Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opinie urzytkowników PC PW (proszę tylko urzytkowników)

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I chyba dalej Magnolia w niej siedzi. Teraz ma problemy ze sterownikiem. ;)

Nom, skubaniec :)

Po wymianie jednostki zewnetrznej czesc ustawien - dziwne, ze tylko czesc - wrocila do ustawien fabrycznych. Jak bede mial luz musze przegladnac na spokojnie wszystkie linie, na razie wylapalem, ze zmeinil sobie na fabryczne linie 790 i 791 czyli wyprzedzenie przejscia do temp. komfortu badz eco. I szwabil mnie o 120 minut

Może dlatego, że teoretycznie mieli się wypowiadać tylko uzykownicy pomp p-w? Zdaję sobie sprawę, że prędzej czy później zrobi się tu taki sam syf jak w pozostałych wątkach o pompach ciepła, gdzie gruntowcy biją się z powietrznymi i odwrotnie. Nikt standardowo nie przyjmuje argmentacji drugiej strony, bo jego jest najlepsze :D czasem wpadnie jeszcze jakis ubrudzony ekogroszkowiec, ale szybko jest zjadany :D

Może dlatego, że teoretycznie mieli się wypowiadać tylko uzykownicy pomp p-w?

Poki co nie widze ani przekonywania o wyzszosci pomp gruntowych, ani o taniosci i bezobslugowosci kotlow na wegiel, ani opini uzytkownikow pomp PW na temat swoich urzadzen! :-)

Bylem ciekawy jak uzytkownicy pomp PW beda pisali "gotujac sie we wlasnym sosie", jak nikt im nie "przeszkadza", nie przekonuje i nie uswiadamia niczego, a tu nuuuuuda jak w polskim filmie. ;)

Zajrze za jakis czas. Chyba, ze przyja mrozy i watek zamrze ;)

A co tu opisywać? W domu bywam 3-4 razy w miesiącu. Wszystko działa, w domu ciepło. Temp. zasilania 20*C, w środku przy -15 było 17,5*C, a w okolicy zera 19-19.5*C. Dodam tylko że nie mam drzwi wewn. i miesza temp. ze strefą nieogrzewaną. Magnolia ja na szczęście jeszcze nie zagłębiałem się w ustawienia. Tak jak miki odpalił tak chodzi :) Pyxis będziemy tęsknić ;)

Magnolia18 , jak tam twoja Tri 16?

A dziekuje :) Gada dosc dobrze, dzisiaj byla masakryczna pogoda, wilgoc, +3*, snieg z deszczem, zarastala tym padajacym czyms a mimo to ladnie pracowala. 'Tamta' mialby wymowke do defrostow , heheh.

Natenczas testuje rozne krzywe i % sterownika, jak cos wymysle to poknuje z godzinami grzania. Bo dotychczas bylo ON i leciala sobie na 23* przez 24h. To bez sensu. Dzis w domu musialem okno sobie uchylic ( special uklon for Miki :D )

A dziekuje :) Gada dosc dobrze, dzisiaj byla masakryczna pogoda, wilgoc, +3*, snieg z deszczem, zarastala tym padajacym czyms a mimo to ladnie pracowala. 'Tamta' mialby wymowke do defrostow , heheh.

Natenczas testuje rozne krzywe i % sterownika, jak cos wymysle to poknuje z godzinami grzania. Bo dotychczas bylo ON i leciala sobie na 23* przez 24h. To bez sensu. Dzis w domu musialem okno sobie uchylic ( special uklon for Miki :D )

Z tym oknem to śmieszne :)

Ztym oknem to śmieszne :)

Dlaczego? Cieplo mi bylo to sobie wpuscilem swierzy luft a przy okazji moglem strzelic z ucha czy PC pracuje.

Jeszcze jakby Miki zrobil tak coby 'laczki spadaja' to bym te TRi tak podkrecil bez latania do sterownika, ze zostalby czlonkiem zarzadu w Atlanticu. Za zaslugi na polu ich chwaly :) Ale cos nie chce na kapusniak wpasc do mnie :|

Dlaczego? Cieplo mi bylo to sobie wpuscilem swierzy luft a przy okazji moglem strzelic z ucha czy PC pracuje.

Jeszcze jakby Miki zrobil tak coby 'laczki spadaja' to bym te TRi tak podkrecil bez latania do sterownika, ze zostalby czlonkiem zarzadu w Atlanticu. Za zaslugi na polu ich chwaly :) Ale cos nie chce na kapusniak wpasc do mnie :|

Ty na prezesa ja na skarbnika ;)