnerstwa/

to tylko inspiracja - ale zamiast dzielić - można połączyć.

Taki mały przykład z filmu (nie, Pani Dyrektor nie ma na tym zdjęciu ani jej Inwestorów).

Porządna, duża, obszerna garderoba - nie w stylu "pawlacza czy innych rozwiązań sprzed 20 lat". Widok z łazienki na sypialnię. Drzwi 130 w świetle ZASUWANE do kaset po prawej i lewej i w przypadku łazienki i sypialni (kasety zabudowane w regipsie, nie "na wierzchu".

Przy takim rozwiązaniu należy zastosować porządne (drogie) drzwi przesuwne, i izolację aby zawartość garderoby nie wilgotniała od łazienki a w łazience b.dobrą wentylację.

przez garderobe do łazienki.jpg

Co do tematu zabłąkanych dzieci.. Dzieci wyniosą się po 18stce z domu i problemu nie będzie, a komfort dla właścicieli zostanie. Z resztą - kiedy łazienka jest "na końcu domu" nie ma opcji, by ktoś zabłądził przechodząc przez sypialnię właścicieli do garderoby.

dobrze , niech będzie wc , ale wszyscy tylko krytykują a nikt nie zaproponował rozwiązania które byłoby wygodne i zachowywało powierzchnię*pomieszczeń , poza tym to małe wc ma 150x80 , u siostry jest takie i jest wystarczające

do Pani dyrektor , w poprzednim projekcie miałam przejście z sypialni przez garderobę do łazienki

Pani Dyrektor

Zastanawia mnie sens posiadania wc 150 cm x 80 cm. Po co budować dom aby posiadać pomieszczenia wielkości klatki dla zwierząt (w bloku mam większy wc).

Pomysł Joliski wydaje się być fajny.

Może urządzałaby Cie łazienka w sypialni? Mniej więcej tak:

http://imageshack.us/a/img846/9430/azienkawsypialni.jpg

Uploaded with ImageShack.us

źródło: http://projektowaniewnetrz.eu/sypialnia-z-lazienka-oblicza-partnerstwa/

to tylko inspiracja - ale zamiast dzielić - można połączyć.

Błagam - nie wszystko co amerkańskie lub ściągnięte z jakiegoś filmu pod konkretną scenę zrobione jest dobre. Ludzie pomyślcie trochę. Owszem łazienka razem z pokojem (sypialnią) ostatecznie tak. Chociaż dla mnie przypomina to pokoje hotelowe ale ostatecznie niech będzie. Natomiast to co jest na tej fotce to jest aż niesmaczne. Otwieram rano oczy i widzę żonę siedzącą na sraczu. Brrrrrrrrrrrrrr.

• 1 month później...

Hej, przychodzę z rewizytą :)

Mam pytanko odnośnie Twojego parteru - co będzie w pomieszczeniu przy garażu? JEsli to przy garażu to kotłownia czy jakieś gospodarcze to może mozna zrezygnować tam z drzwi do korytarza, przechodzić przez garaż i dzieki temu wciagnąć ta część korytarza do np. wc powiekszajac je i garderobę? Sory jesli gdzieś w trakcie o tym było, przeglądałam, ale nie znalazłam.

Edytowane przez kasia_labo

Widziałam też rozwiązania łazienki która była przedzielona drzwiami - ogólnodostępna była częśc w ubikacją i umywalką a za drzwiami częśc prywatna, z wanną i prysznicem.

Poza tym warto odwrócić bieg schodów i pod schodami zrobić wyjście z pomieszczenia gospodarczego.

http://images43.fotosik.pl/1638/c6e39e3e89edcd03.jpg

Przy takim rozkładzie dałoby się w sypialni zrobić kominek.

• 1 month później...

dawno nie byłam na swoim wątku , nie przypuszczałąm że ktoś tu coś napisze , sprawa przejścia do sypialni przez łazienkę jest zamkinięta , tzn , nasza pani architekt już to narysowała tak jak chciałam. co prawda miała obiekcje , bo rozwiązanie jest dziwaczne , ale mi się podoba bo nikt tak nie ma . jak dla mnie będzie to funkcjonalne.

czekam na wpisy tych harpi co się nasadziły na odwetową krytykę , zapraszam