marynata 26.02.2013 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Właśnie napisałam do wójta zapytanie kiedy się na coś konkretnie zdecydują,bo wiosna idzie,dziesiątki osób w gminie rozpocznie budowę ogrodzeń i nawet nie wiedzą ile miejsca muszą zabezpieczać na składowanie śmieci i jakie kubły będą.Na pewno mi odpisze że dopiero będzie wiadomo jak rozstrzygną przetarg,ale taka zła jestem na ten bajzel,że nie mogę się powstrzymać od składania tych złośliwych zapytań.I tak sobie cały czas myślę-nie można to było pozostać na opłacie od litra plus dwa etaty w gminie do ścigania "przestępców śmieciowych"?Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 05.03.2013 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Znowu się w....łem ! Czy u Was też jest obowiazek w deklaracji smieciowej zaokraglania kwoty opłaty do pełnych złotówek w górę ? Mam stawkę 11,5 zł / 1 osoba i muszę To zaokrąglić do 12 zł. Wyszło mi ze w przez rok muszę dopłacić za zaokraglenia 6 zł. Na co idzie ta nadwyżka? Jak jest księgowana ? Czy to nie jest ukryta zwyżka stawek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.03.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Tak,u mnie też to jest. "Zgodnie z art 63 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r-ordynacja podatkowa(dział ustaw z 2012 poz 749)kwoty wynoszące mniej niż 50gr pomija się,a końcówki kwot wynoszące 50 gr i więcej podwyższa się do pełnych złotych." Niezle to sobie wymyślili ed U mnie kolejne ujęcie wyrzucających śmieci do lasu(kamera).Gmina wystąpiła do sądu o zgodę na podanie ich danych do publicznej wiadomości Edytowane 5 Marca 2013 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 i słusznie. Gonić kretynów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 06.03.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 marynata: nie stawkę a końcową kwotę. Czyli jak Ci wyjdzie 11,50 zł x 4 to w wyniku skomplikowanej i wyższej matematyki otrzymujesz 46 złotych i zaokrągleń niet. Jeżeli osób jest trzy to kwota wynosi 34,50 a to oznacza, że płacisz 35 złociszy... Z drugiej strony gdyby wyszło 34,40 byś płaciła jedynie 34 złocisze...A niech podają może coś takiego na nich podziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 07.03.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 U mnie kolejne ujęcie wyrzucających śmieci do lasu(kamera).Gmina wystąpiła do sądu o zgodę na podanie ich danych do publicznej wiadomości Boże, co za cudowni urzędnicy! Normalnie aż mi się nie chce wierzyć! U mnie banda leni i asekurantów. Siedzą w swoich biureczkach, liczą papierki i ZERO INICJATYWY! W rowach śmieci, w lasach śmieci, w rzekach szamba, w powietrzu smród ot "ekologiczna" gmina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 21.08.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja akurat mam. 50 m ogrodzenia od strony drogi i zapewne jakiś boks powstanie, żeby wesołego miasteczka nie robić tymi pojemnikami. Fakt, że będą tylko 3( szkło, plastik i ogólne), ale jednak. tutaj dość ciekawe rozwiązanie Łączna pojemność 125 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts