rybk 16.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam, czy ktoś tak zrobił lub posiada autorytatywną wiedzę, by mi doradzić? Chcę wykonać ogrodzenie, a bramę przesuwną umiejscowić na skosie ogrodzenia (patrz załączony szkic - kliknij go, by uzyskać powiększony obraz). Odcinek ma 9,8m zatem w grę wchodzi brama o standardowej szerokości 3,5m, bo 4m to raczej nie zmieści się. Proszę o wypowiedzi, podpowiedzi, sugestie, wnioski z własnych doświadczeń itp. Pozdrawiam rybik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Może po prostu bramę husarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanilla 27.10.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 mam ten sam problem niestety. A może brama uchylna - dwa skrzydła (nie wiem jak to się fachowo nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogro 02.03.2013 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Można umieścić bramę przesuwną o szer. wjazdu 400 cm, bo skrzydło tej bramy ma w całości 560 cm i przesuwa się o 400 cm. Więc 400+560=960 cm. Napisz e-mail do mnie na priva, to więcej szczegółów dostaniesz i podpowiem dobrą cenę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 02.03.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 nie łatwe zadanie...przesuwna nie wyjdzie symetrycznie; dwuskrzydłowa otw. do wew. nieco ograniczy pojazd pod garaż; najlepiej dwuskrzydłowa otw. na zew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 03.03.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam. Brama 4 m spokojnie się zmieści.Przeciw wagę można zrobić na 1,2m. Więc wtedy brama będzie potrzebowała tylko 9,2m... I trochę luzu zostaje:)Ale jednak lepiej wyglądała by brama dwuskrzydłowa... Należało by ją zamontować centralnie, albo jak najbliżej lewej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 06.03.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Może po prostu bramę husarską? Brama nie wygląda estetycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts