Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt kuchni do analizy

szkra

Recommended Posts

Witam,

Jesteśmy z żoną na etapie projektowania wnętrza do naszego mieszkania. Na pierwszy ogień poszła kuchnia. Ma być nowocześnie a jednocześnie przytulnie. Wybór bezdyskusyjnie padł na kolor biały w połysku z blatem drewnianym (fornir). Dyskusji podlega ew. umiejscowienie szafek kolor ścian itp.. Liczę na pomoc forumowiczów w postaci pomysłów jak i konstruktywnej krytyki. Zamieszczam rendery jakie wykonaliśmy.

blat.jpg

stol.jpg

Edytowane przez szkra

Ogólnie kuchnia fajna, jednak na pewno zrezygnowałabym z tych narożnych otwartych płóeczek obok kącika jadalnego. Ani to ładne ani funkcjonalne. Co mogłabyś tam trzymać? Takie półeczki to zawsze porażka, bo szybko znajdują się na nich rzeczy przypadkowe + kurz i tworzy się wizualny bałagan. I na pewno nie pasują do prostej nowoczesnej kuchni.

Jeśli już musisz mieć tam półeczki (np. na książki kucharskie lub inne książki, ozdobne naczynia, koszyki (w których mozna coś schować), to zrób tak:

stol.jpg

też jestem za zmianą, którą proponuje Asizo, bo mam awersję do półokrągłych narożnych półeczek.

Mam u siebie taka witrynkę - tylko, że kuchnię mam bardziej retro - przeszkloną z widocznych stron - czyli byłoby tak jak u Ciebie z dwóch - i w środku lustro jako ścianka- słuzy do książek, wina, ładniejszych kielszków - to dół, a górne filiżanki i kubki . Wygląda lekko i spełnia swoją funkcję - przynajmniej u mnie :)

A co myślicie o kolorze nad blatem roboczym tj. filecie może jakiś inny no i o ścianie przeciwnej jakieś inne ciekawe pomysły na "ożywienie" kuchni?

edit:

Szafka po zmianie

stol_v2.jpg

Edytowane przez szkra

• 2 weeks później...