szkra 29.12.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, Jesteśmy z żoną na etapie projektowania wnętrza do naszego mieszkania. Na pierwszy ogień poszła kuchnia. Ma być nowocześnie a jednocześnie przytulnie. Wybór bezdyskusyjnie padł na kolor biały w połysku z blatem drewnianym (fornir). Dyskusji podlega ew. umiejscowienie szafek kolor ścian itp.. Liczę na pomoc forumowiczów w postaci pomysłów jak i konstruktywnej krytyki. Zamieszczam rendery jakie wykonaliśmy. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez szkra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 29.12.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Ogólnie kuchnia fajna, jednak na pewno zrezygnowałabym z tych narożnych otwartych płóeczek obok kącika jadalnego. Ani to ładne ani funkcjonalne. Co mogłabyś tam trzymać? Takie półeczki to zawsze porażka, bo szybko znajdują się na nich rzeczy przypadkowe + kurz i tworzy się wizualny bałagan. I na pewno nie pasują do prostej nowoczesnej kuchni. Jeśli już musisz mieć tam półeczki (np. na książki kucharskie lub inne książki, ozdobne naczynia, koszyki (w których mozna coś schować), to zrób tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.12.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 też jestem za zmianą, którą proponuje Asizo, bo mam awersję do półokrągłych narożnych półeczek. Mam u siebie taka witrynkę - tylko, że kuchnię mam bardziej retro - przeszkloną z widocznych stron - czyli byłoby tak jak u Ciebie z dwóch - i w środku lustro jako ścianka- słuzy do książek, wina, ładniejszych kielszków - to dół, a górne filiżanki i kubki . Wygląda lekko i spełnia swoją funkcję - przynajmniej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkra 29.12.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) A co myślicie o kolorze nad blatem roboczym tj. filecie może jakiś inny no i o ścianie przeciwnej jakieś inne ciekawe pomysły na "ożywienie" kuchni? edit: Szafka po zmianie Edytowane 29 Grudnia 2012 przez szkra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja bym drewniane elementy zrobiła w ciemnym brązie, może nie wenge, ale taka czekolada mocna, a fiolet wymieniła na limonkę. Będzie bardzi nowoczesnie i wyraziście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 wenge już niemodne. Teraz modny jest orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 O widzisz, nie wiedziałam mnie się orzech i złoty dąb nie za bardzo podobają, ale moze taki czekoladowy odcień w takim razie? On jest jaśniejszy niz wenge (które lubię mimo że nie na czasie ) i limonkę też bardzo lubię. i owoc, i kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Myślę, że nie ma sensu kierować się modą Najlepiej wybrac takie drewno jakie się komu podoba. Dla mnie ciemne drewno nie bardzo z przyczyn praktycznych - widać kurz. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_baza 13.01.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Projekt bardzo fajny, zgadzam się z kim kto wyżej napisał że narożne półeczki odpadają zabierają zbyt dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts