chcialbympompe 03.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 To może daj numer nadania? To była paczka? List polecony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Szczerze nie pamiętam z głowy która to była linia:( Jutro wam podrzucę na forum Na to też czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.01.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 ja w takim razie też ale ty możesz pisać masz kilka PCPW mam jedną (wspomagana kotłem na gaz (nie miarodajne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Na to też czekamy. Według DTR-ki linia 0762 znajduje się ta linia w różnych częściach uprawnień w zależności od wersji soft-u. Informację tą można uzyskać w dtr-kach dostępnych dla pomp ciepła WATERSTAGE Fujitsu. Niestety nie dysponuje wersją pdf. Tylko wersja książkowa drukowana. Co do termostatu to trzeba także pamiętać że sam ma małą histerezę i w zależności od źródła mówią od 0,5 do 0,75 ( + / - ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Według DTR-ki linia 0762 znajduje się ta linia w różnych częściach uprawnień w zależności od wersji soft-u. Informację tą można uzyskać w dtr-kach dostępnych dla pomp ciepła WATERSTAGE Fujitsu. Co do termostatu to trzeba także pamiętać że sam ma małą histerezę i w zależności od źródła mówią od 0,5 do 0,75 ( + / - ) Mniej wiecej w jakiej czesci? Ustawienia Obiegu CO ? Pompy ? A dwa. Histereza w ustawieniach + histereza termostatu = histereza calkowita ? Jesli tak to moze i byc fabrycznie +1,25* a to jednak duzo. Mialem urwanie glowy dzis i nie pogrzebalem i nie poogladelm, jutro tez, zatem nic nie powalcze a ja np chcialbym to wiedziec. Z czystej ciekawosci Btw. Miki Sterowniki bez sznura i opomiarowanie ? Robimy to w koncu ? Majowie juz nam nie zagrazaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.01.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Według DTR-ki linia 0762 znajduje się ta linia w różnych częściach uprawnień w zależności od wersji soft-u. Ja nie mam do niej dostępu z żadnego poziomu Co do termostatu to trzeba także pamiętać że sam ma małą histerezę i w zależności od źródła mówią od 0,5 do 0,75 ( + / - ) Pojęcia nie mam co chciałeś przekazać tym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mniej wiecej w jakiej czesci? Ustawienia Obiegu CO ? Pompy ? A dwa. Histereza w ustawieniach + histereza termostatu = histereza calkowita ? Jesli tak to moze i byc fabrycznie +1,25* a to jednak duzo. Mialem urwanie glowy dzis i nie pogrzebalem i nie poogladelm, jutro tez, zatem nic nie powalcze a ja np chcialbym to wiedziec. Z czystej ciekawosci Btw. Miki Sterowniki bez sznura i opomiarowanie ? Robimy to w koncu ? Majowie juz nam nie zagrazaja Możemy powalczyć Jutro zadzowonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ja nie mam do niej dostępu z żadnego poziomu Pojęcia nie mam co chciałeś przekazać tym zdaniem Podaj wersje softu na priva Tam nie zgubie.. Jutro poproszę kolegę z simensa niech powie gdzie u ciebie to znajdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Chcialbympompe. Zerknij na 833 w Obieg Co badz Ustawienia PC ( juz nie pamietam a bylem chwile temu ... ) . U mnie tam stoi 2* przy czym nie wiem czy to bedzie to. Przy okazji wylapalem pare linii o ktore bede chyba pytal badz jak znajde moc to poczytam - ale mam atak klonow od dzis i zapowiada sie do konca tygodnia :/ a i chyba tez ustawienia delty na skraplaczu? znalazlem.Cos da zmaina tego parametru ? Ok, jak sie wyrobie to jakos postaram sie zrobic zestawienie jednolite - lista pytan z roznymi liniami, co zmiana tych czortow moze/winna dac. Trzeba cos poknuc Teraz widze ze 0762 linia miala byc ... Hmm Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Polazlem coby poszukac, faktycznie zakitrana gdzies ta linia o ile jest tam. Ale inna rzecz. Miki, linia 30 cos o sterowniku jedn. wewnetrznej ---> NIEKOMPATYBILNY, takie cudo mi sie swieci. Wersja oprogramowania 05.5 ( nie dam reki uciac ale chyba bylo 02.9 . Sterownik pokojowy zas ma 02.7 a tez chyba bylo 02.9 * w kazdym badz razie tak samo jak ma chcialbympompe ). I teraz tak. Podchodze a tu jakby ta PC sie zbierala w kosmos leciec taki szum w niej, patrze zadana temp. 41 a ta 'wariatka' napierdziela juz nieco ponad 47* ( w domu 22,9 czyli prawie temp. zadana czyli 23* ). Pofruwala na tych 47* ladnych kilka minut po czym zaczela 'schodzic' do temp. zadanej - przez ten caly czas temp. powrotu sie nie zmieniala i bylo 32* . W domu temp. juz 23.4*, PC poszla drzemac ( hehe a niedawno przeciez walczyla i pod 24* ). 'Rozumialbym' gdyby ta franca 'wiedziala', ze sie konczy tania taryfa i trzeba pooroac jeszcze na maxie przez 20-30min ( btw. jak te 47* miala to modulacja byla 18% ) ale to przeciez wlasnie koncowka drogiej taryfy. O co kaman ? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mariusz podjadę do ciebie z tym pilotem bo naprawdę nie kumam tego Opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 03.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 u Magnolii widzę, że pompa bez problemu osiąga 47* przy powrocie32*, a u mnie nie może tych 8* różnicy przeskoczyć i przez to nie daje rady osiągać wyższych temp. zasilania:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 potwierdzam takie próby startu na księżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 u Magnolii widzę, że pompa bez problemu osiąga 47* przy powrocie32*, a u mnie nie może tych 8* różnicy przeskoczyć i przez to nie daje rady osiągać wyższych temp. zasilania:confused: Piter, co najlepsze sama sobie zadala 41 a napierniczala na 47* . Przy krzywej 0,80 no i do temp. zadanej w domu nie miala do nabicia kilka stopni a jedynie brakowalo jej 'koncowki banderoli' Ten Atlantic coby mi na Atlantyde nie odfrunal. A jak juz to niech mi bude zostawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 potwierdzam takie próby startu na księżyc To jak trafisz na rozpedzanie przed startem to zapisz liczby. Ciekawy jestem co tam u Ciebie wykreca za numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mariusz podjadę do ciebie z tym pilotem bo naprawdę nie kumam tego Opisu kurcze, ja rozumiem Piter i Malux widac tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 czasami na tej samej modulacji jest inna głośnośćoblodzenie nie wycisza pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 czasami na tej samej modulacji jest inna głośność oblodzenie nie wycisza pompy Moje odczucia byly przy kontakcie organoleptycznym z jednostka wewnetrzna. Nawet nie wiem jak wygladala buda na dworze. Wylacznie slyszalem dzwieki wydawane przez hydrobox ( tak sie to zwie? ) i odczytywalem ( lekko zdygany ) liczby ze sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.01.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mariusz podjadę do ciebie z tym pilotem bo naprawdę nie kumam tego Opisu Hehe to ja mam jeszcze jedna mysl Juz co prawda pytalem ale bez odzewu T75 tam gdzie jest badz w innym pomieszczeniu ( raczej innym, tu akurat malo wazne ) i T78, ktorym zadaje rozne parametry a T75 odpowiada za zadana temp. w domu ( badz jakis inny termostat, wylacznie termostat ). Zafungowaloby takie ustrojstwo ? A jeszcze lepiej, T75 i sterowanie nim i PC za kompa bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ty jak sobie wymyślisz to laczki spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts