Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie - wnęka na pojemnik na śmieci - nowe prawo śmieciowe

Recommended Posts

Właśnie napisałam do wójta zapytanie kiedy się na coś konkretnie zdecydują,bo wiosna idzie,dziesiątki osób w gminie rozpocznie budowę ogrodzeń i nawet nie wiedzą ile miejsca muszą zabezpieczać na składowanie śmieci i jakie kubły będą.

Na pewno mi odpisze że dopiero będzie wiadomo jak rozstrzygną przetarg,ale taka zła jestem na ten bajzel,że nie mogę się powstrzymać od składania tych złośliwych zapytań.

I tak sobie cały czas myślę-nie można to było pozostać na opłacie od litra plus dwa etaty w gminie do ścigania "przestępców śmieciowych"?Ech...

• Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znowu się w....łem ! Czy u Was też jest obowiazek w deklaracji smieciowej zaokraglania kwoty opłaty do pełnych złotówek w górę ? Mam stawkę 11,5 zł / 1 osoba i muszę To zaokrąglić do 12 zł. Wyszło mi ze w przez rok muszę dopłacić za zaokraglenia 6 zł. Na co idzie ta nadwyżka? Jak jest księgowana ? Czy to nie jest ukryta zwyżka stawek ?

Tak,u mnie też to jest.

"Zgodnie z art 63 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r-ordynacja podatkowa(dział ustaw z 2012 poz 749)kwoty wynoszące mniej niż 50gr pomija się,a końcówki kwot wynoszące 50 gr i więcej podwyższa się do pełnych złotych."

Niezle to sobie wymyślili :evil:

ed

U mnie kolejne ujęcie wyrzucających śmieci do lasu(kamera).Gmina wystąpiła do sądu o zgodę na podanie ich danych do publicznej wiadomości :jawdrop:

Edytowane przez marynata

marynata: nie stawkę a końcową kwotę. Czyli jak Ci wyjdzie 11,50 zł x 4 to w wyniku skomplikowanej i wyższej matematyki otrzymujesz 46 złotych i zaokrągleń niet. Jeżeli osób jest trzy to kwota wynosi 34,50 a to oznacza, że płacisz 35 złociszy... Z drugiej strony gdyby wyszło 34,40 byś płaciła jedynie 34 złocisze...

A niech podają może coś takiego na nich podziała...

U mnie kolejne ujęcie wyrzucających śmieci do lasu(kamera).Gmina wystąpiła do sądu o zgodę na podanie ich danych do publicznej wiadomości :jawdrop:

Boże, co za cudowni urzędnicy!

Normalnie aż mi się nie chce wierzyć! U mnie banda leni i asekurantów. Siedzą w swoich biureczkach, liczą papierki i ZERO INICJATYWY!

W rowach śmieci, w lasach śmieci, w rzekach szamba, w powietrzu smród ot "ekologiczna" gmina...

• 5 months później...