Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róże w ogrodzie M95 L by Aniqa1982

aniqa1982

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Mari , plany się zmieniły i bylismy w Górach Stołowych i Pradze :)

Jestem zachwycona widokami :) Wyjście na Błędne Skały czy Szczeliniec to czysta przyjemność. Wchodzi się łatwo , prawie bez zmęczenia!

Polecam jak ktoś jeszcze nie był , bo naprawdę warto. :lol2: Praga też przepiękna , ale tłumy turystów po prostu zwaliły nas z nóg. Ciężko było zrobić fotki .Ale na pewno tam wrócę :)

Marlena my bylismy w Kudowej Zdroju . Naszego noclegu nie polecałabym , bo choć ja nie jestem wybredna to ten Ośrodek wypoczynkowy wyjątkowo mnie zniesmaczył, pomimo przemiłej Pani Właścicielki.

Na jeden dzień pobytu wykupiliśmy wycieczkę do Pragi z Biura Turystycznego Sudety. Kosztowała nas na 3 osoby 192 zł. + korony na obiad i przejazd metrem. Sam obiad ok 200 koron + obowiązkowo piwko czeskie ;) soki itp.Obiad dla 3 osób wyniósł nas 700 koron. Z Kudowej do Pragi jechalismy ok 2,5 godz jeśli dobrze pamiętam .

Plusem tych wycieczek jest to ,że nie musisz jechać swoim autem ( tam jest sporo uliczek jednokierunkowych) i przewodnik opowiada ciekawe rzeczy , a minusem to że szybko od miejsca do miejsca trzeba przejść i nie ma czasu porządnie zrobić fotki. Ale to urok takich wycieczek.

My byliśmy oczywiście jeszcze na Szczelińcu , w Błędnych Skałach i Kaplicy Czaszek.

Kudowa graniczy z czeskim miastem Nachod i można tam sobie podjechać autem kiedykolwiek po zakupy choć jeśli chcesz piwko czeskie to najlepiej w sklepiku w Malej Ćermnej i tam mają najlepsze ceny (lepsze niż markety w Nachodzie).

Polecam jeszcze obowiązkowo ADRSPACH !!!!!!

My nie zdążyliśmy niestety nad czym ubolewam strasznie :(, ale jest okazja do powrotu tam. To Skalne Miasto po czeskiej stronie, przepiękne , z jeziorem i wodospadem . Błędne Skały i Szczeliniec to w zasadzie 1 dzień . Wychodzi się bardzo łatwo i praktycznie nie męcząco.

Szyszunia dziękuję:) Mnie samą efekt przerósł :):D:yes:

Dzięki za info popatrzę na necie za tą Szelągowską . :)

Wrzucę kilka fotek :

Góry Stołowe : Szczeliniec i Błędne Skały

http://i67.tinypic.com/dlmaaf.jpg

http://i64.tinypic.com/348havs.jpg http://i68.tinypic.com/4q2yol.jpg

Edytowane przez aniqa1982

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam , no to jest odwieczny problem budującyjch ;)

JA wybrałabym chyba Igraszkę z opcją poddasza.

To wszystko zależy jak liczna jest rodzina i jakie są ogólne założenia i cele.

My też do samego końca nie mogliśmy się zdecydować pomiędzy dwoma projektami :)

I wydaje mi się ,że jednak mogliśmy wziąć ten ciut większy. :rolleyes:

Nas budowa domu pod klucz wyniosła ok 230 tys. A 250 to z kostką brukową jak pamiętam.

W moim przypadku brakuje mi czasem tego metra więcej w salonie. Salon jest ogólnie dość przestrzenny , na szczęście nie mam kominka , bo wtedy to juz byłby całkiem mały. Zrobię sobie ewentualnie kiedyś biokominek ;)

To jest moje zdanie , Mari np jest bardzo zadowolona z kominka , więc ile domków tyle spostrzeżeń.

Tylko taka moja rada :

jeśli macie wybierać dom z poddaszem to taki gotowy projekt kupić ,bo potem jest dużo kombinacji i zabierania miejsca na schody kosztem innych pomieszczeń ,gdy takie zmiany wprowadza się w parterówce. Mówię tu o małych domach , bo jak jest duży to brak tych cm nie będzie aż tak widoczny , a przy małych domkach niestety każdy cm się liczy.

Dziękuje serdecznie za odpowiedź.

Im więcej projektów, tym większe zwątpienie.. naprawdę :( Ciężko się zdecydować. Róże w ogrodzie bardzo nam się podobają. Na tą chwilę jesteśmy w 3 ale kiedyś? kto wie heh :) My jesteśmy z Podkarpacia i najchętniej zobaczylibyśmy realizacje w realu, bo to zupełnie coś innego,

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 10 months później...
Ojejku , strasznie dawno tu byłam ������

Z naszych budowlanych spraw to skończyliśmy elewację . Jeden kolor beż pasków, desek itp. kolor śmietankowy. I w zasadzie tyle . Teraz będziemy projektować ogród . :) Najprzyjemniejsza rzecz. :) Na razie oglądamy inne wykonania.Mze coś nam wpadnie w oko :)

Nazwa domu zobowiązuje co do ogrodu ;)