mest 05.11.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Zainteresowałem się kolejną działką (na tamtej pojawiłem się przeszkody) i składam dokumenty o pozwolenie na budowę i potrzebuję jako załącznik m.in. opinię lub zaświadczenie właściwego zarządcy sieci o możliwości wykonania uzbrojenia technicznego terenu co zostanie zagwarantowane w drodze umowy z inwestorem. Co ten punkt oznacza? Kobieta w urzędzie mówiła, że mogę to dostać od ręki bo chodzi tylko to, czy uzyskam takie podłączenia ale nie wiem czy ma do końca rację? Czy musęe pisać i czekać na dokumenty, tzw. uzgodnienia przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 05.11.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Napisz czy starasz się o WZ (jak w tytule) czy o pozwolenie na budowę (choć na to chyba za wcześnie). CO do mediów - to na etapie WZ jest to wstępna zgoda, że w ogóle będzie możliwe wydanie warunków przyłączenia (warunki potrzebne przy pozwoleniu na budowę). Oj nie takie to wszystko proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 05.11.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Staram się o warunki zabudowy i właśnie potrzebuję opinie z różnych sieci i czy właśnie tą wstępną zgodę dostanę od ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.11.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 @Mest. Znaczy to dokładnie to co napisałeś : tzw. warunki przyłączenia. Idziesz do dostawców mediów, składasz papier o wydanie warunków przyłączenia (mapa, te rzeczy, ale na stronie każdego z nich masz napisane co i jak). A kiedy dostaniesz ? To zależy : od nastroju pań pracujących, od natężenia prac o Twojego uroku osobistego ... łaska pańska na pstrym koniu jeździ Jeśli nie będzie przeciwwskazań - dostaniesz. Jeśli będą - nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 05.11.2012 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Myślałem, że składanie wniosku o warunki przyłączy następuje dopiero po uzyskaniu warunków zabudowy a są one potrzebne do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.11.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Do pozwolenia potrzebujesz też. Edytowane 5 Listopada 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 18.01.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Do WZ występujesz o wydanie zapewnienia dostarczenia i odbioru mediów. Ja czekałem od 3 do 30 dni w zależności od instytucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 05.10.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 mam we wniosku o wydanie warunków zabudowy przedstawic graficznie planowany sposób zagospodarowania terenu. Pani w gminie powiedziała, ze jesli sama umie to moge sobie wrysowac a jesli nie to architekt. To znaczy moge sobie wrysowac budynek tylko czy na tej kopii mapy zasadniczej czy na innej i czy cos jeszcze tam wrysowywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 sami rysowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts