Elfir 04.02.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mój post nie miał na celu skarżenie się na podłogówkę, tylko wysmianie teorii o gorącej podłodze, od której dostaje się żylaków na zyłach nóg. A można jedynie dostać kataru od chodzenia po zimnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.02.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mój post nie miał na celu skarżenie się na podłogówkę, tylko wysmianie teorii o gorącej podłodze, od której dostaje się żylaków na zyłach nóg. A można jedynie dostać kataru od chodzenia po zimnym. U moich znajomych podloga jest tak goraca, ze kazdy z nogami ucieka gdzie sie da:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To albo mają dom nieocieplony z ogromnym zapotrzebowaniem na ciepło (i wówczas ogrzewają całą okolicę a rachunki mają niebotyczne), albo 40 stopni wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 U moich znajomych podloga jest tak goraca, ze kazdy z nogami ucieka gdzie sie da:lol2: jajka można smażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To albo mają dom nieocieplony z ogromnym zapotrzebowaniem na ciepło (i wówczas ogrzewają całą okolicę a rachunki mają niebotyczne), albo 40 stopni wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 U mnie ciepłą podłogę zaczynam czuć w okolicach -20* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.02.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To jest nowy dom, ocieplony, dopiero drugi rok w nim mieszkaja. Piec na ekogroszek, nie wiem jak sterowany, ale podejrzewam. ze nie umieja po prostu wyregulowac temperatury. Albo lubia ciepelko:D Na gorze w sypialniach grzejniki, wiec mozna przykrecic, ale na dole sauna:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.02.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 U moich znajomych podloga jest tak goraca, ze kazdy z nogami ucieka gdzie sie da:lol2: Tereska dobrze Ci radzę - zmień znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.02.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Kolezanka (tez nowy dom) mi ostatnio powiedziala, ze zaluje, ze zrobila podlogowke na calym dole, bo za goraco maja:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To jest nowy dom, ocieplony, dopiero drugi rok w nim mieszkaja. Piec na ekogroszek, nie wiem jak sterowany, ale podejrzewam. ze nie umieja po prostu wyregulowac temperatury. Albo lubia ciepelko:D Na gorze w sypialniach grzejniki, wiec mozna przykrecic, ale na dole sauna:sick: To kwestia skąpsta a nie regulacji. Puszczają w podłogówkę tą samą wodę co na grzejniki, czyli o temp 80-70 stopni. Nie zamontowali mieszacza i dwóch odrębnych układów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.02.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Tereska dobrze Ci radzę - zmień znajomych. Zima do nich nie chodze i nie rozmawiam z nimi na tematy budowlane, bo patrza na mnie jak na kosmitke:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Kolezanka (tez nowy dom) mi ostatnio powiedziala, ze zaluje, ze zrobila podlogowke na calym dole, bo za goraco maja:rolleyes: A to jest akurat dobra odpowiedź dla tych, co pytają czy aby podłogówka da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Kolezanka (tez nowy dom) mi ostatnio powiedziala, ze zaluje, ze zrobila podlogowke na calym dole, bo za goraco maja:rolleyes: To niech skręci temperaturę. Chyba, że to tacy mądrale od pieca na węgiel i podłogówki? Ogrzewanie niskotemperaturowe i piec na węgiel, z minimalną mozliwością regulacji temperatury. Skąd na takie kurioza ludzie wpadają? Nic dziwnego, że potem pojawaiają się idiotyczne mity na tematy podłógówki. A to po prostu spier***na instalacja grzewcza od samego początku a nie problem z podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.02.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To kwestia skąpsta a nie regulacji. Puszczają w podłogówkę tą samą wodę co na grzejniki, czyli o temp 80-70 stopni. Nie zamontowali mieszacza i dwóch odrębnych układów. Nie wiem co maja zamontowane, co nie, nie pytalam. Elfir a Tobie jeszcze nikt nie powiedzial, ze masz zepsuta podlogowke? No przecie nie dziala, bo podloga zimna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.02.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To kwestia skąpsta a nie regulacji. Puszczają w podłogówkę tą samą wodę co na grzejniki, czyli o temp 80-70 stopni. Nie zamontowali mieszacza i dwóch odrębnych układów. Przecież taką temperaturą to PEXa usmażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.02.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Przecież taką temperaturą to PEXa usmażą. Moj Wavina mial w specyfikacji do 95*C parametry gwarantowane. Przeciez tacy ludzie sobie sami nie robili tej podlogowki. Ktos im to musial zainstalowac. Moze niech tego partacza-hydraulika zaprosza na wizyte. W wiekszosci wypadkow to nozna poprawic i naprawic. Nie ten, to inny naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.02.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To niech skręci temperaturę. Chyba, że to tacy mądrale od pieca na węgiel i podłogówki? Ogrzewanie niskotemperaturowe i piec na węgiel, z minimalną mozliwością regulacji temperatury. Skąd na takie kurioza ludzie wpadają? Nic dziwnego, że potem pojawaiają się idiotyczne mity na tematy podłógówki. A to po prostu spier***na instalacja grzewcza od samego początku a nie problem z podłogówką. Piec na ekogroszek. Wspominala juz rok temu, bo musza to jakos wyregulowac, ale ona nie umie, a maz nie ma czasu (albo tez nie umie). Poza tym lubia miec w domu 26 stopni:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Przecież taką temperaturą to PEXa usmażą. No mówię że jajka... Bywa się u znajomych tu i tam i wszędzie gdzie jest podłogówka mieszana z grzejnikami, wyczuwa się stopami ciepło w miejscu z podłogówką i zimno bez niej. Oczywiście fajniej jest tam gdzie podłogówka, ale nie o to chodzi. Chodzi właśnie o to, żeby jej niemal nie wyczuć. Z wielu domów w których byłem tak mają tylko dwa, mój i kolegi. A kolega ma tak dzięki mnie . Normalnie debesciak jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Moj Wavina mial w specyfikacji do 95*C parametry gwarantowane. Przeciez tacy ludzie sobie sami nie robili tej podlogowki. Ktos im to musial zainstalowac. Moze niech tego partacza-hydraulika zaprosza na wizyte. W wiekszosci wypadkow to nozna poprawic i naprawic. Nie ten, to inny naprawi. Potwierdzam, można naprawić po partaczach, ale znaleźć tego co potrafi naprawić a nie jeszcze bardziej spier**** to dopiero sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 No mówię że jajka... Bywa się u znajomych tu i tam i wszędzie gdzie jest podłogówka mieszana z grzejnikami, wyczuwa się stopami ciepło w miejscu z podłogówką i zimno bez niej. Oczywiście fajniej jest tam gdzie podłogówka, ale nie o to chodzi. Chodzi właśnie o to, żeby jej niemal nie wyczuć. Z wielu domów w których byłem tak mają tylko dwa, mój i kolegi. A kolega ma tak dzięki mnie . Normalnie debesciak jestem Noo, debeściak. A jaki skromny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts