chcialbympompe 02.01.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Temp. w domu osiagnieta, przekroczona nawet a mimo to dalej 'grzeje'. A masz sterownik pokojowy? Jest aktywny (procentowy udział "wpływu")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 02.01.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Tu będę tylko czytał sorry coś palnąłem z tymi urzy zamiast uży moderator może poprawić tytuł, zgłoś to do admina to Ci to zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 A masz sterownik pokojowy? Jest aktywny (procentowy udział "wpływu")? ale czy będzie 1% czy 100% to po osiągnięciu temp zadanej na sterowniku powinna się wyłączyć. tak:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 ale czy będzie 1% czy 100% to po osiągnięciu temp zadanej na sterowniku powinna się wyłączyć. tak:confused: Nie do końca. Wyłączy się jak osiągnie temperaturę zadaną w pomieszczeniu + histerezę, która chyba jest stała (0,5 stopnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Nie do końca. Wyłączy się jak osiągnie temperaturę zadaną w pomieszczeniu + histerezę, która chyba jest stała (0,5 stopnia). chyba że jest te 0,5* bo w instrukcji nie mogę tego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 histereza może być zmieniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 histereza może być zmieniana Dla CO we współpracy ze sterownikiem pokojowym? PS. Byłbyś tak miły i jeszcze raz sprawdził czy wysłałeś do mnie przesyłkę? Bo w naszej części Polski przesyłki nigdy nie idą tak długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 histereza może być zmieniana ale o histerezie instrukcja mówi przy zbiorniku cwu - parametr 5024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Dla CO we współpracy ze sterownikiem pokojowym? PS. Byłbyś tak miły i jeszcze raz sprawdził czy wysłałeś do mnie przesyłkę? Bo w naszej części Polski przesyłki nigdy nie idą tak długo... Jutro moja żona prześle Tobie skan nadania z numerem więc sprawdzisz na poczcie.. Dzisiaj jesteś drugą osobą która pyta się o przesyłkę Tylko tamta była listowna nie rozumiem poczty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 ale o histerezie instrukcja mówi przy zbiorniku cwu - parametr 5024 to o której jutro pod telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 02.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Jak szedl list to lipa. Okres swiateczno-noworoczny to u nas dla poczty dalej jak czasy za komuny ;/ Ale wazniejsze, nr linii odpowiadajacej za histereze CO. Podpowiedz Miki pls Czy histereza przypadkiem nie odpowiada tylko za 'spadek' temp. a nie takze jej przyrost ponad zadana wartosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Czy histereza przypadkiem nie odpowiada tylko za 'spadek' temp. a nie takze jej przyrost ponad zadana wartosc ? Przy CWU tak. Przy CO i moim T78 działa to "zadana"+0,5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Szczerze nie pamiętam z głowy która to była linia:( Jutro wam podrzucę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 02.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Przy CWU tak. Przy CO i moim T78 działa to "zadana"+0,5 stopnia. Czyli u mnie winno byc podobnie. Nie jestem pewny teraz ale chyba juz widzialem u mnie, zadana + 1* . Sprawdze jutro, jestem w domu to poogladam zachowanie sterownika i PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Najpierw sprawdź czy masz chociaż 1% wpływu sterownika pokojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 02.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 to o której jutro pod telefonem zadzwonię po 12.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 02.01.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Najpierw sprawdź czy masz chociaż 1% wpływu sterownika pokojowego. Mam, mam Ostatnio sprawdzalem przu ustawieniach 20% badz 80% zatem, jeden z tych parametrow pozostal. Musze chyab wydrukowac sobie te instrukcje z Siemensa bo w pdf sie jakos kulawo to studiuje Tam jednak znacznie wiecej info jest niz w instrukcji Atlantica OFF niezly nam wychodzi natenczas. Aby na temat, moja opinie ( koncowa ) wyraze za 2-3 miesiace. Na dzis powiedziec moge tyle, ze pewnie malo bedzie osob zainteresowanych moimi odczuciami - duzy, stary dom z grzejnikami. Napewno w takim wypadku PC to nie jest mega oszczednosc. Jestem jednak na TAK Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Jutro moja żona prześle Tobie skan nadania z numerem więc sprawdzisz na poczcie.. Ani przesyłki ani obiecanego skanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 03.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ani przesyłki ani obiecanego skanu A świstak na to..... niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 No i według poczty polskiej przesyłka została odebrana Żona moja była dzisiaj na poczcie i jestem lekko zdziwiony... Dzisiaj wyszedł do ciebie drugi komplet a tą sprawę wyjaśnię sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts