wuja Andrzej 02.11.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 LUDZIE!!!! TO MIAŁA BYĆ BIAŁA LISTA!!! A nie pitolenie kotka za pomocą młotka, że lepiej by było gdyby ... plizzzzzzz ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.11.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 BTW: Wiesz ile linijek kodu na taka w sumie srednio zlozona funkcjonalnie aplikacja? Czy liczba 200-300 tys linijek wzajemnie zaleznego i powiazanego kodu ma jakis odpowiednik w domowej instalacji hydraulicznej? i sam własnoręcznie sprawdzasz linijka po linijce- tak. Ale można skorzystać z biblioteki podprogramów i odpowiedni połączyć . Są gotowe elementy ,ja też nie produkuje rury i pompy. Ale oczywiście twoje błędy są dopuszczalne bo trudniej , a moje świadczą o "braku profesjonalizmu":p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Oczywiscie ze tak. To programowanie obiektowe. Inaczej to musial bys zaczac - porownujac - od wydobycia rudy miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.11.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 a ile masz czasu ma wykonanie pracy .Zmieścisz się w 2 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.11.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 A to roznie. Nieraz gotowy programik zamyka sie w 2-3 dniach, ale sa tez take projekty rozwijane po kilka lat. To moze byc maly domek, ale moze byc tez wiezowiec. Moze szczypta "branzowego" humoru: http://szkut.com/powstawanieprogramu.jpg http://szkut.com/powstawanieprogramu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 04.11.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 LUDZIE!!!! TO MIAŁA BYĆ BIAŁA LISTA!!! A nie pitolenie kotka za pomocą młotka, że lepiej by było gdyby ... plizzzzzzz ...... Wyjdzie dokładnie to napisałeś powyżej, bo przecież nikt nie będzie robił statystyk, głosowań, uśrednień itp... Oceny będą subiektywne i jednostkowe o ile takowe będą. Takie wątki śledzą często ludzie będący w temacie i instalatorzy. Oni sami siebie nie powinni dodawać do białej listy, a jeżeli lista ma być w mierą obiektywna, to musi zbieranie danych dłuuuuugo potrwać niestety. Można zebrać dane o firmach na które najmniej osób narzeka, ale ile to potrwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 07.11.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Czyżby w Polsce nie było dobrych instalatorów, którzy by mogle trafić na białą listę???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 08.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Jasne ze sa ale na forum trafiaja przewaznie ludzi ktorzy lubia ponarzekac na swoich instalatorow ja sie zdecydowalem na Mikiego ale dopiero za rok bede mogl ocenic jakosc wykonanych prac. Poczatkowe wrazenia pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.11.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Oj miki ma gadane ze hej! Lod Eskimosom by sprzedal. Hurtowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 08.11.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 bez przesady... skupiłem się na jednym producencie i jakoś idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 09.11.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Cześć! Szukam wykonawcy do pompy ciepła i okazuje się to trudnym zadaniem. Nawet jeśli jakiś instalator ma kilka dobrych opinii, to ma też złe. A wiadomo, że to spora inwestycja i nie chciałbym mieć pompy, która źle działa. Przeszukałem forum i nie znalazłem wątku z polecanymi wykonawcami. Wpisujcie proszę, kto Wam instalował pompę ciepła, jaką, jaki był zakres prac (pompa, kolektor, podłogówka, inne) i skąd on jest. Marcin Mnie montował miki121. PC P-W Atlantic Tri 16. Instalacja OK. Natomiast dotrzymywanie terminów (danego słowa) nie jest jego mocną stroną, delikatnie rzecz ujmując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.11.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Fakt robot natlok. I terminy uciekaja. Dlatego teraz znalazlem pomoc wspolnika ktory odciazy mnie od strony obslugi handlowej I ofertowej. A ja tylko montaz I serwis. Wszystko poto aby nie bylo poslizgu No I ostatnio jeszcze chorobowe przez 3 tygodnie I od srody odrabianie zaleglosci. Dzisiaj odpalilem S10 w koszalinie A jutro rano nastepna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 10.11.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Dzisiaj odpalilem S10 w koszalinie No to byłeś tak blisko mnie i nie zajechałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 10.11.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Dlatego teraz znalazlem pomoc wspolnika ktory odciazy mnie od strony obslugi handlowej I ofertowej. A ja tylko montaz I serwis. Potwierdzam i zapraszam P.S. Narazie tak skromnie,dlatego że trzeba dograć sprawy organizacyjne i lub wykupić płatny profil żeby wszystko było zgodnie z prawem Edytowane 10 Listopada 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.11.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 też odnoszę takie wrażenie Z Twoja "sztywnoscia" (bedaca zaprzeczeniem avatara), zbyt czesto bierzesz wszystko doslownie, wiec sie nie dziwnie. Nic nie poradze na to, ze profesjonalizm i bledy jakos nie pasuja mi do siebie. Zwlaszcza, jesli ktos to tlumaczy tym, ze jest "istota ludzka". Taki intstalator-filozof moze duzo szkody narobic demostrujac swoja "ludzkosc".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 10.11.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Nic nie poradze na to, ze profesjonalizm i bledy jakos nie pasuja mi do siebie. Zwlaszcza, jesli ktos to tlumaczy tym, ze jest "istota ludzka". Taki intstalator-filozof moze duzo szkody narobic demostrujac swoja "ludzkosc".. Uff! Całe szczęście, że informatycy są nieludzko nieomylni tak jak ty:wave: Od razu to widać jak się używa jakikolwiek program komputerowy od Windowsa poczynając... Wydawane prawie codziennie poprawki służą oczywiście wyłącznie dodaniu nowych możliwości i bynajmniej nie wynikają z błędów popełnionych przez programistów. Już w dobie komputerków 8-mio bitowych gdzie cały OS mieścił się w ROMie i z tego powodu musiał być bez błędów pracowali sami nieomylni. Ciekawe dlaczego w ZX Spctrum nie działały przerwania NMI? Zapewne celowe działanie programistów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Ktos tu napisal madrze na forum, ze "nie dodaje sie krow i baranow". Trzymaj sie tej zasady i porownuj rzeczy, ktore sie daja porownac a nie Windowsa i instalacje hydrauliczna w domku jednorodzinnym A Spectruma sobie chyba znowu kupie z sentymentu, bo to moj pierwszy komputer byl. Wersja z rozbudowana klawiaturka - ZX Spectrum+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 10.11.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Czymże jest taki Windows przy konstrukcji ogromnego wycieczkowca, dużego samolotu komunikacyjnego czy promu kosmicznego? Widać same papudraki pracują w Microsoftcie skoro takiego prostego OSa nie potrafią napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 10.11.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) no to teraz napisz jeszcze jak ty to wszystko liczysz.... Sam wiesz że trzeba zebrać sporo informacji do kupy odnośnie projektu domu i jego rozwiązań: ocieplenia, okien, wentylacji itd... wybrać sposób oddawania ciepła w poszczególnych pomieszczeniach, wybrać rodzaj pozyskiwania energii przez PC, czyli DZ, dobrze jest zapytać o oczekiwania klienta odnośnie temperatury w pomieszczeniach (znam takich co lubią19 stopni i ludzi pochodzących z bloków którzy chcą 24 stopnie), przy PC gruntowej dobrze jest coś wiedzieć o terenie, znać jego możliwości i inne. Zależnie np. od rodzaju podłóg i innych może ktoś chcieć dołożyć grzejniki, może np. nie chcieć ściennego. Jeszcze z kilku powodów może się okazać że trzeba by zastosować inną PC, inną moc, inny typ... Może ktoś zużywać bardzo dużo wody lub mało, i tak dalej. Wiem że to wszystko ma teoretycznie mały wpływ, bo z zapotrzebowania bud na ciepło + ile osób razy średnia i mamy niby sprzęt dobrany, ale potem wychodzą takie na oko robione instalacje, a jak jeszcze ktoś się na oko pomyli albo o czymś zapomni to rozrzut niemały potem będzie. Praca w I i II taryfie to koszt przeszło razy dwa; jak masz podł. + grzejniki to znowu COP jest takie że tracimy niemało, jak za rzadko rurki w podłodze to też niedobrze, bo COP spada, jak za małe DZ to też COP spada; ... tego jest trochę Ja też wchodzę do domu i widzę co bym postawił: jaką PC, jakie DZ, jaki REKU i jak poprowadził kanały WM, ale co by nie było bez obliczeń (choćby na kolanie) nic nie montuję... PS. u mojej żony w pracy już mieli z PC zrezygnować i założyć inne źródło ogrzewania - tak im PC dobrali i założyli + całą resztę, że płacili jak za gaz Można to tak zoptymalizować żeby inwestor nie przepłacił i był zadowolony, tylko komu by się chciało liczyć i kto wie co i jak liczyć. Można też spojrzeć, powiedzieć ile za co i do przodu... PS. Mam kolegę który do podłogówki często zakłada w salonie 1 grzejnik (jedyny w domu) na wszelki wypadek... ciekawe czy w aucie wiąże się sznurkiem, na wszelki wypadek jak by pasy zawiodły itp.? Edytowane 10 Listopada 2012 przez pawel_1024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 10.11.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 pytanie było podchwytlliwe..tak naprawdę to dziwię się, ze nie liczysz tego w OZC...z OZC dostajesz praktycznie wszystkie parametry dotyczące CO, a same CWU to już pikuś wiem, ale już nie pisałem że kolega sobie żartuje nie wszyscy na forum wiedzą co to jest OZC. OZC mi PC nie dobierze i nie uwzględni innych, dodatkowych czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts