MJBB 17.11.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Pytanie do wszystkich a w szczególności do Ciebie mikadusia - nasz specu!!! We wniosku o ustalenie warunków zabudowy jest punkt, w którym należy podać: WYSOKOŚĆ GZYMSU LUB ATTYKI. Jaka jest wysokość w tym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 19.11.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Pytanie do wszystkich a w szczególności do Ciebie mikadusia - nasz specu!!! We wniosku o ustalenie warunków zabudowy jest punkt, w którym należy podać: WYSOKOŚĆ GZYMSU LUB ATTYKI. Jaka jest wysokość w tym projekcie? Tu powinna być odp. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160046-wysoko%C5%9B%C4%87-g%C3%B3rnej-elewacji-frontowej-jej-gzymsu-lub-attyki-o-co-chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawiAnk 19.11.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam PawiAnk nie kolego MMJB a koleżanko MJBB:) . Projekt kupujemy na 99 %. Jesteśmy w trakcie załatwiania papierów w urzędzie o warunki zabudowy, jak nam zatwierdzą ten projekt to go kupujemy. My aktualnie mieszkamy w Poznaniu, ale domek będziemy stawiać w Borówcu - parę km od Poznania a wy skąd jesteście? Witam, witam. Przepraszam ale z nicku nie mogłem jednoznacznie tego stwierdzic, ale juz wszystko jasne. My chcemy sie wybudować w Plawcach trasa Sroda Wlkp - Kostrzyn (do Borowca mamy ok 30km) ale narazie jestesmy na etapie szukania ladnego i funkcjonalnego projektu. Na necie wszystko ladnie wyglada niby wymiary tez są ale to nie to samo co w realu. Troche lepiej to widac na zdjęciach od Mikadusi ale znowu myli nam sie wszystko bo odbicie lustrzane a Wy jak planujecie tez odbicie lustrzane? Jak juz bedzie cos widac u Was to wpadniemy z kawą w termosie na ogledziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekłuków 19.11.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam mam pytanie do Mikadusia a gdzie budujesz ten dom 35 km od Warszawy a kerunek jeśli to nie proble pozdrawiam z góry dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaDębica 19.11.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam.Ciekawi mnie mikadusia czy masz juz okna???Jesli tak to proszę bardzo o zdjecia.U mnie robi sie powoli dach i jak będzie całość to też napewno dodam jakies fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 19.11.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam, witam. Przepraszam ale z nicku nie mogłem jednoznacznie tego stwierdzic, ale juz wszystko jasne. My chcemy sie wybudować w Plawcach trasa Sroda Wlkp - Kostrzyn (do Borowca mamy ok 30km) ale narazie jestesmy na etapie szukania ladnego i funkcjonalnego projektu. Na necie wszystko ladnie wyglada niby wymiary tez są ale to nie to samo co w realu. Troche lepiej to widac na zdjęciach od Mikadusi ale znowu myli nam sie wszystko bo odbicie lustrzane a Wy jak planujecie tez odbicie lustrzane? Jak juz bedzie cos widac u Was to wpadniemy z kawą w termosie na ogledziny My odbicie lustrzane więc zdjęcia od mikadusi dużo nam dają. Mamy nadzieję, że na wiosnę uda się ruszyć z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 19.11.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 a co do oględzin to nie widzę przeszkód byle wszystko szło sprawnie i udało nam się przebrnąć drogę papierologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.11.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Witam mam pytanie do Mikadusia a gdzie budujesz ten dom 35 km od Warszawy a kerunek jeśli to nie proble pozdrawiam z góry dziekuje za info Okolice Grodziska Mazowieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.11.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Ciekawi mnie mikadusia czy masz juz okna???Jesli tak to proszę bardzo o zdjecia. U mnie robi sie powoli dach i jak będzie całość to też napewno dodam jakies fotki. Pozdrawiam Przepraszam za zwłokę, już się poprawiam:) taśmy jeszcze nie zerwane, kolor okien winchester:) Edytowane 21 Listopada 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.11.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź Mikadusia! Proszę napisz, czy w podanych przez Ciebie kosztach uwzględnone są wydatki związane z dokumentacją i innymi wydatkami, w skrócie papierologią? Pozdrawiam. STAN ZERO ok 25 tyś bez kosztów majstra, koparki, geodety itp. (ława fundamentowa ze zbrojeniem, chudziak, ocieplenie fundamentu, kanalizacja, podsyp wewnątrz budynku ) Budynek podnoszony 7 bloczków MURY+STROP TERRIVA+KOMINY KLINKIER bez kosztów majstra, stempli, desek na szalunek Ok 40tyś WIEZBA DACHOWA+ ODESKOWANIE+ ŁATA + KONTRŁATA ok 14tyś BLACHA WRAZ Z ORYNNOWANIEM + MEMBRANA Ok 20 tyś bez kosztów majstra Gwozdzie 500zł Stemple 900zł odkupowane po budowie ok 250szt Odeskowanie dachu ok 9m³ deski średnio 550zł za metr Takich dodatkowych kosztów wyszło ok 8 tyś(geodeta, podsyp pod budynek itp) Łączny koszt budynku z adaptacją działki, projektem itp ok 164tyś bez przyłączy za SSO Edytowane 21 Listopada 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaDębica 21.11.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Przepraszam za zwłokę, już się poprawiam:) taśmy jeszcze nie zerwane, kolor okien winchester:) [ATTACH=CONFIG]290236[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290237[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290238[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290239[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]290240[/ATTACH] Dziekuję bardzooo za zdjęcia.Domek nabiera pieknego wygladu:)A mozna wiedzieć ile kosztowały Cię okna na cały dom? Mam jeszcze pytanie.Czy wykazane koszty budowy to koszty z vatem 23%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.11.2014 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Dziekuję bardzooo za zdjęcia.Domek nabiera pieknego wygladu:)A mozna wiedzieć ile kosztowały Cię okna na cały dom? Mam jeszcze pytanie.Czy wykazane koszty budowy to koszty z vatem 23%? Tak z vatem. Okna z tego co pamiętam 16.500, sprawdzę jeszcze. A u Was ile wyszło za sso? Wrzuć jakieś fotki,ciekawa jestem jak to wygląda u innych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaDębica 22.11.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Tak z vatem. Okna z tego co pamiętam 16.500, sprawdzę jeszcze. A u Was ile wyszło za sso? Wrzuć jakieś fotki,ciekawa jestem jak to wygląda u innych osób. U mnie tak naprawdę to nie ma co oglądać bo jeszcze nie mam dachu.Nooo ale jak tylko będzie dach to dodam jakies fotki:) Nas SSO wyjdzie ok 120 tyś ale z vatem na 8%.Teraz juz nie da sie odliczyć vatu od materiałów,więc odpuściłam sobie vat 23% -a tym samym wyszło mnie taniej.Kwota jest w przybliżeniu bo nie wiem jeszcze ile wyjdzie mnie blacha noo ale też na 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 22.11.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 U mnie tak naprawdę to nie ma co oglądać bo jeszcze nie mam dachu.Nooo ale jak tylko będzie dach to dodam jakies fotki:) Nas SSO wyjdzie ok 120 tyś ale z vatem na 8%.Teraz juz nie da sie odliczyć vatu od materiałów,więc odpuściłam sobie vat 23% -a tym samym wyszło mnie taniej.Kwota jest w przybliżeniu bo nie wiem jeszcze ile wyjdzie mnie blacha noo ale też na 8% Coś źle przeczytałam i pospiesznie odpisałam. My też braliśmy 8% gdzie się dało. W sumie to udało nam się odliczyć fundamenty i to nie całe i chyba pustaki, ale nie pamiętam już dokładnie. U nas coś drogo wyszło, a szukaliśmy żeby kupować tam gdzie najtaniej. Dodatkowy koszt to bloczki na podniesienie budynku, piach, silka, a różnica nadal jest:( Co miasto to inne ceny towaru, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 22.11.2014 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Witajcie. Mikadusia, domek nabiera już coraz ładniejszego wyglądu, jednak wystawienie okien dużo daje. Przy czasie dasz radę wrzucić kotki z wnętrza domu z zamontowanymi oknami? Głównie salon i kuchnia mnie interesuje. Teraz jak już macie SSZ to dom przynajmniej odpocznij i w przyszłym roku pewnie ruszycie z dalszymi pracami pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszz77 23.11.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 STAN ZERO ok 25 tyś bez kosztów majstra, koparki, geodety itp. (ława fundamentowa ze zbrojeniem, chudziak, ocieplenie fundamentu, kanalizacja, podsyp wewnątrz budynku ) Budynek podnoszony 7 bloczków MURY+STROP TERRIVA+KOMINY KLINKIER bez kosztów majstra, stempli, desek na szalunek Ok 40tyś WIEZBA DACHOWA+ ODESKOWANIE+ ŁATA + KONTRŁATA ok 14tyś BLACHA WRAZ Z ORYNNOWANIEM + MEMBRANA Ok 20 tyś bez kosztów majstra Gwozdzie 500zł Stemple 900zł odkupowane po budowie ok 250szt Odeskowanie dachu ok 9m³ deski średnio 550zł za metr Takich dodatkowych kosztów wyszło ok 8 tyś(geodeta, podsyp pod budynek itp) Łączny koszt budynku z adaptacją działki, projektem itp ok 164tyś bez przyłączy za SSO Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nicram80 25.11.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 [ATTACH=CONFIG]285632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285635[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285636[/ATTACH] 1 strop terriva 2 widok pokoje jeszcze bez ścian działowych 3 garaż 4 kotłownia 5 zadeskowany dach Witam, mam na imię Marcin buduję właśnie taki domek jestem na etapie SSO. Piszesz ma forum o kilku zmianach które dokonaliscie a nic o stropie zauważyłem brak żeber wzmacniających pod słupy poporowe dach jak to omineliscie? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawiAnk 25.11.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 a co do oględzin to nie widzę przeszkód byle wszystko szło sprawnie i udało nam się przebrnąć drogę papierologii Super Trzymamy kciuki i będziemy śledzić ten wątek. Najwyżej blizej wiosny wymienimy sie numerami żeby sie jakoś zdzwonic. Pozdrawiamy P.S jaki strop planujecie zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 25.11.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Myślę, że strop terriva; wszystko jednak okaże się po rozmowach z ekipami budowlanymi. W poniedziałek złożyliśmy wniosek o wydanie warunków zabudowy, tak więc machina ruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 26.11.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam, mam na imię Marcin buduję właśnie taki domek jestem na etapie SSO. Piszesz ma forum o kilku zmianach które dokonaliscie a nic o stropie zauważyłem brak żeber wzmacniających pod słupy poporowe dach jak to omineliscie? Pozdrawiam Marcin Ja nic nie omijałam, budowlańcy budowali i mam nadzieję że jest ok. Pokaż w swoim wariantowym jak powinno to wyglądać, to poszukam zdjęć u siebie i porównamy. Może u mnie jest jakieś inne wzmocnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts