deresz 12.10.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Jakie ogrodzenie jest najlepsze by dobrze odgrodzić się od ciekawskich sąsiadów. Ogrodzić muszę się z prawej i lewej strony i od ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 12.10.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Jakie ogrodzenie jest najlepsze by dobrze odgrodzić się od ciekawskich sąsiadów. Ogrodzić muszę się z prawej i lewej strony i od ulicy. Z pewnością najskuteczniejsze to takie jak ekrany akustyczne przy autostradach. Daj choć jakąś fotkę jak to teraz mniej więcej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 12.10.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Lepiej jednak niech Cie widzą. Jak ktoś wejdzie i zrobi Ci krzywdę to znajdą Cię dopiero domownicy. Czujne sąsiedzkie oko nie jest złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 12.10.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 To zależy od tego czy ma być ładne czy nie i ile ewentualnie masz miejsca na działce. Jeśli szybko i mało miejsca to betonowy płot np. 3 pełne płyty i jedna ażur, chyba że sąsiedzi wysocy to cztery pełne. Brzydkie to to, mało miejsca zajmuje, pare ładnych lat postoi. Druga opcja to jakaś najtańsza siatka i do tego tuje (szmaragdy najlepsze). Tylko że minimum 1 metr swojej działki trzeba poświęcić po obwodzie. Można kupić odrazu takie na dwa metry wysokie lub wyhodować swoje (sadzić mniejsze, pare lat poczekać) i np. w jakiś ciekawy wzór przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generali 12.10.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 a moim zdaniem jest glupota inwestowac w niewiadomo jaki wielki, wypasiony plotja bym postawil standartowy plot, siatka, podmorowka i kase zaoszczedzona zainwestpowal w zywoplot juz wiekszych rozmiarowjakies wysokie thuje.....i po klopocie sciana szczelna jest a plotu i tak nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 12.10.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Proponuję przywiązać matę wiklinową lub trzcinową na siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 13.10.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Proponuję przywiązać matę wiklinową lub trzcinową na siatkę. Świerki serbskie co 1,5 m ludzie też sadzą. Rosną w miarę szybko. Większe okazy nie są takie drogie. Można potem przycinać od jakiejś wysokości, albo po prostu zostawić, tylko też miejsce zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 13.10.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ogrodzenie z siatki, ewentualnie z kątownika + mata wiklinowa. Wysokość jaka interesuje w granicach prawa. Wymiana mat co 4-5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 13.10.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Moja mata trzcinowa ma już około 10 lat. Ten towar nie gnije od dziwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 13.10.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 grzegorz si - nie każdy ma tyle miejsca, żeby sadzić świerki. Tuja szmaragd zajmuje mniej miejsca i nie wymaga intensywnego cięcia. W Leroy bywa po 5 zł sztuka na początku sezonu i szybko znika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 14.10.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 grzegorz si - nie każdy ma tyle miejsca, żeby sadzić świerki. Tuja szmaragd zajmuje mniej miejsca i nie wymaga intensywnego cięcia. W Leroy bywa po 5 zł sztuka na początku sezonu i szybko znika:) Serba można poziomo ścinać, on się zagęszcza ładnie. Widziałem takie ściany na żywo i nie było źle, ale z drugiej strony lepsza jakakolwiek zielenina byleby nie cmentarne, cementowe paskudztwo Fakt żywopłot ze szmaragda jest bezobsługowy, ale po latach to one gigantyczne rosną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Tani żywotnik (Thuja) z marketu lub pokątnych okazji to prawdopodobnie mieszaniec z siewu lub "Brabant" - nie trzyma pokroju, szybko szyszkuje i przebarawia się zima na brunatno. Żeby wyglądał jako tako wymaga regularnego cięcia nie tylko od góry, ale i po bokach oraz otrzepywania z suchych igieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekBR 22.10.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Tyle że zanim drzewa urosną, to i sąsiedzi mogą się zmienić Ja też mam beznadziejnych sąsiadów i gdzieś przeczytałem, ze mozna się od nich odgrodzić za pomocą siatki cieniującej. Zamówiłem i rzeczywiscie spełnia ona swoje zadanie. Wścibskich spojrzeń brak , a przy okazji tak nam nie wieje, gdy jest wietrznie. No i osłania od słońca. Tylko polecam jakąś polską siatkę cieniującą, bo slyszałem, że różnie to bywa z tymi importowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.10.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Taak, niemiecka czy szwedzka sypią się w rękach. Natomiast te z Radomia to ho,ho. Edytowane 23 Października 2012 przez firewall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 22.10.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Taak, niemiecka czy szwedzka sypią się w rękach. Natomiast te z radomia to ho,ho. Radomia, jeśli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 27.07.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 My budujemy dom z południową przeszkloną fasadą - wielkie okno, a sąsiedzi w strachu thuje posadzili naokoło tarasu już takie 1,5 m - dla nas to lepiej my mamy ich z glowy gratis;) ... Mnie ten pan z dużym brzuszkiem na tyle nie pociągał by się tam gapić non stop - poczułam się trochę tak jakbyśmy ich mieli zjeść. ;p pół żartem mój serio. Ale tak na poważnei takie betonowe ogrodzenie może już gorsze skojarzenie wywołąć... ja bym padła jakby mi sąsiad zrobił betonowe getto. Bez przesady... u nas na wsi mieszkają prości skromni ludzie (stara wieś) i nowobogaccy... i wolę tych pierwszych, jacyś milsi, gościnniejsi szybko nas zaakceptowali mówimy sobie dzień dobry, a ci z nowych domów patrzą na nich kątem i grodzą się jakby nie wiadomo przed czym... POLUB SĄSIADA:) to najlepsza opcja;) Nawet na przekór sobie warto w nim upatrywać zalet ... miejmy radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts