Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opinie urzytkowników PC PW (proszę tylko urzytkowników)

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie temp między powrotem i zasilaniem wynosi zawsze ok 8*(czy tą wartość to można gdzieś zwiększyć czy to są maxima ) i pompa nie daje rady zagrzać wody do wyższych temp, tzn że im zimniej tym trudniej, czy mogą być przyczyną za długie obiegi w c.o..:wiggle:

A ty masz jeszcze starą TRI? Na którym biegu pracuje pompa obiegowa? Opcjonalnie podnieś krzywą grzania.

A ty masz jeszcze starą TRI? Na którym biegu pracuje pompa obiegowa? Opcjonalnie podnieś krzywą grzania.

mam tri nową, pompka obiegowa pracuje na maxa ( próbowałem też i na wolniejszch biegach), podnosiłem krzywe, % - towe udziały czujników wewn i zewn i takie różne. tu chodzi o to ,że pompka nie daje rady zagrać zadanej sobie temp. i nic więcej. chodzi o to że jakbym potrzebował ,( a było kilka dni w XII) temp zasilania np 45*, po zwiększaniu krzywych itp. pompa zadawała np 50*, a max osiągała niecałe 40* i non stop 100% modulacja. :confused:

Mam prawie wszędzie grzejniki. A jak to wygląda? A no np tak:

http://images44.fotosik.pl/546/f185d4c1b8c95b0am.jpg

Czyli jak widać w pierwszej fazie "po nocy" jest większa delta DZ po czym się stabilizuje na jakieś 3-4 stopnie.

delta jest podobna jak u mnie, ale cały czas chodzi mi czy jak sobie byś zażyczył wyższych temp zasilania do c.o. np 50* to pompa te wartości osiągnie. bo przy cwu nie ma problemu. chodzi tylko o c.o.

delta jest podobna jak u mnie, ale cały czas chodzi mi czy jak sobie byś zażyczył wyższych temp zasilania do c.o. np 50* to pompa te wartości osiągnie. bo przy cwu nie ma problemu. chodzi tylko o c.o.

Jeszcze nie miałem potrzeby grzać CO do 50 stopni. Myślę, że jest to do osiągnięcia ale kwestia czasu jaki na to musi przeznaczyć PC. Jak masz zaprogramowane grzanie CO w ciągu doby (godziny)? Jaką temperaturę masz "komfortową" a jaką "obniżoną"?

mam tri nową, pompka obiegowa pracuje na maxa ( próbowałem też i na wolniejszch biegach), podnosiłem krzywe, % - towe udziały czujników wewn i zewn i takie różne. tu chodzi o to ,że pompka nie daje rady zagrać zadanej sobie temp. i nic więcej. chodzi o to że jakbym potrzebował ,( a było kilka dni w XII) temp zasilania np 45*, po zwiększaniu krzywych itp. pompa zadawała np 50*, a max osiągała niecałe 40* i non stop 100% modulacja. :confused:

Heh, obserwuje od wczoraj to samo u siebie ...

Jak wczesniej po wymianie zasilanie 'przebijalo' nawet temp. zadna, tak od wczoraj nie osiaga jej i leci caly czas na 'grzaniu' na 100%.

Temp. w domu osiagnieta, przekroczona nawet a mimo to dalej 'grzeje'.