Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 10 months później...
  • 6 months później...
  • 3 months później...

Dzień Dobry

Kupiłem projekt DOM OTWARTY w wersji 1 wariant B (bez piwnicy) w odbiciu lustrzanym na początku 2013 roku i w lipcu 2013 rozpocząłem budowę.

Może jest też inny Forumowicz, który ruszył już z pracami?

pozdrawiam wszystkich miłośników DOMU OTWARTEGO we wszystkich wersjach i wariantach

• 2 years później...
Można. Niedawno widziałem otwarty 2 w stanie SSO ze zwykłą więźbą bez żadnej klejonki. Jedyny problem, że wtedy balkonu nie podwiesisz na płatwiach i musisz kombinować jak go zrobić inaczej. Widziałem też otwarty 4, również bez klejonki. Ogarnięty wykonawca SSO powinien również Ci to jakoś rozwiązać. Edytowane przez agb

Czyli może będzie ok;)

Podobno lita krokiew może się odkształcać i na pewno będzie pękać ale pozostaje mi być dobrej myśli.Najbardziej obawiam się czy wytrzyma ciężar.Architekt projektując ten dom brał pod uwagę maksymalne obciążenie dachu 90kg na metr2.

Klejonka wychodzi na ten dom ponad 40tys.zł.

Wiem że trzeba będzie od nowa policzyć chcąc użyć litego i pewnie belki będą musiały być dłuższe.

To jednak zadanie już dla kierownika budowy.

• 8 months później...

Witam.

My również realizujemy Otwarty wariant B z kilkoma przeróbkami. Budowę zaczniemy dopiero w 2019 roku ze względu na blokujący nas kredyt na działkę. Z chęcią zobaczymy jak wyglądają inne realizacje oraz zaczerpniemy informacji o trudnościach związanych z budową tego domu.

Dla osób szukających takich informacji zamierzamy również prowadzić dziennik z budowy.