Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie, no to i ja się dołączę.

Projekt i cała papierologia zaniesiona do architekta i za jakiś tydzień i 1800zł ;) zostanie złożony w starostwie celem uzyskania PNB.

Budować będę sam, z pomocą Kierownika budowy ale i trochę rodziny i znajomych, w ramach akcji 'Praca za jedzenie, praca za sex....a nie to było w Samoobronie! U mnie za jedzenie, piwo i dobre słowo ;-)

Zapraszam do swojego dziennika i Komentarzy.

Pozdrawiam wszystkich zaczynających swoją zabawę z budowaniem.

• 4 weeks później...

zastanawiam sie na prowadzeniem dziennika. Juz zajmuje sie pisanie bloga na temat budowy naszego domu na ktorego serdecznie zapraszam na http://www.naszdom.blogspot.com.

Mysle ze moze tutaj tez zaczne nie tak obszernie jak na blogu bo tutaj jest wiecej ludzi ktorz sluza doswiadczeniem, rada a czasem i krytyka.

• 4 months później...

Dzięki, już od dawna czytam i zacząłem prowadzić swój.

Mam parę pytań. Po pierwsze, po co ta podwójna warstwa cegieł na fundamencie?

Czemy zmieniliście okna pokoju i salonie na parterze na dodatkowe drzwi balkonowe?

No i nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba zmieniliście zabieg schodów? znaczy zaczynają się z innej strony, żeby mieć pod nimi schowek?

Serdeczności

• 4 months później...

Witam,

czy buduje ktoś Karmelite 2M na Śląsku ?

Mam zamiar ruszyć z budową na wiosnę i chciałabym zobaczyć ten dom na żywo.

Jeśli ktoś posiada informacje o godnym polecenia wykonawcy, proszę o kontakt.

Mile widziane również informacje o wpadkach i błędach, których warto uniknąć [szczególnie związanych z tym projektem].

Pozdrawiam

• 11 months później...

Witam.

Mam pytanie do osób budujących obecnie lub do tych które mają wybudowany dom według projektu Karmelita 2M.

Znalazłem na forum koszt i czas wykonania stanu "0", ale interesują mnie jeszcze koszty dotyczące SSO i SSZ.

Planuję budowę takiego domu i chciałbym dobrze przygotować się do tego zadania.

Proszę jeszcze osoby budujące ten dom o jakieś cenne wskazówki dotyczące zmian w projekcie.

Pozdrawiam.

sądząc po tym, że te cztery posty powyżej, to jedyne wpisy o Karmelicie jakie znalazłam na całym forum, to buchającego entuzjazmu inwestorów do tego projektu nie widzę.

A na forum sa wątki poświęconem konkretnym projektom mające po kilkaset stron. Więc jakieś porównanie w popularności jest.

bo inwestorzy upodobali sobie forum o Karmelicie na innej stronie i tam jest masa wpisów, ale wystarczy też zajrzeć do wiodących firm zajmujacych się sprzedażą projektów by łatwo odnaleźć projekt Karmelita w czołówce a w największym biurze projektów online Karmelita Mała widnieje jako "Najpopularniejszy projekt domu". Murator to nie cały internet :) pozdrawiam.

wiem, że nie cały internet. Ale też i o całym internecie nie pisałam, tylko o forum Murator, bo tu zostało zadane pytanie.

Swoją drogą dziwne, że jak na tak popularny niby projekt, praktycznie zerowa wzmianka o nim na forum.

Witam,

również chciałabym dołączyć do prośby o informacje czy gdzieś na śląsku realizowany jest projekt Karmelita, ewentualnie Olimpia.

Jeśli ktoś byłby uprzejmy pokazać mi swój dom wg wspomnianego projektu byłabym niesamowicie wdzięczna.

Również zdjęcia z wszelkich etapów realizacji będą dla mnie nieocenioną pomocą.

Ogromnie zależy mi na obejrzeniu klatki schodowej.

Proszę o kontakt mailowy [email protected]

Pozdrawiam,

Beata

• 2 years później...
  • 1 month później...