newyorker 14.11.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam! Chcę ocieplić ściany zewnętrzne styropianem 10 cm ale przy okazji chcę wyprowadzić licznik od gazu na ścianę zewnętrzną do skrzynki gdzie znajduje się główny zawór gazu. Chcę również na zewnętrzną ścianę wyprowadzić skrzynkę z licznikiem prądu. Chciałbym żeby skrzynki były dobrze wkomponowane w nową elewację, czyli żeby nie wystawały poza elewację ani nie były w nią schowane. Co najpierw zrobić. Najlepiej pewnie będzie najpierw wyprowadzić skrzynki, tylko jak wymierzyć dokładnie ile powinny wychodzić poza linię starego muru? Czy może lepiej najpierw ocieplić styropianem a potem wyciąć otwory pod skrzynki i dopasować je do elewacji? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 16.11.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Klej+styropian+klej+tynk=odsunięcie. Czyli oprócz styropianu jakieś 1,5-2 cm, zależy jak równe są ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cerbin 17.11.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Pokazać ociepleniowcom gdzie ma być skrzynka, dać skrzynkę i kazać zlicować ze styropianem minus grubość tynku?Dom stary? Bo jak ja się podłączałem rok temu, to skrzynkę gazową mi kazali stawiać w ogrodzeniu, elektrykę takoż. Gaz przepchnąłem na ścianę, ale elektryka była nieugięta i stoi w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyorker 18.11.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki za info. Dom jest z początku lat 60-tych. Czyli wychodzi na to, że jeśli ocieplę ścianę styropianem 10 cm to skrzynka musi wystawać z ściany o 12 cm. Edytowane 18 Listopada 2012 przez newyorker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts