Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest sens robić ogrzewanie podłogowe w całym domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój post nie miał na celu skarżenie się na podłogówkę, tylko wysmianie teorii o gorącej podłodze, od której dostaje się żylaków na zyłach nóg. A można jedynie dostać kataru od chodzenia po zimnym. :)

U moich znajomych podloga jest tak goraca, ze kazdy z nogami ucieka gdzie sie da:lol2:

To jest nowy dom, ocieplony, dopiero drugi rok w nim mieszkaja. Piec na ekogroszek, nie wiem jak sterowany, ale podejrzewam. ze nie umieja po prostu wyregulowac temperatury. Albo lubia ciepelko:D Na gorze w sypialniach grzejniki, wiec mozna przykrecic, ale na dole sauna:sick:

To jest nowy dom, ocieplony, dopiero drugi rok w nim mieszkaja. Piec na ekogroszek, nie wiem jak sterowany, ale podejrzewam. ze nie umieja po prostu wyregulowac temperatury. Albo lubia ciepelko:D Na gorze w sypialniach grzejniki, wiec mozna przykrecic, ale na dole sauna:sick:

To kwestia skąpsta a nie regulacji. Puszczają w podłogówkę tą samą wodę co na grzejniki, czyli o temp 80-70 stopni. Nie zamontowali mieszacza i dwóch odrębnych układów.

Kolezanka (tez nowy dom) mi ostatnio powiedziala, ze zaluje, ze zrobila podlogowke na calym dole, bo za goraco maja:rolleyes:

To niech skręci temperaturę. Chyba, że to tacy mądrale od pieca na węgiel i podłogówki? :D

Ogrzewanie niskotemperaturowe i piec na węgiel, z minimalną mozliwością regulacji temperatury.

Skąd na takie kurioza ludzie wpadają?

Nic dziwnego, że potem pojawaiają się idiotyczne mity na tematy podłógówki. A to po prostu spier***na instalacja grzewcza od samego początku a nie problem z podłogówką.

To kwestia skąpsta a nie regulacji. Puszczają w podłogówkę tą samą wodę co na grzejniki, czyli o temp 80-70 stopni. Nie zamontowali mieszacza i dwóch odrębnych układów.

Nie wiem co maja zamontowane, co nie, nie pytalam.

Elfir a Tobie jeszcze nikt nie powiedzial, ze masz zepsuta podlogowke? No przecie nie dziala, bo podloga zimna:D

Przecież taką temperaturą to PEXa usmażą.:o

Moj Wavina mial w specyfikacji do 95*C parametry gwarantowane. ;)

Przeciez tacy ludzie sobie sami nie robili tej podlogowki. Ktos im to musial zainstalowac. Moze niech tego partacza-hydraulika zaprosza na wizyte. W wiekszosci wypadkow to nozna poprawic i naprawic. Nie ten, to inny naprawi.

To niech skręci temperaturę. Chyba, że to tacy mądrale od pieca na węgiel i podłogówki? :D

Ogrzewanie niskotemperaturowe i piec na węgiel, z minimalną mozliwością regulacji temperatury.

Skąd na takie kurioza ludzie wpadają?

Nic dziwnego, że potem pojawaiają się idiotyczne mity na tematy podłógówki. A to po prostu spier***na instalacja grzewcza od samego początku a nie problem z podłogówką.

Piec na ekogroszek. Wspominala juz rok temu, bo musza to jakos wyregulowac, ale ona nie umie, a maz nie ma czasu (albo tez nie umie). Poza tym lubia miec w domu 26 stopni:p

Przecież taką temperaturą to PEXa usmażą.:o

No mówię że jajka... :)

Bywa się u znajomych tu i tam i wszędzie gdzie jest podłogówka mieszana z grzejnikami, wyczuwa się stopami ciepło w miejscu z podłogówką i zimno bez niej. Oczywiście fajniej jest tam gdzie podłogówka, ale nie o to chodzi. Chodzi właśnie o to, żeby jej niemal nie wyczuć. Z wielu domów w których byłem tak mają tylko dwa, mój i kolegi. A kolega ma tak dzięki mnie ;). Normalnie debesciak jestem :lol:

Moj Wavina mial w specyfikacji do 95*C parametry gwarantowane. ;)

Przeciez tacy ludzie sobie sami nie robili tej podlogowki. Ktos im to musial zainstalowac. Moze niech tego partacza-hydraulika zaprosza na wizyte. W wiekszosci wypadkow to nozna poprawic i naprawic. Nie ten, to inny naprawi.

Potwierdzam, można naprawić po partaczach, ale znaleźć tego co potrafi naprawić a nie jeszcze bardziej spier**** to dopiero sztuka :D

No mówię że jajka... :)

Bywa się u znajomych tu i tam i wszędzie gdzie jest podłogówka mieszana z grzejnikami, wyczuwa się stopami ciepło w miejscu z podłogówką i zimno bez niej. Oczywiście fajniej jest tam gdzie podłogówka, ale nie o to chodzi. Chodzi właśnie o to, żeby jej niemal nie wyczuć. Z wielu domów w których byłem tak mają tylko dwa, mój i kolegi. A kolega ma tak dzięki mnie ;). Normalnie debesciak jestem :lol:

Noo, debeściak. A jaki skromny!! :D