Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym się nie zdecydowała na takie rozwiązanie. Kotłowania pomiędzy garażem i wiatrołapem wyłapuje bądź co bądź trochę smrodów z samochodów. A tu jeszcze garaż na dwa stanowiska. Odradzam

Wole zapach z garazu niz zapach dymu z kotlowni. Dlatego do kotlowni mozna wejsc z garazu lub z zewnatrz.

Witam

Ja po długich przeszukiwaniach internetu za projektem wymarzonego domu , wybraliśmy wariantowy M132C wariant III z podwojnym garazem. Dokonalismy tylko malych kosmetycznych zmian, z poddasza zamiast 12 okien mamy 8 , mamy jeden komin mniej , wentylacje strope pociagnelismy do kuchni. Dodatkowo kosztem kotlowni powiekszylismy lazienke na dole o 1,5m . Etapami i w miare wolnego czasu bede dozucal zdjecia ,moze komus pomoze przy wyborze swojego domu.

Witam!

Po długiej batalii z dokumentami i oczekiwaniem na uprawomocnienie pozwolenia, od miesiąca działamy już fizycznie:) Niestety warunki terenowe okazały się trudne i wykop był straaasznie głęboki, czego efektem są bardzo szerokie ławy fundamentowe i wysokie ścianki (aż 10 bloczków betonowych 14cm). Jeszcze nie mamy chudziaka a inwestycja przekroczyła już koszt 35 tys.... Mam nadzieje że póżniejsze koszty będą porównywalne z pozostałymi budującymi. Wrzucam kilka zdjęć z postępów w pracach:) DSC_0143.jpgDSC_0144.jpgDSC_0223.jpgDSC_0272.jpgDSC_0280.jpg

Witam wszystkich!

Również dołączyłem do "wariantowców", w moim przypadku M132c wersja lustrzana, prace chwilowo na etapie biurokracji.

Na początek mam pytanie do "xaniax27" czy wysokość ścianki kolankowej jest ori wg. projektu czy jest wyższa?

Jeśli jest podniesiona to czy trzeba przerabiać projekt jak bym chciał o jeden pustak wyżej?

Pozdrawiam.

Witam wszystkich!

Na początek mam pytanie do "xaniax27" czy wysokość ścianki kolankowej jest ori wg. projektu czy jest wyższa?

Jeśli jest podniesiona to czy trzeba przerabiać projekt jak bym chciał o jeden pustak wyżej?

Pozdrawiam.

Podnieśliśmy o 2 pustaki, bo baliśmy się, że dach będzie zaraz nad oknami - nie uwzględnialiśmy tego w zmianach w projekcie.

Podnieśliśmy o 2 pustaki, bo baliśmy się, że dach będzie zaraz nad oknami - nie uwzględnialiśmy tego w zmianach w projekcie.

Dziękuję za odpowiedź, wg. zdjęć tak myślałem, że jest wyżej.

Czy można jakieś foto z dalszej perspektywy? - Pytam ponieważ murarz powiedział, że taki zabieg ze ścianką kolankową sprawi utratę na wyglądzie domu, a zależałoby mi na podniesieniu jej przynajmniej o jeden pustak.

• 2 weeks później...