Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mnie przekonał majster do żerańskiej:) jest mimo wszystko troche taniej i mniej pracochłonnie niż terriva. czekam jeszcze na wycenę wiązarów ( wstępnie ok 25 tys oszczędności), ale chyba jednak się na nie nie zdecyduję, bo wtedy odpada w przyszłości wykorzystanie poddasza do celów innych niż graciarnia:) pozdrawiam

Na tym polega wariantowy, chcecie sobie odciąć możliwość wykorzystania góry to róbcie strop jaki uważacie :D

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich jestesmy juz po zalaniu slepej wylewki wiec teraz sciany w gore i juz bedzie cos widac bo teraz najpier byla duza dziura pozniej scianki, nastepnie wszystko zasypali i zalali:-) ale faktycznie efekt piekny i naprawde duzy fajny domek narazie sie wydaje:-) Jak tylko stana sciany dodam zdjecia domu, mam pytanie jakie robiliscie kominy jakie systemy i ile przesuneliscie okno od jadalni w strone pokoju??????

Witam,

Dziękujemy @mikadusia za możliwość obejrzenia domu na żywo!

Gratulujemy postępów i życzymy szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki :)

Potwierdziliśmy tylko nasz wybór i w rezultacie kosztorys z Muratora (na początek) jedzie już do nas kurierem :)

Do zakupu samego projektu mamy trochę czasu - najpierw spłacimy działkę i odłożymy trochę gotówki na start, więc na początek będziemy dumać nad materiałami i zmianami.

pozdrawiam.

Gratuluję wyboru :welcome: w gronie wariantowiczów.

Cieszę się, że mogłam pomóc:) W razie pytań macie mój numer.

Widać, że projekt zaczyna cieszyć się coraz większą popularnością - nareszcie:)

Mam nadzieję, że wykończeniówka szybko pójdzie :yes:

pozdrawiam

Witam,

Dziękujemy @mikadusia za możliwość obejrzenia domu na żywo!

Gratulujemy postępów i życzymy szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki :)

Potwierdziliśmy tylko nasz wybór i w rezultacie kosztorys z Muratora (na początek) jedzie już do nas kurierem :)

Do zakupu samego projektu mamy trochę czasu - najpierw spłacimy działkę i odłożymy trochę gotówki na start, więc na początek będziemy dumać nad materiałami i zmianami.

pozdrawiam.

Witam,

ja również chciałabym się przyłączyć do forum. Rozpoczynamy przygodę z M132b ale na forum wariantowego w wersji II bardzo "mały ruch".

Obecnie jesteśmy w trakcie załatwiania papierologii. Odnośnie zmian, których nie ma za dużo to:

- rezygnujemy z trzeciej łazienki i garderoby przy niej, na rzecz dwóch pokoi dzieląc każdy z nich symetrycznie aby miały po ok 15 m,

- rezygnujemy z wejścia do spiżarni od strony korytarza,

- powiększamy drugą łazienkę kosztem kotłowni na tyle aby zmieściła się w niej kabina prysznicowa,

- powiększamy wnękę przy mniejszej łazience kosztem kotłowni w celu wygospodarowania miejsca na garderobę,

- chcemy troszkę więcej wylać nad oknami, bo wydaje nam się, że okna zaczynają się zaraz pod dachem, właściwie zwrócił nam na to uwagę dekarz,

to chyba tyle zmian...

Długo szukaliśmy projektu i ten dla naszej rodziny 2+2+Babcia wydaje się być najodpowiedniejszy.

Korzystając w Waszych doświadczeń chciałam przesunąć okno w jadalni o 50 cm ale niestety już pierwsze rozczarowanie, bo miejscowy architekt twierdzi, że zaraz za oknem przechodzą jakieś belki/podpory i chcąc przesunąć okno trzebaby przekonstruować te wzmocnienia, co się wiąże oczywiście z dodatkową opłatą i przede wszystkim czasem na naniesienie dodatkowych poprawek.

Chcemy w czerwcu rozocząć. Liczę na Wasze uwagi, pozdrawiam

No właśnie... Nam też murarz powiedział, że za oknem jest belka no i nie przesunęliśmy tego okna :-/

Witam ponownie,

Przeczytałem o Waszych problemach z przesunięciem okna w stronę salonu.... ja też mam plan z przesunięciem, tyle że mi nikt, do tej pory, nie wspominał o problemach a propos przesunięcia. Jestem na etapie fundamentów - może wcześniej Adaptator, a teraz ekipa jeszcze tego, nie zauważyła!....czy chodzi o żebro ZE04, to jedyna 'belka', która jest nad wspomnianym oknem w salonie, tyle że to samo żebro jest w pokoju nr 10 - też nad oknem (okno salonowe chcę umieścić w jego osi) ... tu nie ma problemu.

pozdrawiam

Tomasz

Witam ponownie,

Przeczytałem o Waszych problemach z przesunięciem okna w stronę salonu.... ja też mam plan z przesunięciem, tyle że mi nikt, do tej pory, nie wspominał o problemach a propos przesunięcia. Jestem na etapie fundamentów - może wcześniej Adaptator, a teraz ekipa jeszcze tego, nie zauważyła!....czy chodzi o żebro ZE04, to jedyna 'belka', która jest nad wspomnianym oknem w salonie, tyle że to samo żebro jest w pokoju nr 10 - też nad oknem (okno salonowe chcę umieścić w jego osi) ... tu nie ma problemu.

pozdrawiam

Tomasz

Nam adaptator i budowlańcy nie robili żadnych problemów z tym oknem. Wszystkie niesione zmiany zaakceptowano.