Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

To było: LISTA DARÓW / LISTA POTRZEB - dom Nelli Sza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 383
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Melduje ze adres wyslalam do wszystkich oferentow, jestem jednak troche zmeczona wiec gdyby ktos nie dostal prosze o info na priva. dziekuje

nie slalam tylko do lidszu i Basi - bo one byly na miejscu

Edytowane przez TAR

Uprzedzam lojalnie :) że mam u siebie punkt zbiorczy. Dziś odebrałam z Grójca, podjechały też Barranki z prezentami. Jutro, poniedziałek i wtorek robię objazd po W-wie (Ursus, Śródmieście, Wola, Bródno i inne) Na razie mam wypakowany samochód po dach rzeczami dla całej rodziny. Wiele paczek już poszło albo pójdzie w poniedziałek (włącznie z zagranicą).

Myślę, że pora już zbierać rzeczy "celowo", bo możemy wykonać niedźwiedzią przysługę.

Ja będę jeszcze rzeczy segregować - jeśli mi się coś nie spodoba trafi gdzie indziej :):):)

Zaczynam się bać :) Część na pewno wyślę, bo nie zmieści mi się w samochodzie w tym tempie. Ale ludzie myślą o wszystkim - dziś dostałam nowiutkie, nieużywane buty zimowe dla córeczki Nelly - z jakimiś wróżkami, ale ja się na tym nie znam :):)

Dziewczyny - zima idzie :)

Jak beda mieli nadmiar ubrań, pościeli, reczników itp - to kazdy MOPS czy każdy ośrodek pomocy rodzinie weźmie wszystko co im zawiozą.

Jedyne co, to może warto pomyśleć gdzie to wszystko skladowac - skoro oni mieszkają teraz u rodziców to może byc problem jak wszystko nagle zacznie zjeżdzac czy przychodzić paczkami. Zagracimy im dom w ciągu kilku dni.

Może ktoś z garażem tudzież większa piwnica mógłby ich wspomóc miejscem i przechować rzeczy dopoki nie ogarną się na dobre?

Pomyślałam.... i jak rozmawiałam z Nelcią to jak będą ciut za duże ubranka dla Julci i Mikołaja to zdeponują u którejś z nas, aby przez np rok nie kupować.. Będą przecież odbudowywać/budować (decyzja zapadnie w tym tygodniu) więc kasa będzie potrzebna na inne rzeczy niż ubrania.