autorus 13.05.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 kolega asolt robi podłogówkę, napisz do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.05.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Myślę, że po prostu sami albo tego nie robili, albo nie wiedzieli jak zrobić. Większość oczywiście podnosiła argument spuchniętych nóg i kurzu. Podłogówka dobra dla nich była w łazience i w przedpokoju/ganku, w kuchni nie, bo się jedzenie od podłogi psuć będzie. Co nie zmienia faktu, że pewnie tradycyjnie centralne potrafią zrobić dobrze, albo bardzo dobrze. Teraz mamy hydraulika, który niby też się zdziwił, jak powiedzieliśmy, że chcemy na całości, ale po przemyśleniu i dokształceniu się zadzwonił, i przyznał nam rację. Myślę, że chyba nie wiedzieli jak to ugryźć. Tak głupiego argumentu, jak o psującym się jedzeniu jeszcze nie słyszałam Mnóstwo ludzi ma tylko podłogówkę : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148529-Pod%C5%82og%C3%B3wka-a-zdrowie Ja też nie mam żadnych kaloryferów (co prawda w sypialniach mamy ścienne), jedzenie się nie psuje, ani żadne plagi egipskie po domu z tego powodu nie hulają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Uwierz, dla mnie 45 stopni to naprawdę nie jest gorąca kąpiel Idziemy o zakład, że nie wejdziesz do takiej temperatury? Może ci się wydawać, że ta woda jest niebotycznie gorąca, ale zanurz w niej termometr pokojowy i się sama przekonaj. Obstawiam że kąpiesz się w temperaturze około 40 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.05.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 a większość hydraulików (i to raczej z dobrymi opiniami) raczej odradzała nam podłogówkę na całości. Ciekawi mnie czyje to byly opinie. W wielu postach juz czytalem: Jesli teraz robil bym ogrzewanie, to wszedzie bylaby podlogowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.05.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Stalowa Wola to przecież nie jest jakas pipidówka na Syberii. Skoro wiedza hydraulików jest na poziomie lat 70-tych, to jaki poziom prezentują inni wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 13.05.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 w kuchni nie, bo się jedzenie od podłogi psuć będzie Że tak powiem - it made my day. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.05.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 " A pociągi jak będą jeździć 40 km/h, to krowy w okolicy stracą mleko" Ty weź skontaktuj się z asoltem / tu kilka wpisów wyżej / i on niech Ci policzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 13.05.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Stalowa Wola to przecież nie jest jakas pipidówka na Syberii. Skoro wiedza hydraulików jest na poziomie lat 70-tych, to jaki poziom prezentują inni wykonawcy? No, może Syberia to to nie jest ale ... Ja mam podłogówkę w całym (prawie całym, nie licząc garażu i kotłowni) domu, ale jeszcze nie do końca przetestowana, ciepło będzie na pewno tylko zobaczymy jak z regulacją. pozdrowienia z CIEMNOGRODU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 13.05.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Mi asolt policzył i wykonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 14.05.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Maggs, i kto Ci robił? Nie wiem, jak inni wykonawcy, bo jedni byli w zasadzie spod Warszawy, a drudzy z okolic Tarnobrzega Wstępnie hydraulik z Ostrowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skiercz 14.05.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 To chyba jednak zalezy od tego jak kto grzeje, ja podłogówki nie mam, cho żona chciała, ale obawiałem się kosztów i nie wiem jak dokładnie można sterowac temp. ale domyślam się, że przy tradycyjnym grzaniu teśc po prostu ma wygode jesli chce chłodniej to zakręca kaloryfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 14.05.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Maggs, i kto Ci robił? Nie wiem, jak inni wykonawcy, bo jedni byli w zasadzie spod Warszawy, a drudzy z okolic Tarnobrzega Wstępnie hydraulik z Ostrowca Napisałem Ci pw. Nie przesadzaj, wykonawców z Warszawy chcesz brać, to chyba odwrotnie działa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 15.05.2014 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Też tak myślałam, ale wyszło, że nie Warszawiacy byli tańsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 15.05.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 To chyba jednak zalezy od tego jak kto grzeje, ja podłogówki nie mam, cho żona chciała, ale obawiałem się kosztów i nie wiem jak dokładnie można sterowac temp. ale domyślam się, że przy tradycyjnym grzaniu teśc po prostu ma wygode jesli chce chłodniej to zakręca kaloryfery Z podłogówką jeszcze większa wygoda bo sobie regulujesz wszystko w I sezonie a potem tylko ustawiasz temperaturę jaką chcesz mieć i finito. Żadnego zakręcania i odkręcania kaloryferów, piec sam sobie radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomex1717 15.05.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.05.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam Witoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 19.05.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Purmo robi gratis ten projekt A specjalizuje się w grzejnikach Na rurki chyba przeszedł niedawno. A która firma ma największe doświadczenie w rurkach ? Bo widzę, że wszyscy zaczynają mieć w ofercie rurki, bo takie jest oczekiwanie rynku i można zarobić na produkcji... niezłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Wykonawcza a nie produkująca.Tylko wykonawca wie, który system się sprawdza. I jak nalezy go kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 20.05.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Wykonawcza a nie produkująca. Tylko wykonawca wie, który system się sprawdza. I jak nalezy go kłaść. To już zauważyłem, każdy monter ma swój ulubiony materiał i każdy wg niego się sprawdza. Ja bym chciał na PEX i widzę, że nie każdemu monterowi ten materiał podchodzi. Nie wiem, może nie zainwestowali w sprzęt do kalibracji i zaciskania ? Są tacy co lubują się w PE zgrzewanym pod podłogą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 rany, skąd wy wygrzebujecie tych instalatorów? Ze stanowisk archeologicznych? Zaden z którym rozmawiałam nie probował mnie nakłaniać na grzejniki, nie gadał o chorobach układu krązenia, a z materiałów tylko PEX z jednego kawałka wchodził w rachubę. Co najwyżej próbowali forsowac firmę produkująca elementy (ja trafiłam na wielbiciela Tece)Jedyne czego się obawiali to za małego (ich zdaniem) kotła, bo nie mieli doswiadczenia w domach bardzo energooszczędnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts