Elfir 10.01.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 czekam na wpisy tych harpi co się nasadziły na odwetową krytykę , zapraszam A kogo to obchodzi co sobie wymyślisz? Dla mnie przesłanką czy coś będzie sensowne są obiekcje architekt. Ale klient płaci - klient wymaga. To tak jakbym ja miała robić odwetową krttykę na klienta tylko dlatego, że zaczyczył sobie ogrodu z samych miniaturowych iglaków. Głupie bo głupie, ale nie ja będę na to patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 11.01.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Eeee , Elfir , nie wiesz o co chodzi i to nie było do Ciebie . przeklęto mnie na innym wątku bo napisałam że czyjś dom mi się nie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Wczoraj miałam chyba zły dzień i trochę mnie poniosło. Też przepraszam, że tak naskoczyłam. Jak chcesz mogę edytować i usunać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 11.01.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 ja się nie obrażam , przyzwyczajona jestem, że wszystkim się nie podobają moje poglądy i pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 11.01.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 http://imageshack.us/a/img571/1851/ostatnizrzut.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 ja uwielbiam przerabiać http://images46.fotosik.pl/1915/dee4af61546c3b12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.01.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 http://imageshack.us/a/img6/6854/objanienia.png http://imageshack.us/photo/my-images/6/objanienia.png/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.01.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 też lubię przerabiać , a tu jak widzisz muszą być spełnione określone warunki , umywalka na wprost wejścia , miejsce na toaletkę ( co prawda niedaleki wc , ale cóż , jakoś inaczej się*nie da ) ściana po prawej stronie wc ze wzgl na baterię bidetową ( brak bidetu ) sporo miejsca na ręczniki , trochę nie wiem gdzie będzie kosz na brudy ... ale jeśli rekuperator będzie w garażu to chyba zrobię wrzutnik do pralni z garderoby ( jest tam już zrzut na pranie z piętra ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 12.01.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Syberia, domyślam się, że jesteś już przekonana do swojego rozwiązania. Przemyśl mimo wszystko jeszcze pomysł Elfir. W Twoim rozwiązaniu dość nieszczęśliwe wydaje się umieszczenie drzwi do prysznica - tuż przy drzwiach wejściowych - osoba idąca z lub do sypialni będzie robiła niezłe przeciągi. Ponadto odległość od ręczników jest wbrew pozorom dość duża (w wersji Elfir ręczniki spokojnie mogą być w części prysznicowej). Piszę z własnego doświadczenia - zamontowaliśmy wieszak na ręczniki na boku wnęki, w której jest wanna 150cm z panelem prysznicowym. Za daleko nam było wychodzić spod prysznica i sięgać po ręczniki metr dalej. Jeszcze jedna uwaga: toaletka z lusterkiem, suszarką i miejscem za zrobienie makijażu - kusząca, ale czy przemyślałaś jej usytuowanie pod oknem? W wersji Elfir można by, po przesunięciu lekko umywalki, umieścić ją tak, ze oświetlenie z okna byłoby boczne. Gorąco zachęcam do wersji Elfir - łazienka nadal jest przypisana do sypialni. Przejście pomiędzy łazienką a sypialnią jest dyskretne (schowane przed ewentualnymi gośćmi w salonie). Jednocześnie sypialnia jest sypialnią a łazienka jest łazienką i nie pełni jednocześnie funkcji korytarza. Cokolwiek wybierzesz, życzę abyś nie żałowała decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Mnie by przeszkadzało np. pójście po koc do sypialni gdy mąż siedzi na posiedzeniu...Zwłaszcza jak mu się trafi grypa żołądkowa (a w małej ubikacji gościennej bidetu nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.01.2013 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Męza nie ma w domu tygodniami, jest kierowcą a poza tym w malej lazience bedzie oras bidetta ( teraz tez tak mamy i jest ok) toaleta w duzej bedzie uzywana nie za czesto Co do recznikow , przed wzieciem prysznica powiesi sie recznik na wieszaczku blizej prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.01.2013 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A dlaczego toaletka na wprost okna jest zła? Ja mysle ze wlasnie tak powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 12.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Mi się toaletka skojarzyła z dużym lustrem, a to niekoniecznie ma sens na tle okna (przysłoni w dzień naturalne światło). Zależy jakie dokładnie masz założenia. W zasadzie widać, że jesteś już przekonana. Mimo wszystko spytam o gości - masz na górze pokój gościnny, czy też ewentualni goście mają szansę spać na parterze? Jak w taki wypadku z dostępem do łazienki? Wysyłanie gości na górę, jeśli na górze śpią dzieci, a goście wiedzą, że na dole jest dostępna łazienka? I jeszcze jedna hipotetyczna sytuacja: jesteście na zewnątrz, wysyłasz córkę po coś do sypialni, a tam po drodze zamknięta łazienka(oby ), bo ktoś korzysta... No dobra, tak jak Ty jesteś przekonana, tak ja nie. W sytuacji, gdyby to z sypialni przechodziło się do łazienki, to sytuacja byłaby jasna - łazienka jest tylko do użytku osób z sypialni. W Twoim rozwiązaniu tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.01.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 http://imageshack.us/a/img72/2444/poddasze.png tak wygląda poddasze , tam są dwie łazienki , poza tym mamy tylko jedno dziecko które jest w klasie maturalnej i pewnie już niedługo będzie z nami mieszkać a toaletka ma wyglądać tak że ma stojące na blacie takie lusterko na nóżce , mam tak teraz w łazience i to jest bardzo wygodne , nie wyobrażam sobie łazienki bez takiego miejsca no wieeem że to rozwiązanie jest nietypowe , ale co zrobić ,podoba mi się* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts