wojtinio 13.10.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam,Rozważam, zakup tego projektu.Jak Wam się podoba ? jakie zalety, a jakie wady widzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtinio 13.10.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 http://projekty.lipinscy.pl/Avalon_III/ tutaj link do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Mało miejsca w wiatrołapie. Wejście do reprezentacyjnej części mieszkania w zasadzie przez kuchnię. Dużo miejsca traconego na antresolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian26 15.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Ale na co komu potrzebne aż tyle miejsca w wiatrołapie? Rozumiem, że fajnie jest mieć przestrzenne miejsce, szczególnie w domu, jednakże jest to oszczędność na rzecz rozmiarów innych pomieszczeń. W sytuacji, gdy salon, jadalnia i kuchnia są ze sobą połączone - wejście do "reprezentacyjnej części mieszkania" właśnie wejście przez kuchnie wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Wejście przez salon, czyli miejsce odpoczynku, bądź jadalnię - miejsce spożywania posiłków nie wydaje się dobrym rozwiązaniem. A co do antresoli, chyba za bardzo je lubię by móc obiektywnie na nie spojrzeć Ogólnie projekt oceniam jako bardzo ciekawy, zarówno ze względów funkcjonalnych jak i wizualnych. Niezwykle urokliwy dom, gdybym obecnie dysponował jakąś dogodną lokalizacją sam bym chętnie taki postawił No i oczywiście czynnik cenowy, 208tys za wybudowanie do stanu developerskiego nawet nie jest takie straszne jak na polskie realia Może kiedyś, życzę powodzenia w realizacji projektu! Edytowane 15 Października 2012 przez Marian26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.10.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wiatrołap nieustawny - szafa jest maleńka.Bardzo dużo miejsca natomiast tracone na komunikację - zobacz ile m2 ma hol a ile pokój. Moim zdaniem są lepiej zaprojektowane domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian26 15.10.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Komunikację również można odpowiednio zagospodarować, jeśli tylko ma się odpowiednią wizję jak miałby wyglądać dom, gdyby był nasz. Wydaje mi się, że jest wiele osób (a nawet większość), które znacznie bardziej cenią sobie przestrzenne pomieszczania, w których spędzają czas, nawet kosztem świętego miejsca na mopa i odkurzacz Co do ostatniego zdania to trudno jest mi się odnieść, inne projekty są po to, by każdy mógł wybrać coś dla siebie, dla niektórych lepiej zaprojektowany jest ten, dla pozostałych - każdy inny. Ciężko się tutaj spierać, ze względu na gusta, po prostu. Idąc takim tokiem myślenia to wystarczy usiąść i zaprojektować "idealny dom" i za jednym razem uszczęśliwić całą ludzkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.10.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 jesli ktoś wybiera niewielki dom, to chyba nie po to by mieć duże korytarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian26 16.10.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Tak samo jak nie po to, żeby skupiać się na powierzchni wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 nie jest ważna powierzchnia wiatrołapu, tylko jego ustawność. Ten wiatrołap w projekcie niby jest spory, ale nieustawny - szafa wejdzie malutka. Gdzie buty, szaliki, czapki, rękawiczki, torebki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.10.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 208 za deweloperski???wg mnie mało realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broku 17.10.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 nie jest ważna powierzchnia wiatrołapu, tylko jego ustawność. Ten wiatrołap w projekcie niby jest spory, ale nieustawny - szafa wejdzie malutka. Gdzie buty, szaliki, czapki, rękawiczki, torebki? Serio trzymasz takie rzeczy w wiatrołapie ? Czemu nie postawić szafki na takie rzeczy w komunikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peg 18.10.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Rzeczywiście, szafka w komunikacji załatwia sprawę. Poza tym wiatrołap to moim zdaniem niewielki minus, zwłaszcza, że według mnie cała reszta jest dobrze pomyślana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.10.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 broku - mam zamiar trzymać takie rzeczy w wiatrołapie - mam specjalnie zaprojektowaną tam garderobę. Wiatrołap po jest - żeby nie wchodzić w butach, mokrej kurtce zimą do częsci mieszkalnej - spełnia rolę buforu. Skoro ktoś zamierza wchodzić do domu w butach i kurtce, to równie dobrze może odwiesić sobie kurtkę w sypialni i zdjąc buty w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian26 18.10.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Myślę, że dla normalnej rodziny jest dość odpowiedni, chyba, że ktoś ma x par butów na zimę i y kurtek. Taka szafa wystarczy z pewnością, by trzymać tam bieżąco używane części garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 (edytowane) mieszkam tylko z mężem i w szafie od podłogi do sufitu w przedpokoju 80 cm się nie mieścimy z kurtkami i butami. Buty muszę chować na pawlaczu (a potem zapominam, że je mam) a rękawiczki, czapki i szaliki są w innej częsci mieszkania. Jak założy się buty a zapomni o czapce trzeba biegać po mieszkaniu w butach Dlatego uważam, że dla 4 osobowej rodziny szafa musi mieć min 150 cm długosci bieżacej. Uważam, że domu nie powinno wybierać się kierujac urodą elewacji na wizualce tylko przemyśleniem właśnie takich drobnych szczegółów, które świadczą o późniejszej wygodzie użytkowania. Projektów domów o podobnym wyglądzie jest wiecej, może lepiej poszukać czegoś bardziej przemyslanego, efektywniej rozplanowanego? Edytowane 19 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broku 19.10.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Oczywiście, że wybierając dom nie należy kierować się urodą elewacji ! To nic odkrywczego. Ale zauważ, że dyskusja toczy się wokół wiatrołapu... Jak już wcześniej wspomniałem na kurtki spokojnie można znaleźć miejsce w komunikacji, co do butów to... ehh kobiety tak mają, że nigdy na to wystarczająco miejsca nie będzie I na pewno żadnym argumentem będzie to, iż można jeszcze w wiatrołapie postawić niewielką szafkę na nie Przechodząc do meritum, oprócz wiatrołapu i dużej powierzchni komunikacji (w której można postawić szafę, lub szafki na te wszystkie buty ! ) Co do tych szaf jeszcze- Klimat w Polsce jest taki, że mamy w sumie 4 zestawy ubrań na cały rok i nie wszystkie muszą być pod ręką. Ja rozumiem, że w szafie o szer. 150 cm miałby się znaleźć tylko jeden z tych zestawów, Pozostałe ciuchy są pochowane gdzieś "po pokojach", ale nadal nie widzę konieczności stawiania tej szafy w wiatrołapie. A i jeszcze jedno ! Elfir jeśli nie lubisz chodzić po domu w butach to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś je zdjęła. A swoją droga do tej szafy w komunikacji (którą można wstawić) to już nie taka daleka droga więc pewnie nawet byś się nie rozpędziła dobrze przy tym bieganiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 owszem, można buty zdjąć, ale to upierdliwe - nie sadzisz? Poza tym ja nie widze miejsca na szafę w "komunikacji" w tym projekcie. Może zmieściłaby się wąska szafka na buty na ścianie przy przejściu do kuchni? Można też ewentualnie zabudować przestrzeń pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broku 19.10.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Szafka wąska czyli 130 cm+ drugie miejsce na szafkę po lewej stronie od wejścia (jakieś 100 cm)+ no i plus pomysł z przestrzenią pod schodami i robi nam się całkiem fajnie zagospodarowana przestrzeń Na temat upierdliwości, bądź nieupierdliwości zdejmowania butów nie będę się wypowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dla mnie szafa na rysunku nie ma 130 cm tylko max 100, co z resztą potwierdza linijka przy powiększeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.10.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 No i oczywiście czynnik cenowy, 208tys za wybudowanie do stanu developerskiego nawet nie jest takie straszne jak na polskie realia Taka kwota to nie wiem czy wystarczy na zakup materiałów do stanu deweloperskiego. To jest duży, drogi dom z ogromniastym dachem, dużymi przeszkleniami (w tym kilka okien o niestandardowym kształcie). Ma pewne swoje walory, ale nie życzę nikomu rozgrzebanej budowy rozpoczętej w wierze, że za 208 tys. będzie miał kompletny budynek pod wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts