compi 11.02.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ja akurat mam. 50 m ogrodzenia od strony drogi i zapewne jakiś boks powstanie, żeby wesołego miasteczka nie robić tymi pojemnikami. Fakt, że będą tylko 3( szkło, plastik i ogólne), ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 11.02.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ja już mam płot, wnękę na jeden kubeł też. Muszę wygospodarować gdzieś miejsce na "przechowywanie" pozostałych śmieci. I to mnie boli bo zeszpecę śmieciami wyglad ogrodu-domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 a u mnie w końcu ustalili stawki, trochę populizmem pojechali i stanęło na 5zł za segregowane i 8zł za niesegregowane, próbowałem sie też wgryźć w uchwałę i regulamin śmieciowe, ale taki tuman musiał to pisac albo składac z kilkunastu innych, że sam by sie pewne w tym nie połapał, w każdym razie głównym pojemnikiem zdaje się ma być kubeł o okreslonej pojemności (tylko nie wiem jakiej bo w jednym miejscu jest mowa o min.30 a innym o min.40l na osobę) na odpady zmieszane, odbierane co 2 tyg., w sezonie grzewczym pojemnik na popiół o jakiejśtam pojemności odbierany chyba raz w miesiącu, a cała reszta segregowana chyba w szesciu czy siedmiu kolorach worków, duże gabaryty zabierane zdaje się dwa razy do roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.02.2013 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 a cała reszta segregowana chyba w szesciu czy siedmiu kolorach worków,tylko tyle kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.02.2013 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 U mnie dzielni strażnicy złapali wyrzucających śmieci do lasu. Zainstalowali na drzewach kamerki z rejestratorami.Czyli jednak da się ?da się!! jak się chce oczywiście Tzn straż została powołana niedawno i jeszcze im fotoradaru nie kupili,więc coś robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 18.02.2013 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Postawię taką tezę (pewnie nie odkrywczą) - akcja zbierania nakrętek jest NIEEKOLOGICZNA !!!! I więcej przynosi szkody niż pożytku i w efekcie końcowym płacimy za to zwiekszonymi stawkami za śmieci. A dlaczego ...... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.02.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Postawię taką tezę (pewnie nie odkrywczą) - akcja zbierania nakrętek jest NIEEKOLOGICZNA !!!! I więcej przynosi szkody niż pożytku i w efekcie końcowym płacimy za to zwiekszonymi stawkami za śmieci. A dlaczego ...... ? ????? nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.02.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Proste...Puste opakowania PET powinno się zgnieść a następnie w tej pozycji nakręcić nakrętkę, co uniemożliwi jej szybki powrót do stanu poprzedniego. A taki stan oznacza większą kubatruę opakowania, co pomnożone przez ich miliony .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ale ta kubatura jedynie może rodzić problem w momencie składowania w naszym kuble. Obecne formy transportu naszych śmieci polegają na wrzuceniu tego do śmieciary i zgnieceniu tego przez prasę tam zamontowaną : ). Aktualne to będzie gdy zwykły samochód z paką będzie po te plastiki do nas podjeżdżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 19.02.2013 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Z informacji od mojego Sołtysa wynika że po śmieci (takie czy owakie) może przyjeżdżać zwykła ciężarówa. Prosił aby nawet śmieci zmieszane umieszczać w jednym worku aby móc "ręcznie" (????) wrzucać na pakę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorwinn 19.02.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ja mam dylemat co do worków - w tej chwili mamy 3, a ma być chyba 5. Skończy sie chyba na uspawaniu jakiegos ciekawego stojaka. Zaczekam na rozmiar worków, w tej chwili mamy na szklo tak krotkie worki, ze zrywaja sie pod ciezarem ze zwyklego plastikowego stojaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.02.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Proste... Puste opakowania PET powinno się zgnieść a następnie w tej pozycji nakręcić nakrętkę, co uniemożliwi jej szybki powrót do stanu poprzedniego. A taki stan oznacza większą kubatruę opakowania, co pomnożone przez ich miliony .... To nie do końca prawda - udepcz peta butem a na pewno nie wróci do poprzedniego stanu - wielokrotnie sprawdzone (a kiedyś też zakręcałam nakrętkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.02.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Te opłaty które oni teraz ustalają to są ponoć w formie zaliczkowo-badawczej. Czyli po rozliczeniu rocznym do końca 2013 może się okazać że nie pokryły operacji śmieciowych i drastycznie wzrosną i kto ma tanio nie ma się co za wczasu cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 20.02.2013 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 ... tym któryn wyznaczyli stawki na zapas mogą sie spodziewać zwrotu nadpłaty. Dobre, dobre ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 20.02.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 U mnie dzielni strażnicy złapali wyrzucających śmieci do lasu. Zainstalowali na drzewach kamerki z rejestratorami.Czyli jednak da się ?da się!! jak się chce oczywiście Tzn straż została powołana niedawno i jeszcze im fotoradaru nie kupili,więc coś robią ile ja bym dał żeby w mojej okolicy powyłapywali tych śmieciarzy, jade z dziecmi na wycieczke rowerową przez las a tu wysypisko swoją drogą u mnie jeszcze nie podali stawek za śmieci, w tej chwili za kontener (ten w kształcie walca) płacę 13 zł ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorwinn 21.02.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Gmina Myslenice / malopolska - cene maja podac w II kwartale, gdy wylonia w ramach przetargu firme, ktora smieci ma wywozic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 22.02.2013 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 U mnie w końcu jeszcze nie wiadomo,ale teraz coś kombinują od gospodarstwa.Dwuosobowe gospodarstwo to 10 zł a powyżej to 20 (przykład,a czym się skończy nie wiadomo).I jak będą obliczać ilość osób w gospodarstwie nie mam pojęcia,tu gdzie teraz mieszkam będzie opłata od osoby i przyszło mi żeby im zgłosić ile osób będzie zamieszkiwać(nie ile jest zameldowanych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.02.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 moja "nowa" gmina już "uchwaliła uchwały"opłata od gospodarstwa domowego bez podziału na małe i duże - 60 zł za niesegregowane , 39 za segregowane, odbierają każdą ilość , dla domków wywóz posortowanych co 2 tyg , komunalnych raz na miesiąc ! piszą w uchwale że farby lakiery i opony i oleje od nas odbiorą, tylko zapomnieli o takim "drobnym" odpadzie jak popiół! Ludzie , gdzie się wyrzuca popiół?Jeszcze muszę się wczytać, co tam z pojemnikami wykombinowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 24.02.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Popiół. Stanowisko mojej Gminy - " ... jest to odpad komunalny.Winien trafić do odpadów zmieszanych lub jako odpad obojętny, szczególnie ze spalania drewna może być wykorzystany np w ogródku " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.02.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 u mnie planują osobny pojemnik w sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts