Magnolia18 16.03.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Nie z Polski. Do PL i z powrotem możesz lecieć za 300zł. Taniej niż np. z Krakowa do Wawy i na powrót. Przeczucie graniczace z pewnoscia podpowiada mi, ze do Norwegii lecisz jak ja wroce z Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 16.03.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 a kiedy wracasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 16.03.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 oj dogania dogania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) odezwę się tylko jak ktoś pisze bzdury na temat powietrznych a jak się potem okazuje to nie wina pompy no i czasem jakiś głos w dyskusji już pisałem że z powodu takich bzdur muszę ludzi oprowadzać po działających instalacjach ja nie mieszkam i nie robię na sibirze a wkurza mnie jak ktoś robi chałę Chała swoją drogą ale załączająca się grzałka poniżej temperatury powrotu poniżej 25st.C to wina pompy i bzdurna opcja. Jak pisałem wcześniej im niższa temperatura zasilania tym sprawniejsza pompa a w Panasonicu nie ma możliwości ustawienia temperatury zasilania na 30st.C bo wtedy pompa pracuje cały czas na grzałce nawet przy idealnie zrobionej instalacji. Przykładowo adiqq,nie raz pisał,że ma temperaturę zasilania 28st.C i co wtedy ? W Panasonicu jedzie non stop na grzałce. Edytowane 16 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.03.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 a kiedy wracasz? Sek w tym, ze nie wybieram sie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A do czego pijesz? Jednak ktoś miał rację że niektórych trzeba leczyć. Więc powiem Tobie delikatnie odpier... się i miłego wieczoru Pije podobno Tyrman.... Do tego stopnia, ze daje zaliczki instalatorom na gebe, a oni potem udaja, ze nie wiedza o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.03.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Sek w tym, ze nie wybieram sie ... Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 16.03.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Sek w tym, ze nie wybieram sie ... No widzisz daj adres wyślę ci pocztówkę 21 lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Chała swoją drogą ale załączająca się grzałka poniżej temperatury powrotu poniżej 25st.C to wina pompy i bzdurna opcja. Jak pisałem wcześniej im niższa temperatura zasilania tym sprawniejsza pompa a w Panasonicu nie ma możliwości ustawienia temperatury zasilania na 30st.C bo wtedy pompa pracuje cały czas na grzałce nawet przy idealnie zrobionej instalacji. Przykładowo adiqq,nie raz pisał,że ma temperaturę zasilania 28st.C i co wtedy ? W Panasonicu jedzie non stop na grzałce. Czyli czyja to wina ktoś kto robił ci to całościowo nie wiedział o tym??? pisałem już że Atlantic/fujitsu/general ma bufor czy naprawdę jesteś taki nieudacznik pisałem tez że kotłownia do poprawy że wydajność tzr są pompy bez bufora które pracuję z temperaturą powrotu nawet 10 kto ci taką pompę dobrał do tej instalacji i dlaczego zrobił tak kotłownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.03.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 No widzisz daj adres wyślę ci pocztówkę 21 lecę eee tam, poczta i tak ja zagubi. szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 u mnie zasilanie to w marcu kręci się między 24-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 sugerujecie ze teraz z południa na północ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 16.03.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 to w panasonicu cały czas będzie wtedy chodzić grzałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 sugerujecie ze teraz z południa na północ? A ktoś coś sugeruje? Bo nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.03.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 sugerujecie ze teraz z południa na północ? Polnoc juz byla. Jest spalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 kolo podbiegunowe -tam malo wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Chała swoją drogą ale załączająca się grzałka poniżej temperatury powrotu poniżej 25st.C to wina pompy i bzdurna opcja. Jak pisałem wcześniej im niższa temperatura zasilania tym sprawniejsza pompa a w Panasonicu nie ma możliwości ustawienia temperatury zasilania na 30st.C bo wtedy pompa pracuje cały czas na grzałce nawet przy idealnie zrobionej instalacji. Przykładowo adiqq,nie raz pisał,że ma temperaturę zasilania 28st.C i co wtedy ? W Panasonicu jedzie non stop na grzałce. Zobacz to http://www.elektronika-sa.com.pl/tcmodel.php?line=HCSSC-ZH-2009&model=ZH15K4E-TFD&RID=2&Tab=2 to tabela wydajności widzisz jakie producent dopuszcza najniższe skraplanie? Sprężarka w P wyłącza się zupełnie dopiero poniżej 20 jak myślisz dlaczego gruntowa poniżej 20 też będzie poza zakresem kiedy do ciebie dotrze że to nie wina pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.03.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Polnoc juz byla. Jest spalona. Pewnie firma się rozwija i wchodzi na rynki międzynarodowe! Owiec na północ od Polski nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no jak ja mam 23 -25 to niedobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Czyli czyja to wina ktoś kto robił ci to całościowo nie wiedział o tym??? pisałem już że Atlantic/fujitsu/general ma bufor czy naprawdę jesteś taki nieudacznik pisałem tez że kotłownia do poprawy że wydajność tzr są pompy bez bufora które pracuję z temperaturą powrotu nawet 10 kto ci taką pompę dobrał do tej instalacji i dlaczego zrobił tak kotłownię Skoro uważasz za nieudaczników wszystkich,którzy rozkładają podłogówkę po całości co 10cm,żeby mieć jak najniższą temperaturę zasilania i najwiekszą sprawność pompy ciepła przed doborem samej pompy to gratuluje. Z tego co piszesz można wywnioskować,że Panasonic T-CAP bez bufora nie nadaje się do domów z podłogówką i do domów z niskim zapotrzebowaniem na ciepło. adiqq,jesteś nieudacznikiem wg sprzedawcy Panasonica Cholera, o ile gorszy COP bedzie przy 32 zamiast 30 na zasilaniu? zapodaj 35 i powrot 30. Przy LT , delta T 5*C i tak wygrzewasz ponoc plyte i PC chodzi 2-3h dziennie, a jojcys i jojcys o te grzalki przy powrocie 25*C. P zla PC pewnie nie jest ale ze nie masz sterownika pokojowego w zestawie... Jak pisałem wcześniej mi to nie przeszkadza,nie spotyka się klientów,którzy włączają pompę tylko na 3-4h dziennie po kilkunastogodzinnej przerwie ale klient powinien być uświadomiony o takiej przypadłości. U mnie grzałka po takiej przerwie włącza się na 5-10min czyli pikuś. u mnie zasilanie to w marcu kręci się między 24-26 Czyli w Panasonicu musiałbyś stosować dodatkowy bufor,żeby nie grzać cały czas na grzałce. mkm-czytaj ze zrozumieniem ale Ty jesteś sprzedawca także ciężko tego wymagać od Ciebie... Edytowane 16 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts