Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie 53 m, pomoc w aranżacji

dajdek

Recommended Posts

Witam,

Na to forum trafiłam całkiem niedawno, jednak jestem pod wrazeniem Waszych pomysłów i wnetrz. Jednak do rzeczy, wraz z męzem kupilismy mieszkanie, na razie jest ono w trakcie budowy, ale juz teraz mamy mozliwosc przesuniecia scian działowych na koszt dewelopera, i tu prosba do Was o rady i wskazówki, jak najlepiej wykorzystac przestrzen by była funkcjonalna, nie ukrywam iz sen z powiek spędza mi urządzenie salonu wraz z aneksem(bez okna), bardzo prosze o rady, zarówno dotyczące scian działowych jak i zagospodarowania salonu z aneksem. Mieszkanie w wersji pierwotnej (zdj 1) ma dwa pokoje i kuchnie, jednak chcemy kuchnie przeniesc do salonu, by uzyskac dodatkowy pokój. Zdjecie nr 2 to propzycja dewelopera.

pok.jpg

Noname.jpg

Dziękuje za odpowiedzi:) aneks kuchenny chyba zostanie taki jak zaproponowałyscie. Lelik szafa miedzy salonem a aneksem odpada, zabierze swiatło które ma dochodzic choc w niewielkim stopniu do aneksu. Kinka dosc sporo zmniejszyłas łazienkę, dla mnie w pierwotnej wersji jest i tak dosc mała. Kabina prysznicowa nie moze stac tam gdzie ja ustawiłas, gdyz miejsca tam jest zaledwie na 60cm, nie wiem czy taki mały rodzik gdzies dostane?

Dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi

Kinka wolałabym nie przesuwac sciany dzielącej łazienke i kuchnie, bo salon i tak jest mały. Natomiast podoba mi sie rozwiązanie ze sciana azurowa, wezme je pod uwage:)

Elfir twój projekt mi sie podoba, zwłaszcza rozwiązanie łazienki, no i dzwi do pokoi byłyby normalne, nie takie skosne. Napisz prosze czy sciany zostały przesuniete kosztem kuchni.

Jeszcze jedno w łazience, jest słupek tzw chyba komin z nim nie da nic zrobic, musi tam byc, czy wziałes go pod uwage w tym projekcie? nie widze go

Punktem odniesienia ustawienia ścian jest komin z przewodami w łazience. Chyba ściana nie była przestawiana ostatecznie w mojej propozycji.

Komina nie zauważyłam - trzeba byłoby go nanieść w łazience chyba w miejscu gdzie jest pralka, a pralkę ustawić przy prysznicu.

Tak naprawdę to tylko szkic. Trzeba byłoby go rozrysować w programie kreslarskim co do centymetra (lub na papierze milimetrowym), by sprawdzić, czy wchodzą wszystkie meble i urządzenia.

Dajdek,zupełnie się nie rozumiemy,ściana którą przesunęłam powiększyła salon jest równoległa do tej przy wejściu.Na twoim orginalnym rzucie masz wannę i obok pralkę to jakieś 110-120cm.Nie ruszając ściany zmieści ci się duża kabina a w tak małej łazience to praktyczniejsze rozwiązanie.

http://img10.imageshack.us/img10/5449/mojedokumenty14.jpg