syla135 01.05.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 dziękujeco do architekta(pani) nie zapłaciłam jej jeszcze nic ale zabrała wypis i wyrys, więc myśle czy nie jestem już powiązana. ale o tym myślę że nic z tego nie wyjdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Podpisz umowę na projekt domu o ściśle określonych kosztach budowy (materiały) do 200 tyś (+/- kilka procent). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.06.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 No Elfir mocno po cenie pjechałaś. Materiały 200K -hohoho. Toż to nie złą rezydencję można wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) czyżby?Moj dom kosztował 280 do deweloperskiego systemem zleconym i ok. 200 tyś to były właśnie materiały a mam skromny dom. W dziale "Dom za 200 tyś" nikt nie ukrywa, że ta suma dotyczy budowy własnymi rękoma. Czyli bez kosztów robocizny systemem zleconym. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.06.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Przeliczyłem po powrocie do domu. Do tej pory materiał to około 150k. Został jeszcze materiał na tynki i wylewki. Ocieplenie całe już mam kupione. Więc masz rację dojdą jeszcze płyty stelaże i inne pierdoły i do 200 się dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 26.07.2014 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 mam dwoje znajomych ktorzy konczyli niedawno architekture i.. nie dziwie ci sie, na ten kierunek malo kto idzie z powolania. Radze zmienic architekta zanim do restry stracisz cierpliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.11.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Czego potrafi dokonać architekt http://bi.gazeta.pl/im/bc/2c/12/z19057596Q,W-ogrodzie-armata----w-wiezy-ksiezniczka----Okolic.jpgokolice Nowego Sącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 21.11.2015 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) firewall... skąd sugestia ( lub złośliwość ), że to architekt projektował ?moim zdaniem to "barwna twórczość" użytkownika tego ( jak by nie było ) obiektu Edytowane 21 Listopada 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.11.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 czy to przypadkiem nie cygańskie, tfu, Romskie? Oni mają taki dziwny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.11.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 ... całkiem możliwe. Bardzo wątpliwy gust i wrażliwość estetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.11.2015 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Łukaszu, nie słyszałem aby można było budować w Polsce bez projektu architektonicznego. Więc ktoś to musiał "popełnić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.11.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) - wygląda mi to na samowolę budowlaną powstałą może 20 lat temu ( ? ) i jakimś przedziwnym trafem "klepniętą" ( lub nie ) przez projektanta, choć i to uważam za wątpliwe i jeśli tak - to dalece nie etyczne. - ta forma budynku degraduje otoczenie do bólu ! -co można więcej napisać?- ten "obiekt" jest w czołówce MAKABRYŁ http://www.bryla.pl/bryla/0,85300.html#TRNavSST jakich jest niestety wiele i jakie będą powstawać dopóty, dopóki Projekt nie będzie traktowany jako Umowa Społeczna, a nie jako możliwe ( jak w tym wypadku ) oderwane od rzeczywistości fajerwerki Inwestora, który może uważać, że wolno mu wszystko, bez względu na odbiór jego " dzieła " przez innych odbiorców architektury ( lub jej braku ) , czy też innych form tworzących przestrzeń prywatną / publiczną ... Edytowane 22 Listopada 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.11.2015 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Być może to co pokazałem jest samowolą podobnie jak to:http://bi.gazeta.pl/im/c1/2c/12/z19057601Q,Blizsza-zagranica-Chrzanow.jpg ale to już zrobił architekt: http://bi.gazeta.pl/im/33/2c/12/z19057971Q,Piekno-symetrii.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.11.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) ... i to również " zrobił " architekt The Glass Pavilion by Steve Hermann ... chyba powrócę do wątku " nowoczesne domy - inspiracje " http://forum.muratordom.pl/showthread.php?32337-nowoczesne-domy-inspiracje/page163 Edytowane 22 Listopada 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.11.2015 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 tyle że w tym wątku ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.11.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 ... a ja dalej wierzę, ze w człowieku jest dążenie do piękna, nie brzydoty, a ARCHITEKTURA właśnie temu służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.11.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 (edytowane) Poczucie piękna lub (i) brzydoty jest subiektywne. A chichot losu sprawia, że to co ówcześnie było synonimem brzydoty, stało się po latach (wiekach) synonimem np. nawet piękna, nowego ładu, itp. Jednym podobają się małe cycki, innym ogromniaste - wspólną cechą jest kobieta, która zawsze jest piękna. A mnie bardzo się podoba ten podany przykład "brzydoty": http://bi.gazeta.pl/im/33/2c/12/z19057971Q,Piekno-symetrii.jpg pomijając szpecący słup - ta bryła doskonale pasuje do otoczenia, spaja je, jest organiczna, wycisza, jest ciepła.Widzę siebie w takim domu i otoczeniu. Ps. Na Placu Defilad - raczej nie pasi. Edytowane 25 Listopada 2015 przez sSiwy12 Ps. Dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 27.11.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 A chichot losu sprawia, że to co ówcześnie było synonimem brzydoty, stało się po latach (wiekach) synonimem np. nawet piękna, nowego ładu, itp. - faktycznie pocieszyłeś wszystkich tych, którzy stracili poczucie piękna lub / i / choćby wrażliwość estetyczną … … obyśmy takiego „ ładu ” nie doczekali … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiabak1234 13.08.2022 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Może doświadczenia budują takie przekonanie, jednak uważam, że nie należy wrzucać wszystkich fachowców do jednego worka. Jeśli ktoś zastanawia się, czy zatrudniać architekta, dobrze jest przemyśleć sprawę i rozważyć też samodzielne projektowanie, o którym mowa jest np. . Warto się zastanowić kilka razy, bo projekt domu to naprawdę istotna kwestia. Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts