simonb1 24.04.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 U nas 2+2 i mamy 10m3 dwukomorowe, u sąsiada 2+1 i mają takie same. pozdrawiam Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 01.05.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Witam, oczywiście że można wiedzieć a nawet więcej prześle fotkę. Stan surowy otwarty do kwietnia.Będzie oczywiście na zimę odeskowany a to z powodu ceny okien znajomy poinformował nas ze okna które chcemy po nowym roku może zrobić o prawie tysiąc taniej wiec dla mnie było jasne co robimy. Widzę że pytasz o ceny robocizny u mnie wyglądało to tak: Fundamenty + ściany + kominy po strop =11500+2500 pomocnik =ok 14tyś. Strop sami robiliśmy ale cena wachala się od 4000 do 8000 tys. Pytałem po firmach wszystko zależy od ilości zbrojenia bo belki i pustaki to pikuś porozkladac. Dekarzy miałem drogich ale pierwsza liga w moich okolicach 14500zł złoto goście. Takim ludziom zostawia się budowę bez nadzoru, nie mogę sie nimi nachwalic. A suma wydanych środków bez okien to 146237zł liczone wszystko nawet z rękawiczkami z dodatkowych większych zakupów to blaszak, betoniarka uznałem ze mi się przyda. Jak by Cię interesowały inne szczegóły służę pomocą. Pozdrawiam Czy okna frontowe są wg. projektu, czy powiększone lub obniżone? Jeśli tak, to o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 01.05.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Witam ponownie:) Dzisiaj jest ten szczęśliwy dzień ponieważ został zakończony dach i mój domek jest w SSO.Duzo pracy jeszcze przed nami nooo ale to co juz jest mimo wszystko bardzo cieszy:)Jest jeszcze rusztowanie noo ale jutro już będzie wszystko zabrane. [ATTACH=CONFIG]298943[/ATTACH] Ile jest przesunięte okno w jadalni? Widzimy, że również drugie okno - w salonie też jest przesunięte w stronie jadalni. O ile? Jeśli da radę proszę o zdjęcia wewnątrz. Edytowane 1 Maja 2015 przez simonb1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszz77 02.05.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam ponownie, Od niedawna jestem jednym z tych, którzy mogą zaliczać się do grona "Budowniczych" - jest jazda! dzieje się. Na dziś mam przygotowany stan do wylania fundamentow, lanie w poniedziałek. Wykopanie, zaszalowanie, adaptacja geodeta et cetera (kolejność przypadkowa) kosztowało ok 10kZł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zie22 04.05.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witaj xaniax27 My mieszkamy niedaleko Maciejowic. Bardzo jesteśmy zainteresowani zobaczeniem waszego domku. Czy była by taka możliwość spotkania się? Nie ukrywam bardzo nam na tym zależy, ponieważ my dopiero zaczynamy budowę. Jesteśmy na etapie fundamentów. Proszę o kontakt na mój e-mail [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zie22 04.05.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witajcie Rozpoczęliśmy budowę wariantowego, wariant II - właśnie zakończyliśmy etap fundamentów łącznie z chudziakiem - całość wyniosła nas 32tyś. Teraz czekamy na decyzję kredytową... Czy ktoś buduje ten domek i chciałby wymieniać uwagi na jego temat? Pozdrawiam Witaj xaniax27 My mieszkamy niedaleko Maciejowic. Bardzo jesteśmy zainteresowani zobaczeniem waszego domku. Czy była by taka możliwość spotkania się? Nie ukrywam bardzo nam na tym zależy, ponieważ my dopiero zaczynamy budowę. Jesteśmy na etapie fundamentów. Proszę o kontakt na mój e-mail [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zie22 04.05.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 [ATTACH=CONFIG]285632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285635[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285636[/ATTACH] 1 strop terriva 2 widok pokoje jeszcze bez ścian działowych 3 garaż 4 kotłownia 5 zadeskowany dach Witam, Czy byłaby tako możliwość spotkania się i obejrzenia waszego domku? My dopiero zaczynamy od fundamentów. Mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 10.05.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Jakie systemy kominowe wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 11.05.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 do kominka taki http://allegro.pl/7m-fi20-komin-kominy-systemy-kominowe-promocja-i5311110733.htmla ten główny coś podobnego tylko trochę droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nicram80 13.05.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witaj, no i tu poruszyłeś temat dla mnie drazniacy. Juz tłumacze nie wiem jak innym to się podoba ale dla mnie okno kuchenne to porażka zrobiliśmy wg projektu i totalne dno to jest moja opinia. Dom z przodu wygląda fatalnie wg wizualizacji jaka jest w prospekcie jest pięknie w zeczywistosci wygląda źle juz zamówiliśmy drugie okno o wysokości 140cm 10cm wyższe niż w pokojach z tytułu polozenia zlewozmywaka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nicram80 13.05.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witam czy moglibyście przesłać fotkę od przodu. Tak jak pisałem na forum wstawilismy okno jak w projekcie i dom nie zabardzo zaczą wyglądać ale to może wina braku elewacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 13.05.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 U nas jeszcze bez dachu i okien, ale cokolwiek widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 13.05.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 U nas to wygląda tak: Zmiany: zmniejszone okna w salonie, powiększone okno w kuchni, zrezygnowaliśmy również ze spiżarki (mam wątpliwości, czy dobrze robimy) na koszt szafy w holu i większej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kl0ck1 15.05.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Witam, Zakupiliśmy projekt m132b i jesteśmy na etapie wprowadzania poprawek. Zastanawiamy się czy dach nad tarasem nie spowoduje zbyt dużego zacienienia salonu, i czy w związku z tym nie usunąć go. W naszym przypadku salon jest od południa. Co o tym sądzicie?? @ Mikadusia: Czy istniałaby możliwość obejrzenia Waszego domku? Bardzo pomogłoby to podjąć decyzję. pozdrawiamy wszystkich budowniczych m132 Ewa i Michał Edytowane 15 Maja 2015 przez kl0ck1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 16.05.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) Witam, Zakupiliśmy projekt m132b i jesteśmy na etapie wprowadzania poprawek. Zastanawiamy się czy dach nad tarasem nie spowoduje zbyt dużego zacienienia salonu, i czy w związku z tym nie usunąć go. W naszym przypadku salon jest od południa. Co o tym sądzicie?? @ Mikadusia: Czy istniałaby możliwość obejrzenia Waszego domku? Bardzo pomogłoby to podjąć decyzję. pozdrawiamy wszystkich budowniczych m132 Ewa i Michał Witam, oczywiście, możecie przyjechać. Zapraszamy:) Salon będzie oświetlony jak macie od południowej strony, u nas pd. zach. jest widno i słonecznie. Edytowane 16 Maja 2015 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 16.05.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Witam, Czy byłaby tako możliwość spotkania się i obejrzenia waszego domku? My dopiero zaczynamy od fundamentów. Mój e-mail [email protected] zapraszamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kl0ck1 16.05.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Mikadusia, możemy podjechać choćby dzisiaj. Nie mamy daleko. Tylko potrzebujemy jakichś namiarów, gdzie, o której.Mój adres mailowy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 18.05.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Czy ktoś z Was "odchudził" więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Rzeszów 23.05.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 WitamPlanuje budowę takiego domku, dlatego też jeżeli jest z Pana/i strony wola proszę o jakiś kontakt na e-mail: [email protected], gdyż bardzo podoba mi się bardzo wykończenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Rzeszów 23.05.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Witam wszystkich jestesmy juz po zalaniu slepej wylewki wiec teraz sciany w gore i juz bedzie cos widac bo teraz najpier byla duza dziura pozniej scianki, nastepnie wszystko zasypali i zalali:-) ale faktycznie efekt piekny i naprawde duzy fajny domek narazie sie wydaje:-) Jak tylko stana sciany dodam zdjecia domu, mam pytanie jakie robiliscie kominy jakie systemy i ile przesuneliscie okno od jadalni w strone pokoju?????? Witam Mam pytanie. Jestem z Rzeszowa i planuje budowę takiego domku. Czy jest szansa o wymianę informacji ws w/w domku i czy jest możliwość podjechania i oglądnięcia budowy? Proszę o kontakt na e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts