Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dokumenty potrzebne do warunków zabudowy

mest

Recommended Posts

Zainteresowałem się kolejną działką (na tamtej pojawiłem się przeszkody) i składam dokumenty o pozwolenie na budowę i potrzebuję jako załącznik m.in. opinię lub zaświadczenie właściwego zarządcy sieci o możliwości wykonania uzbrojenia technicznego terenu co zostanie zagwarantowane w drodze umowy z inwestorem. Co ten punkt oznacza? Kobieta w urzędzie mówiła, że mogę to dostać od ręki bo chodzi tylko to, czy uzyskam takie podłączenia ale nie wiem czy ma do końca rację? Czy musęe pisać i czekać na dokumenty, tzw. uzgodnienia przyłączy?

Napisz czy starasz się o WZ (jak w tytule) czy o pozwolenie na budowę (choć na to chyba za wcześnie). CO do mediów - to na etapie WZ jest to wstępna zgoda, że w ogóle będzie możliwe wydanie warunków przyłączenia (warunki potrzebne przy pozwoleniu na budowę). Oj nie takie to wszystko proste

@Mest. Znaczy to dokładnie to co napisałeś : tzw. warunki przyłączenia. Idziesz do dostawców mediów, składasz papier o wydanie warunków przyłączenia (mapa, te rzeczy, ale na stronie każdego z nich masz napisane co i jak). A kiedy dostaniesz ? To zależy : od nastroju pań pracujących, od natężenia prac o Twojego uroku osobistego ... łaska pańska na pstrym koniu jeździ :)

Jeśli nie będzie przeciwwskazań - dostaniesz. Jeśli będą - nie dostaniesz.

• 2 months później...
  • 1 year później...
mam we wniosku o wydanie warunków zabudowy przedstawic graficznie planowany sposób zagospodarowania terenu. Pani w gminie powiedziała, ze jesli sama umie to moge sobie wrysowac a jesli nie to architekt. To znaczy moge sobie wrysowac budynek tylko czy na tej kopii mapy zasadniczej czy na innej i czy cos jeszcze tam wrysowywac?

• 1 month później...