natus_21 26.11.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Cześć, za jakiś czas przyjdzie nam zmierzyć się z wyborem płytek i parkietu na cały parter. Niestety nie mamy żadnego pomysłu na ich sensowne połączenie. Założenia są takie: - płytki - kuchnia, korytarz i przy kominku - ten sam rodzaj płytek, w kolorze jasnego beżu- parkiet - pokój dzienny W wykuszu docelowo ma stanąć stół i krzesła. Z jednej strony mogą być tam położone płytki, ale wtedy mam wrażenie, że parkietu będzie bardzo mało. Z drugiej jeśli pójdzie tam parkiet, to wychodzi jeszcze większe kombinowanie z odpowiednim ułożeniem płytek... ehh... Macie jakieś pomysły? Pomożecie? Rzut parteru poniżejhttp://images42.fotosik.pl/682/ff940676904bf6d1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) może dałbyś większy obrazek parteru albo podpowiedział co to za projekt? Tu aż się prosi o kominek panoramiczny lub przynajmniej dwustronny:http://www.foorni.pl/str/0001/7238/466_0.jpg Warto byłoby w tym celu zamienić miejscami komin wentylacyjny kuchni z kominem spalinowym. Ale do dwustronnego nie byłoby to konieczne.Przedłużyłabym ściankę kominową w kierunku wejścia, by zasłonić drzwi od wc. Widok na kibel z salonu nie jest widokiem atrakcyjnym. Edytowane 26 Listopada 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus_21 27.11.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Kominek jest już zrobiony - tak więc zmian na narożny czy panoramiczny nie da się zrobić. To jest rzut parteru z projektu, natomiast podczas budowy trochę poszerzyliśmy kominek - dzięki temu drzwi do wc są niewidoczne z salonu. Na ścianie przy schodach planujemy TV. A w Projekt indywidualny - postaram się wrzucić większe zdjęcie. Nie wiem tylo dlaczego nie można go powiększyć Jeśli chodzi o kuchnię, to komin wentylacyjny jest w ścianie z WC - płyta kuchenna będzie na ścianie przy wc, a lodówka na przeciwko - zabudowana zasłoni trochę blatu roboczego widocznego z salonu. http://images34.fotosik.pl/473/b237374b211e21ebm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.11.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 W takim razie proponuję parkietem powtórzyć kształt wykuszu http://images46.fotosik.pl/1870/25a388e0a4b3f1b2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 27.11.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Podział Elfir wydaje mi się najlepszy,ja mam identyczny układ jak ty,ale bez wykuszu,stół będzie stał przy ścianie i nie robię podziału,wszędzie będą płytki z uwagi na moim zdaniem małą powierzchnię salonu.U ciebie jest 29m z wykuszem a tak na moje oko to 4,5mx5m sam salon,czyli podobnie jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.12.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 A jaka ma być kolorystyka? Zbliżona czy kontrastowa? Moja kuzynka ma połączenie jasnych płytek i czekoladowego panela, co wygląda razem ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewniakowo 10.12.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 WitamRównież odbiłabym kształt wykuszu. W tym przypadku wszelkie krzywizny po kole będą wyglądały jak nie z tej bajki. Prosta przechodziłaby zbyt blisko stołu.A z tymi czekoladowymi panelami bym uważała. Fajnie wyglądają jedynie w bardzo czystym domu. Jeśli jest już jednak jakieś zwierzątko, a pokój jest dobrze oświetlony, tak jak Twój, wszystkie paproszki będą denerwowały. Nawet codzienny kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Autor i tak chce parkiet a nie panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewniakowo 12.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Owszem, ale chodziło mi raczej o barwę.Takie ciemne parkiety również są dostępne, i to nie jeden gatunek.Wiele osób decyduje się na takie drzewo, a później żałuje, nie mogąc zmienić decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 14.12.2012 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Z tym łączeniem zawsze jest kaszana. Pytanie co dac na styk, jeśli tylko korek, efekt w miejscu cięcia parkietu nie będzie rewelacyjny. Listwa chromowana dobrze wyglada w polączeniu z szarościami i bielą. O gustownej, wystającej ponad parkiet i płytki listwie nawet nie wspominam. Ja bym pewnie pozostał przy samych płytkach i wprowadził jakąś formę dywanu w okolice wypoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.12.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Smooth - skoro korek żle wygląda to chyba widziałeś spapraną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 15.12.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Bardzo możliwe (kot sąsiada uznał, że wydrapywanie korka to najlepsza zabawa i rewelacyjna okazja, żeby podostrzyć sobie pazury) A patrząc na rzut, zastanawiam się, że tutaj tych załamań będzie sporo. Każda taka zabawa to okazja do schrzanienia czegoś i dlatego pewnie dla spokoju ducha położyłbym płyty gresowe na całości, a ocieplał wnętrze dodatkami. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Smooth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts