Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Jestem nowy na tym forum , ale od dluzszego czasu sledze posty odnosnie budowy domu. Z zona planujemy zakup projeektu Dom przy Migdałowej:

http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-migdalowej.html

Mam pytanie co sadzicie na temat tego projektu? wjazd na dzialke mamy od zachodu. zalezy nam na zwartej bryle, niskich kosztach utrzymania...

dzialka ma szerokosc 20m , natomiast dlugosc 40m. Ogrzewanie gazowe plus komienk, wentylacja mechaniczna. Zalezy nam na domu energoszczednym.

z gory dziekuje za odpowiedzi i sugestie.

pozdrawiam

Edytowane przez lukaszacco

• 1 month później...
  • 9 months później...

Witam,

Na wiosne startujemy z budową domu : http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-migdalowej.html

Budujemy z ytonga 24cm.

Dom ma być postawiony do SSO z dachem, pełnym deskowaniem + papa + blachodachówka.

Jednak wyceny od ekip zupełnie zbiły nas z tropu. Za tą samą robotę mamy wyceny od 30 tyś do 50 tyś zł..... co o tym sądzicie?

dodam że budujemy w okolicach warszawy....

Moim zdaniem 30tys to bardzo dobra cena

Ja za robocizne "dom przy cyprysowej 27" (110m2) zaplacilem 33tys (6tys stan zero+17tys prace budowlane+10tys dach bez deskowania ale z nadbitką, heblowanie krokwi,pomalowaniem, dachowka ceramiczna)

Nie bralem "pierwszego z brzegu" majstra spod budki - mial certyfikat budowania Ytongiem (naprawde równiutko), z polecenia a jego oferta oscylowała w przedziale kilku innych wykonawców. Ciesla/dekarz takze z polecenia.