murarz_57 11.11.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Nie ma nic lepszego niż chleb wypieczony we własnej kuchnii;) znalazlem jakis czas temu przepis na chleb pszenno - razowy i od tamtego czasu ja i moja rodzina zajadamy sie tylko nim. Żadnego innego pieczywa juz nie kupujemy. Muszę przyznać, że różnica jest kolosalna. Polecam zobaczyć procedurę jego wytwarzania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 28.08.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Jeśli macie ochotę upiec sobie taki prawdziwy tradycyjny chleb na zakwasie (rodem z Podlasia), to obejrzyjcie ten przepis: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 05.09.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ale to można tak po prostu upiec w piekarniku taki domowy chcleb? Zawsze mi się wydawalo, że zeby upiec chleb to trzeba miec specjalny piec. No i zakwas - z tym zawsze jest problem. Gdzie kupić dobry zakwas? Kiedyś ktoś mi powiedział, że można go kupić w niektórych piekarniach, ale nigdzie nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 05.09.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Bardzo dobry wychodzi mi ze zwykłego piekarnika. Zakwas robi się sam, nie trzeba go kupować. Byłem niedawno w skansenie i młoda dziewczyna pytała babcię sprzedającą pod jedną z chat domowy chleb o przepisy, zakwas itd. spodziewając się odpowiedzi że przepis od jej babci-prababci. Tymczasem starsza babka w ludowym stroju odpowiedziała, wprawiając klientkę w osłupienie, że "ona to se wszystko w internecie znalazła, bo przez większość życia chleba nie piekła" A ten podlaski z filmiku to nie całkiem chleb na zakwasie, bo na 2:30 babka drożdże dodaje. Dla mnie albo-albo. Nie mówię że chleb na drożdżach jest zły, ale na zakwasie to dla mnie chleb bez drożdży. Samo dzikie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kincia 05.09.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 A ja w lidlu kupuję gotową mieszankę do wypieku. Dodaję wodę , otręby i gotowe. Smak rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 24.09.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 A jak nazywa się taka mieszanka? Bo szukalam ostatnio w lidlu i nie znalazłam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.10.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 A jak nazywa się taka mieszanka? Bo szukalam ostatnio w lidlu i nie znalazłam ;/ Witam. Kupuję gotowe mieszanki chlebowe wysyłkowo w Młynie Bogutyn, kupuję u nich od 2 lat mieszanki na chlebek orkiszowy, kukurydziany i kilka innych rodzajów, z ziarnami, bez - do wyboru, wielkość mieszanek też do wyboru i do każdej porcji gratis drożdże. Chlebuś wychodzi pyszny, pachnie na cały dom. Piekę w maszynie do chleba, prosta w obsłudze, łatwo się myje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts