hydraulik_ 01.01.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Tu będę tylko czytałsorry coś palnąłem z tymi urzy zamiast uży Edytowane 1 Stycznia 2013 przez hydraulik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 ja w takim razie też ale ty możesz pisać masz kilka PCPW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 01.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 2 Stycznia 2013 przez r.tyrman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 01.01.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 u mnie temp między powrotem i zasilaniem wynosi zawsze ok 8*(czy tą wartość to można gdzieś zwiększyć czy to są maxima ) i pompa nie daje rady zagrzać wody do wyższych temp, tzn że im zimniej tym trudniej, czy mogą być przyczyną za długie obiegi w c.o.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 01.01.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Tematu nie da sie zmienić palnąłem:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 u mnie temp między powrotem i zasilaniem wynosi zawsze ok 8*(czy tą wartość to można gdzieś zwiększyć czy to są maxima ) i pompa nie daje rady zagrzać wody do wyższych temp, tzn że im zimniej tym trudniej, czy mogą być przyczyną za długie obiegi w c.o.. Jutro w domu czy w pracy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 01.01.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Tematu nie da sie zmienić palnąłem:bash: Nie martw się . Może szybko spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 01.01.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Jutro w domu czy w pracy??? Jutro to u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 no raczej do prostek nie pojadę ale jak w domu to można z telefonem przy pompie stanąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Widzę że zanosi się na jakiś serwis online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 jeżeli masz problem w nastawach to szybko można przez telefon wytłumaczyć gdzie i jaką linię zmienić... nie każdy użytkownik zna całe menu na pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Jutro w domu czy w pracy??? w domu dopiero za pół godz. a jutro po 12.00;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 u mnie temp między powrotem i zasilaniem wynosi zawsze ok 8*(czy tą wartość to można gdzieś zwiększyć czy to są maxima ) i pompa nie daje rady zagrzać wody do wyższych temp, tzn że im zimniej tym trudniej, czy mogą być przyczyną za długie obiegi w c.o.. A ty masz jeszcze starą TRI? Na którym biegu pracuje pompa obiegowa? Opcjonalnie podnieś krzywą grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 A ty masz jeszcze starą TRI? Na którym biegu pracuje pompa obiegowa? Opcjonalnie podnieś krzywą grzania. mam tri nową, pompka obiegowa pracuje na maxa ( próbowałem też i na wolniejszch biegach), podnosiłem krzywe, % - towe udziały czujników wewn i zewn i takie różne. tu chodzi o to ,że pompka nie daje rady zagrać zadanej sobie temp. i nic więcej. chodzi o to że jakbym potrzebował ,( a było kilka dni w XII) temp zasilania np 45*, po zwiększaniu krzywych itp. pompa zadawała np 50*, a max osiągała niecałe 40* i non stop 100% modulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 mam tri nową, pompka obiegowa pracuje na maxa ( próbowałem też i na wolniejszch biegach) A to w nowej nie jest pompa z elektroniczną regulacją obrotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 do chciałbympompęa jak u ciebie jest różnica między powrotem i zasilaniem, chodzi mi jak zadasz wyższe temp. sprawdzałeś czy pompa osiągnie zadaną sobie temp, oczywiście chodzi o wyższe parametry. bo też masz na górze grzejniki, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 bo też masz na górze grzejniki, prawda? Mam prawie wszędzie grzejniki. A jak to wygląda? A no np tak: http://images44.fotosik.pl/546/f185d4c1b8c95b0am.jpg Czyli jak widać w pierwszej fazie "po nocy" jest większa delta DZ po czym się stabilizuje na jakieś 3-4 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Mam prawie wszędzie grzejniki. A jak to wygląda? A no np tak: http://images44.fotosik.pl/546/f185d4c1b8c95b0am.jpg Czyli jak widać w pierwszej fazie "po nocy" jest większa delta DZ po czym się stabilizuje na jakieś 3-4 stopnie. delta jest podobna jak u mnie, ale cały czas chodzi mi czy jak sobie byś zażyczył wyższych temp zasilania do c.o. np 50* to pompa te wartości osiągnie. bo przy cwu nie ma problemu. chodzi tylko o c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 delta jest podobna jak u mnie, ale cały czas chodzi mi czy jak sobie byś zażyczył wyższych temp zasilania do c.o. np 50* to pompa te wartości osiągnie. bo przy cwu nie ma problemu. chodzi tylko o c.o. Jeszcze nie miałem potrzeby grzać CO do 50 stopni. Myślę, że jest to do osiągnięcia ale kwestia czasu jaki na to musi przeznaczyć PC. Jak masz zaprogramowane grzanie CO w ciągu doby (godziny)? Jaką temperaturę masz "komfortową" a jaką "obniżoną"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 02.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 mam tri nową, pompka obiegowa pracuje na maxa ( próbowałem też i na wolniejszch biegach), podnosiłem krzywe, % - towe udziały czujników wewn i zewn i takie różne. tu chodzi o to ,że pompka nie daje rady zagrać zadanej sobie temp. i nic więcej. chodzi o to że jakbym potrzebował ,( a było kilka dni w XII) temp zasilania np 45*, po zwiększaniu krzywych itp. pompa zadawała np 50*, a max osiągała niecałe 40* i non stop 100% modulacja. Heh, obserwuje od wczoraj to samo u siebie ... Jak wczesniej po wymianie zasilanie 'przebijalo' nawet temp. zadna, tak od wczoraj nie osiaga jej i leci caly czas na 'grzaniu' na 100%. Temp. w domu osiagnieta, przekroczona nawet a mimo to dalej 'grzeje'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts