Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AVALON 3 DCP206b pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

TG-Tays: ja również myślę o zakupie tego projektu.

Też jestem za niebudowaniem tej ściany w okół schodów. Po stronie jadalni chciałbym jedynie postawić dwa filary i belkę podtrzymującą strop. Schody zostałyby wykonane w lekkiej konstrukcji stalowej, tylko stopnica (kamień, drewno?), bez podstopnic.

Pomiędzy filarami przy jadalni zmieści się długa komoda jadalniana.

Pozdrowienia, liczę na więcej Ciekawych zdjęć z Pana budowy na forum.

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z prostych zmian: przeniesienie drzwi do kotłowni (1.4) na stronę holu. W moim przypadku w kotłowni będzie mały piec gazowy kondensacyjny, więc pomieszczenie może być również pralnią.

Można również wydłużyć wiatrołap o ok 65cm, wtedy po obu stronach drzwi do garażu zmieszczą się szafy.

Ze zmian skomplikowanych: zastanawiam się jak zmieścić niewielką garderobę przy dolnej sypialni, ale taka zmiana wymaga poszerzenia domu (względnie wydłużenia). Jak na razie czekam na nową wersję Avalonu II, może tam znajdą się jakieś ciekawe rozwiązania. Nowa wersja ma się pojawić na stronie przed weekendem.

A jak inni forumowicze, macie swoje propozycje zmian?

Mówiąc o garderobie i poszerzaniu, względnie wydłużaniu domu masz na myśli wysunięcie bardziej garażu do przodu? czy sypialni jeszcze bardziej w stronę ogrodu? Ja się zastanawiam czy koszt takiej przeróbki będzie wart tej małej garderoby. Rozmawiałeś o tym z architektem? Bo to ciekawa koncepcja.

Słyszałem, że nowa wersja Avalonu będzie jutro na stronie. Na fanpage'u lipińskich na fejsbuku widziałem wizualizacje i wyglądają ciekawie, jednak nadal nie ma rzutów :(

U mnie niestety nie wejdzie. :/ Szkoda bo podoba mi się bardzo! Z tą garderobą na dole to w Avalonie II wystarczy, że zrezygnujesz z tego małego Wc i przesuniesz łazienkę i drzwi zrobisz od strony korytarza. Niestety raczej nie zmieści się wanna razem z prysznicem. Coś trzeba będzie wybrać. Za to na górze są dwie łazienki :D

wojtinio, myślałem o wysunięciu garażu do przodu o ok. 1.5 - tak, żeby zmieścić małą garderobę pomiędzy łazienką i kotłownią.

Avalon II też mi się bardzo podoba i chyba lepiej spełnia moje wymagania niż 3-ka z różnymi przeróbkami - będę kierował się w stronę tego projektu. Zmieści mi się na działce:)

20121119366.jpg20121125370.jpg20121125372.jpg20121204389.jpg20121204403.jpg

A oto i aktualna sytuacja u mnie - jeśli coś chcecie dokładniej zobaczyć to piszcie mogę zrobić zdjęcia w weekend (jak bedzie widno i będę na miejscu). Teraz rozglądam się za oknami i mam ofertę pewnej firmy która zaopatruje się w nie w firmie Marsel z Goleniowa. Czy ktoś miał styczność z tą firmą i ich oknami (Schüco + Winkhaus)? Proszę o opinie!

• 11 months później...