z750r 25.11.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam,zabieram się za budowę domu Otwarty z pracowni mg projekt, czy ktoś już wybudował ten dom? A może jest ktoś w trakcie jego realizacji? Proszę o info.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kopsina 01.10.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witam, ja tez właśnie kupuję ten projekt, czy są już może pierwsze relacje z budowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 wkleję rzuty:http://www.mgprojekt.com.pl/upload/galleries/products/details/otwarty_rd1.jpg http://www.mgprojekt.com.pl/upload/galleries/products/details/otwarty_rd2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 To bardzo duży dom, wręcz rezydencja. Sadząc po elewacji architekt na niczym nie oszczędzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja11 23.04.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam Jestem zainteresowana zakupem projektu Otwartego 4 - jest to najnowsza wersja. Czy ktoś buduje ten dom lub inna wersje? Bardzo roszę o jakiekolwiek informacje lub zdjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Augustus2012 18.08.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Dzień Dobry Kupiłem projekt DOM OTWARTY w wersji 1 wariant B (bez piwnicy) w odbiciu lustrzanym na początku 2013 roku i w lipcu 2013 rozpocząłem budowę.Może jest też inny Forumowicz, który ruszył już z pracami? pozdrawiam wszystkich miłośników DOMU OTWARTEGO we wszystkich wersjach i wariantach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art37 06.02.2017 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam,zaczynam budowę tego domu otwarty 2 , wiosną tego roku.Czy mógłby mi ktoś kto budował bądż zna ten projekt czy można zmienić krokwie klejoną na belki zwykłe.Sukcesywnie też będę wklejał postępy z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.02.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 (edytowane) Można. Niedawno widziałem otwarty 2 w stanie SSO ze zwykłą więźbą bez żadnej klejonki. Jedyny problem, że wtedy balkonu nie podwiesisz na płatwiach i musisz kombinować jak go zrobić inaczej. Widziałem też otwarty 4, również bez klejonki. Ogarnięty wykonawca SSO powinien również Ci to jakoś rozwiązać. Edytowane 6 Lutego 2017 przez agb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art37 06.02.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Dzięki.Czyli jedyne rozwiązanie to belki podpierające balkon na tarasie.Chciałbym jednak tego uniknąć aby nie burzyć otwartej przestrzeni tarasu.Porozmawiam jeszcze z wykonawcą i kierownikiem.Jeszcze nie ten etap ale już blisko;)Strasznie drogie te klejonki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.02.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Wydaje mi się, że gdzieś widziałem jak poradzono sobie z tym używając odpowiednio grubszych legarów budując ten taras. Ale ręki sobie nie dam uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art37 06.02.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Czyli może będzie ok;)Podobno lita krokiew może się odkształcać i na pewno będzie pękać ale pozostaje mi być dobrej myśli.Najbardziej obawiam się czy wytrzyma ciężar.Architekt projektując ten dom brał pod uwagę maksymalne obciążenie dachu 90kg na metr2.Klejonka wychodzi na ten dom ponad 40tys.zł.Wiem że trzeba będzie od nowa policzyć chcąc użyć litego i pewnie belki będą musiały być dłuższe.To jednak zadanie już dla kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom_otwarty 31.10.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Witam.My również realizujemy Otwarty wariant B z kilkoma przeróbkami. Budowę zaczniemy dopiero w 2019 roku ze względu na blokujący nas kredyt na działkę. Z chęcią zobaczymy jak wyglądają inne realizacje oraz zaczerpniemy informacji o trudnościach związanych z budową tego domu.Dla osób szukających takich informacji zamierzamy również prowadzić dziennik z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts