Dycu 24.11.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) Witam, Z racji tego, że za parę miesięcy będzie wykańczać łazienkę w nowo zakupionym mieszkaniu szukam pomocy w jej aranżacji. Istnieje już pewna koncepcja, ale może ktoś wpadnie na jakieś lepsze rozwiązania, bądź podpowie co warto by zrobić inaczej. Załączam wizualizacje zrobione w jakimś biednym programie do aranżacji. Chodziło tylko o to by przedstawić rozkład elementów. Głównym problemem jest sposób umieszczenia sedesu ze stelażem podtynkowym i sposób w jaki połączyć to z kominem który niestety się tam znajduje i musimy go jakoś sensownie zagospodarować. Potrzebujemy również umieścić gdzieś jakieś dodatkowe półki bądź szafkę, bo w tej chwili przewidzieliśmy tylko jakieś szuflady pod umywalką i pewnie będzie to trochę za mało miejsca do przechowywania wszystkich rzeczy w łazience. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Edytowane 24 Listopada 2012 przez Dycu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 25.11.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Ja jestem dopiero początkująca tutaj i też szukam pomocy, ale na moje oko to może między WC a umywalką na tym kawałku ściany zrobić jakąś wąska, ale wysoką szafkę? Może pralkę uda się przenieść gdzieś poza łazienkę? A jeśli już musi tam zostać to może lustro zrobić mniejsze i wtedy nad pralką zrobić półki/szafkę do wysokości 180-190 cm?Czy mi się wydaje, czy w tej łazience jest okno? Jeśli nie, to można pokombinować o przedłużeniu słupka od WC aż do samego sufitu i tam półki. Mogę zapytać jakiego programu użyłeś do wykonania tych wizualizacji? Szukam czegoś aktualnie, aby zrobić swoją łazienkę, ale z każdym jednym mam jakiś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycu 25.11.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) Ja jestem dopiero początkująca tutaj i też szukam pomocy, ale na moje oko to może między WC a umywalką na tym kawałku ściany zrobić jakąś wąska, ale wysoką szafkę? Może pralkę uda się przenieść gdzieś poza łazienkę? A jeśli już musi tam zostać to może lustro zrobić mniejsze i wtedy nad pralką zrobić półki/szafkę do wysokości 180-190 cm? Czy mi się wydaje, czy w tej łazience jest okno? Jeśli nie, to można pokombinować o przedłużeniu słupka od WC aż do samego sufitu i tam półki. Mogę zapytać jakiego programu użyłeś do wykonania tych wizualizacji? Szukam czegoś aktualnie, aby zrobić swoją łazienkę, ale z każdym jednym mam jakiś problem. Tak, nad wanną jest duże okno które właśnie uniemożliwia zagospodarowanie tej ściany pod jakieś półki czy szafki. Pralka raczej musi zostać w tym miejscu w którym została zaplanowana. ---- Poczytałem wątki na forum i znalazłem program Pro100. Jak zrobię tam jakieś wizualizacje to powrzucam. A na razie czekam na jakieś propozycje Edytowane 25 Listopada 2012 przez Dycu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.11.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) Według mnie za blisko wanny jest sedes na twoich wizualizacjach,należało by go przesunąć nieco z prawo a zabudowę podciągnąć pod parapet okna.Obok sedesu w rogu zmieści się wysoki słupek.Układ bardzo fajny i chyba taki bym zostawiła,ale można jeszcze pokombinować i wannę odwrócić wtedy sedes umieścić w rogu i nad nim półeczki.http://img708.imageshack.us/img708/6527/asdvfo.jpg Edytowane 25 Listopada 2012 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.11.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Kinko, chyba nie można tak daleko od pionu przenieść wc Bo i wkuć się tam nie ma gdzie... Moim zdaniem rysunek od developera jest optymalny - musisz mieć dystans między wc a wanną, bo nie sięgniesz do baterii Co innego gdyby zabudowę wc dało się pociągnąć za wanną, ale się nie da, bo na wannę zostałoby za mało miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycu 28.11.2012 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Przygotowaliśmy parę rzutów z położonymi płytkami. Nie wszystko jest jeszcze równo ułożone ale chodzi o ogólny zarys. Proszę o opinie i sugestie. Czy wygląda to w miarę sensownie czy jednak lepiej zapłacić i zlecić to projektantowi? Póki co nie chcieliśmy go brać, ponieważ wydawało nam się, że nie opłaca się to na tak małą łazienkę. Kafelki, które chcieliśmy wykorzystać: http://sklep.max-fliz.com.pl/baldocer-tokio-c-300_468_469.html. Fronty do szafek: http://www.finishdom.pl/?page=shop&catid=2731 Z góry dzięki za pomoc Edytowane 28 Listopada 2012 przez Dycu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycu 30.11.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Zmieniliśmy koncepcję kafelek. Ale chciałbym jeszcze by ktoś rzucił okiem na te wizualizacje i ocenił czy takie ustawienie wydaje wam się optymalne? Czy coś byście tu zmienili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.11.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Projekt jest ok. - zastanowiłabym się tylko, czy lepsze prawe czy lewe drzwi Co do kolorów - jakie będą drzwi? To ważne, skoro planujesz wstawić drewno do łazienki. Tokio Baldocera nie do końca mi się podoba, to moim zdaniem, jedna z ich najsłabszych kolekcji... Te paseczki są zbyt wyraźne, by łączyć je z drewnem ... Z wizualki wynika, że chcesz 3 kolory dać na ściany - to za dużo na takiej powierzchni... Do tego drewno + ew. kolor drzwi i robi się niefajnie Poza tym ciemny blat przy umywalce grozi szybkim kamieniem - proponuję wybrać coś jasnego Jeszcze jedno - nie uda Ci się zrobić tak cienkiego blatu z płytek, a o takiej ściance płytkowej między pralką a szafką/koszem musisz zapomnieć... Konstrukcja padnie pod ciężarem umywalki... Edytowane 30 Listopada 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Ja bym po prostu ubikację dała koło umywalki i pralkę + niską komodę pod okno.Ubikacja blisko umywalki ma tę zaletę, że mozna zamocować bidettę. http://images40.fotosik.pl/1866/9cc25956ca9e150a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts