jasiek71 23.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 jakiego nawiewu??? ....nawiewu jak piszesz -8?? czyli nawiewa Ci -7.....???? no przecież napisałem że 9,8* ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 24.01.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 @jasiek 71. Z tym powietrzem o tem 9,8* co dalej jest robione:Czy idzie do reku,czy idzie przez jakąś nagrzewnicę,czy bezpośrednio wdmuchiwane,do pomieszczeń? Czy jest możliwość poczytania o twoim sposobie rozwiązania wentylacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 @jasiek 71. Z tym powietrzem o tem 9,8* co dalej jest robione: Czy idzie do reku,czy idzie przez jakąś nagrzewnicę,czy bezpośrednio wdmuchiwane,do pomieszczeń? Czy jest możliwość poczytania o twoim sposobie rozwiązania wentylacji ? z gwc wlata sobie do chałupy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 24.01.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Tak jak u nydar ,czy inaczej rozwiązałeś nawiewy i wywiewy?Czy przy tym bezpośrednim nawiewie nie ma uczucia ,że ciągnie po nogach chłodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Tak jak u nydar ,czy inaczej rozwiązałeś nawiewy i wywiewy? Czy przy tym bezpośrednim nawiewie nie ma uczucia ,że ciągnie po nogach chłodem? u mnie na razie wlata kilkoma nawiewami w jednej części domu a wylata następnymi kilkoma w innej ... docelowo jak się zabiorę do drobnej demolki ma być jeden centralny nawiew w klatce schodowej ( część holu i salonu.. )i dziewięć wyciągów ... jak zrobisz jedną wielką dziurę nad wyrem i mocniej puścisz to będzie wiało ... tak jak w każdej innej wentylacji mechanicznej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ...docelowo jak się zabiorę do drobnej demolki ma być jeden centralny nawiew w klatce schodowej ( część holu i salonu.. )i dziewięć wyciągów ... A dajesz ten nawiew u dołu czy jakoś inaczej? Cholewka mi by pasowało go dać na klatce schodowej ale od sufitu (klatka wys 2 kondygnacji tj. prawie 6m, są takie niby "kraty" nawiewne kierowane ale nie wiem czy puszczona w dół (w kierunku podłogi parteru) będzie wystarczająco skuteczna aby robić co należy. Jak uważacie chopacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 A dajesz ten nawiew u dołu czy jakoś inaczej? Cholewka mi by pasowało go dać na klatce schodowej ale od sufitu (klatka wys 2 kondygnacji tj. prawie 6m, są takie niby "kraty" nawiewne kierowane ale nie wiem czy puszczona w dół (w kierunku podłogi parteru) będzie wystarczająco skuteczna aby robić co należy. Jak uważacie chopacy? dam w centralnej części stropu obok filaru ( w środku tego słupa jest rura od GWC...) http://img825.imageshack.us/img825/5533/sdc11236dp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 dam w centralnej części stropu obok filaru ( w środku tego słupa jest rura od GWC...) Eeee hmmmm.... http://www.annad.w8w.pl/file/psycho/zludz/49.jpg ajgaryt, znaczy się będzie wiało w dół od sufitu nad parterem? No właśnie z takim miałbym trochę trudno, chyba najpierw spróbuję od sufitu piętra, ew. później coś wymyślę. thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 znaczy się będzie wiało w dół od sufitu nad parterem? No właśnie z takim miałbym trochę trudno, chyba najpierw spróbuję od sufitu piętra, ew. później coś wymyślę. thx będzie wiało z boku na klatkę ... u ciebie z sufitu tez da radę bo przecież nawiewane jest chłodniejsze wiec i tak będzie chciało opadać do samego dołu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 u ciebie z sufitu tez da radę bo przecież nawiewane jest chłodniejsze wiec i tak będzie chciało opadać do samego dołu ... Mówisz? Fajnie by było. Obawiam się czy się nie porozłazi lub podgrzeje zanim opadnie... Oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mówisz? Fajnie by było. Obawiam się czy się nie porozłazi lub podgrzeje zanim opadnie... Oby nie ale chyba o to chodzi aby się porozłaziło do pomieszczeń przylegających ( przecież z nich wyciągasz, napływa świeże z korytarza...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) ale chyba o to chodzi aby się porozłaziło do pomieszczeń przylegających ( przecież z nich wyciągasz, napływa świeże z korytarza...) Prawda prawda, ino byle nie wszystko na piętro (tam holik 4m2 + 3 pomieszczenia) lub już cieplejsze pod sufitem parteru Opatrze sobie te anemo-kierownice, one są jakoś ustawialne. Dzięki za dobre prognozy, jestem zatem dobrej myśli! Edytowane 24 Stycznia 2013 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Prawda prawda, ino byle nie wszystko na piętro (tam holik 4m2 + 3 pomieszczenia) to jak się rozłazi zależy od wydajności wyciągów w poszczególnych pomieszczeniach ... dasz mocny w kuchni to większość do kuchni... itp. itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 to jak się rozłazi zależy od wydajności wyciągów w poszczególnych pomieszczeniach ... dasz mocny w kuchni to większość do kuchni... itp. itd ... No niby, ale sami ście (z Nydarem znaczy) mówili że lepiej na dole (przy podłodze?) jak u sufitu. Czy mi się wymyśliło? Jakkolwiek, spróbuję opanować to tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No niby, ale sami ście (z Nydarem znaczy) mówili że lepiej na dole (przy podłodze?) jak u sufitu. Czy mi się wymyśliło? Jakkolwiek, spróbuję opanować to tornado a chcesz mechanicznie czy grawitacyjnie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 a chcesz mechanicznie czy grawitacyjnie ...? Nie nie, ja druga liga - mechanicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie nie, ja druga liga - mechanicznie he he ... to ci wiatraki przepchają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 24.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 docelowo jak się zabiorę do drobnej demolki ma być jeden centralny nawiew w klatce schodowej ( część holu i salonu.. )i dziewięć wyciągów ... Te wyciągi planujesz połączyć w jedną całość ,czy raczej podobne rozwiązanie jak u nydar? Czy twoje rozwiązanie przewiduje wentylator wyciągowy,czy tylko wentylator nadmuchowy,a reszta grawitacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.01.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Te wyciągi planujesz połączyć w jedną całość ,czy raczej podobne rozwiązanie jak u nydar? Czy twoje rozwiązanie przewiduje wentylator wyciągowy,czy tylko wentylator nadmuchowy,a reszta grawitacja? u mnie wszystkie wyciągi w jeden kanał i przez wymiennik ZWU na zewnątrz... niezależne wentylatory na wlocie i wylocie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 24.01.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Co to jest ten wymiennik ZWU?Są tu na forum jakieś rysunki podglądowe jak ,to ustrojstwo jest zbudowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts