Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opinie urzytkowników PC PW (proszę tylko urzytkowników)

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na to też czekamy.

Według DTR-ki linia 0762 znajduje się ta linia w różnych częściach uprawnień w zależności od wersji soft-u.

Informację tą można uzyskać w dtr-kach dostępnych dla pomp ciepła WATERSTAGE Fujitsu.

Niestety nie dysponuje wersją pdf.

Tylko wersja książkowa drukowana.

Co do termostatu to trzeba także pamiętać że sam ma małą histerezę i w zależności od źródła mówią od 0,5 do 0,75 ( + / - )

Według DTR-ki linia 0762 znajduje się ta linia w różnych częściach uprawnień w zależności od wersji soft-u.

Informację tą można uzyskać w dtr-kach dostępnych dla pomp ciepła WATERSTAGE Fujitsu.

Co do termostatu to trzeba także pamiętać że sam ma małą histerezę i w zależności od źródła mówią od 0,5 do 0,75 ( + / - )

Mniej wiecej w jakiej czesci? Ustawienia Obiegu CO ? Pompy ?

A dwa. Histereza w ustawieniach + histereza termostatu = histereza calkowita ? Jesli tak to moze i byc fabrycznie +1,25* a to jednak duzo. Mialem urwanie glowy dzis i nie pogrzebalem i nie poogladelm, jutro tez, zatem nic nie powalcze a ja np chcialbym to wiedziec. Z czystej ciekawosci :)

Btw. Miki :) Sterowniki bez sznura i opomiarowanie ? Robimy to w koncu ? Majowie juz nam nie zagrazaja :)

Ja nie mam do niej dostępu z żadnego poziomu :(

Pojęcia nie mam co chciałeś przekazać tym zdaniem :(

Mniej wiecej w jakiej czesci? Ustawienia Obiegu CO ? Pompy ?

A dwa. Histereza w ustawieniach + histereza termostatu = histereza calkowita ? Jesli tak to moze i byc fabrycznie +1,25* a to jednak duzo. Mialem urwanie glowy dzis i nie pogrzebalem i nie poogladelm, jutro tez, zatem nic nie powalcze a ja np chcialbym to wiedziec. Z czystej ciekawosci :)

Btw. Miki :) Sterowniki bez sznura i opomiarowanie ? Robimy to w koncu ? Majowie juz nam nie zagrazaja :)

Możemy powalczyć :)

Jutro zadzowonię ;)

Chcialbympompe. Zerknij na 833 w Obieg Co badz Ustawienia PC ( juz nie pamietam a bylem chwile temu ... ) .

U mnie tam stoi 2* przy czym nie wiem czy to bedzie to. Przy okazji wylapalem pare linii o ktore bede chyba pytal badz jak znajde moc to poczytam - ale mam atak klonow od dzis i zapowiada sie do konca tygodnia :/

a i chyba tez ustawienia delty na skraplaczu? znalazlem.Cos da zmaina tego parametru ?

Ok, jak sie wyrobie to jakos postaram sie zrobic zestawienie jednolite - lista pytan z roznymi liniami, co zmiana tych czortow moze/winna dac. Trzeba cos poknuc ;)

Teraz widze ze 0762 linia miala byc ... Hmm

Edytowane przez Magnolia18

Polazlem coby poszukac, faktycznie zakitrana gdzies ta linia o ile jest tam.

Ale inna rzecz.

Miki, linia 30 cos o sterowniku jedn. wewnetrznej ---> NIEKOMPATYBILNY, takie cudo mi sie swieci. Wersja oprogramowania 05.5 ( nie dam reki uciac ale chyba bylo 02.9 . Sterownik pokojowy zas ma 02.7 a tez chyba bylo 02.9 * w kazdym badz razie tak samo jak ma chcialbympompe ).

I teraz tak. Podchodze a tu jakby ta PC sie zbierala w kosmos leciec :) taki szum w niej, patrze zadana temp. 41 a ta 'wariatka' napierdziela juz nieco ponad 47* ( w domu 22,9 czyli prawie temp. zadana czyli 23* ). Pofruwala na tych 47* ladnych kilka minut po czym zaczela 'schodzic' do temp. zadanej - przez ten caly czas temp. powrotu sie nie zmieniala i bylo 32* . W domu temp. juz 23.4*, PC poszla drzemac ( hehe a niedawno przeciez walczyla i pod 24* ). 'Rozumialbym' gdyby ta franca 'wiedziala', ze sie konczy tania taryfa i trzeba pooroac jeszcze na maxie przez 20-30min :D ( btw. jak te 47* miala to modulacja byla 18% ) ale to przeciez wlasnie koncowka drogiej taryfy.

O co kaman ? ;>

u Magnolii widzę, że pompa bez problemu osiąga 47* przy powrocie32*, a u mnie nie może tych 8* różnicy przeskoczyć i przez to nie daje rady osiągać wyższych temp. zasilania:confused:

Piter, co najlepsze sama sobie zadala 41 a napierniczala na 47* . Przy krzywej 0,80 no i do temp. zadanej w domu nie miala do nabicia kilka stopni a jedynie brakowalo jej 'koncowki banderoli' :)

Ten Atlantic coby mi na Atlantyde nie odfrunal. A jak juz to niech mi bude zostawi :D

czasami na tej samej modulacji jest inna głośność

oblodzenie nie wycisza pompy

Moje odczucia byly przy kontakcie organoleptycznym z jednostka wewnetrzna. Nawet nie wiem jak wygladala buda na dworze. Wylacznie slyszalem dzwieki wydawane przez hydrobox ( tak sie to zwie? ) i odczytywalem ( lekko zdygany ) liczby ze sterownika

Mariusz podjadę do ciebie z tym pilotem bo naprawdę nie kumam tego :(

Opisu ;)

Hehe :) to ja mam jeszcze jedna mysl :p

Juz co prawda pytalem ale bez odzewu :(

T75 tam gdzie jest badz w innym pomieszczeniu ( raczej innym, tu akurat malo wazne ) i T78, ktorym zadaje rozne parametry a T75 odpowiada za zadana temp. w domu ( badz jakis inny termostat, wylacznie termostat ). Zafungowaloby takie ustrojstwo ?

A jeszcze lepiej, T75 i sterowanie nim i PC za kompa ;) bajka