Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś wie coś o hensfort ?

Recommended Posts

profil raczej dobry natomiast okucia przeciętne. Znajomy ma w ofercie i raczej dużo tego nie sprzedaje. Nie dopytywałem czemu, ale mogę się domyślać......

Okucia Siegienia Aubi-Titan AF, wyposażone w grzybki i zaczepy antywyważeniowe, blokadę błędnego otwierania . W innym wątku doczytałam się przed chwilą,że to dobrej klasy okucia. Widziałam okno ekspozycyjne , mechanizm pracuje bardzo lekko . Mam znajomych, którzy użytkują od 11 lat okna na okuciach tego producenta i nie narzekają . Może mógłbyś podpytać kolegę co jest powodem małej sprzedaży . Nie chciałabym kupić okien, które byłyby reklamacyjne .

Edytowane przez edytapl
korekta błędu

Hensfort to po prostu marka, pod którą swoje okna sprzedaje firma REM II z Przemyśla. Producent, jak producent, okna, jak okna - REM jest na rynku od wielu lat, sprzedaje, eksportuje, więc i okna ma pewnie przyzwoite. A że nazwał je Hensfort? to nie ma większego znaczenia - patrz na ich parametry. pzdr

pokaż mi ten wątek gdzie tak piszą bo ja takiego nie widziałem......:rolleyes:

W wątku o dobrych oknach pochlebnie na temat tych okuć wypowiada się Charlie . Z postu Starego również wynika,że nie są złe . W niedzielę poszłam jeszcze na wizję lokalna do znajomych, którzy od kilkunastu lat posiadają 10 okien o wymiarach 160 na 180 ( dwuskrzydłowych) i jedne drzwi rozsuwane na dwie strony o wymiarze 200 na 250 . Są z tych okuć zadowoleni .

• 3 years później...
profil raczej dobry natomiast okucia przeciętne. Znajomy ma w ofercie i raczej dużo tego nie sprzedaje. Nie dopytywałem czemu, ale mogę się domyślać......

Polecam HENSFORT, szczególnie ich profil 6-komorowy Eforte. Sprawdza się w budownictwie energooszczędnym ,którym się pasjonuję.

Okucia Siegenia Aubi, moim zdaniem najlepsze z długą tradycją na rynku.

• 4 years później...

Czy po tych kilku latach od ostatnich wpisów w tym temacie można powiedzieć coś więcej o jakości i trwałości poszczególnych elementów okien Hensfort?

Nikt nic?

Widzę, że mają w ofercie m.in.:

pvc-hensfort-elegant

pvc-hensfort-reysol

pvc-hensfort-civis

pvc-hensfort-aluclip

pvc-hensfort-ecoreina

Ktoś je zna?

Edytowane przez Robinson74

• 1 month później...