r.tyrman 03.01.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ty jak sobie wymyślisz to laczki spadają Dosyć sobie posiedział w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 07.01.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dosyć sobie posiedział w kotłowni. I chyba dalej Magnolia w niej siedzi. Teraz ma problemy ze sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.01.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 I chyba dalej Magnolia w niej siedzi. Teraz ma problemy ze sterownikiem. Nom, skubaniec Po wymianie jednostki zewnetrznej czesc ustawien - dziwne, ze tylko czesc - wrocila do ustawien fabrycznych. Jak bede mial luz musze przegladnac na spokojnie wszystkie linie, na razie wylapalem, ze zmeinil sobie na fabryczne linie 790 i 791 czyli wyprzedzenie przejscia do temp. komfortu badz eco. I szwabil mnie o 120 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.01.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nie obrazcie sie Panowie, ale jakis strasznie "nudny" ten watek. Moze to tylko tak na poczatku, ale ledwie przebrnalem te 63 posty, chociaz wiekszosc "jednozdaniowek". A temat zapowiadal sie nader ciekawie - nie tylko ze wgledu na intrygujaca pisownie (ale przynajmniej konsekwentna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 08.01.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Może dlatego, że teoretycznie mieli się wypowiadać tylko uzykownicy pomp p-w? Zdaję sobie sprawę, że prędzej czy później zrobi się tu taki sam syf jak w pozostałych wątkach o pompach ciepła, gdzie gruntowcy biją się z powietrznymi i odwrotnie. Nikt standardowo nie przyjmuje argmentacji drugiej strony, bo jego jest najlepsze czasem wpadnie jeszcze jakis ubrudzony ekogroszkowiec, ale szybko jest zjadany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.01.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Może dlatego, że teoretycznie mieli się wypowiadać tylko uzykownicy pomp p-w? Poki co nie widze ani przekonywania o wyzszosci pomp gruntowych, ani o taniosci i bezobslugowosci kotlow na wegiel, ani opini uzytkownikow pomp PW na temat swoich urzadzen! Bylem ciekawy jak uzytkownicy pomp PW beda pisali "gotujac sie we wlasnym sosie", jak nikt im nie "przeszkadza", nie przekonuje i nie uswiadamia niczego, a tu nuuuuuda jak w polskim filmie. Zajrze za jakis czas. Chyba, ze przyja mrozy i watek zamrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 08.01.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A co tu opisywać? W domu bywam 3-4 razy w miesiącu. Wszystko działa, w domu ciepło. Temp. zasilania 20*C, w środku przy -15 było 17,5*C, a w okolicy zera 19-19.5*C. Dodam tylko że nie mam drzwi wewn. i miesza temp. ze strefą nieogrzewaną. Magnolia ja na szczęście jeszcze nie zagłębiałem się w ustawienia. Tak jak miki odpalił tak chodzi Pyxis będziemy tęsknić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.01.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 tfu tfu, dzis sie lepiej juz czuje no i obrobilem sie z robota tez nieco. Moze jutro sie uda cos poknuc na tych ustawieniach. Na bank po zmianie jednostki mam poprzestawiane pewne linie. Wazne, ze grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 08.01.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Pyxis będziemy tęsknić Ale nie jakoś bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.01.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Przeciez nigdzie nie polazl, siedzi w krzakach i z partyzanta scina, czychajac kiedy wpasc 'oficjalnie'. Pyxis ... buty Ci widac zza krzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 08.01.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Pyxis ... buty Ci widac zza krzaka O znowu! Teraz chyba jeszcze coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 09.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Nie wnikam co w tych krzakach robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.01.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Nie wnikam co w tych krzakach robi. Spozira z przyczajki i czeka na dogodna chwile aby wyskoczyc i zrobic taaaaddaaaammmm. Paszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 09.01.2013 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Spozira z przyczajki i czeka na dogodna chwile aby wyskoczyc i zrobic taaaaddaaaammmm. Paszcza Magnolia18 , jak tam twoja Tri 16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.01.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Magnolia18 , jak tam twoja Tri 16? A dziekuje Gada dosc dobrze, dzisiaj byla masakryczna pogoda, wilgoc, +3*, snieg z deszczem, zarastala tym padajacym czyms a mimo to ladnie pracowala. 'Tamta' mialby wymowke do defrostow , heheh. Natenczas testuje rozne krzywe i % sterownika, jak cos wymysle to poknuje z godzinami grzania. Bo dotychczas bylo ON i leciala sobie na 23* przez 24h. To bez sensu. Dzis w domu musialem okno sobie uchylic ( special uklon for Miki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 09.01.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A dziekuje Gada dosc dobrze, dzisiaj byla masakryczna pogoda, wilgoc, +3*, snieg z deszczem, zarastala tym padajacym czyms a mimo to ladnie pracowala. 'Tamta' mialby wymowke do defrostow , heheh. Natenczas testuje rozne krzywe i % sterownika, jak cos wymysle to poknuje z godzinami grzania. Bo dotychczas bylo ON i leciala sobie na 23* przez 24h. To bez sensu. Dzis w domu musialem okno sobie uchylic ( special uklon for Miki ) Z tym oknem to śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.01.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ztym oknem to śmieszne Dlaczego? Cieplo mi bylo to sobie wpuscilem swierzy luft a przy okazji moglem strzelic z ucha czy PC pracuje. Jeszcze jakby Miki zrobil tak coby 'laczki spadaja' to bym te TRi tak podkrecil bez latania do sterownika, ze zostalby czlonkiem zarzadu w Atlanticu. Za zaslugi na polu ich chwaly Ale cos nie chce na kapusniak wpasc do mnie :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 09.01.2013 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dlaczego? Cieplo mi bylo to sobie wpuscilem swierzy luft a przy okazji moglem strzelic z ucha czy PC pracuje. Jeszcze jakby Miki zrobil tak coby 'laczki spadaja' to bym te TRi tak podkrecil bez latania do sterownika, ze zostalby czlonkiem zarzadu w Atlanticu. Za zaslugi na polu ich chwaly Ale cos nie chce na kapusniak wpasc do mnie :| Ty na prezesa ja na skarbnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 10.01.2013 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ty na prezesa ja na skarbnika Hmm. Skarbnik lepsza fucha aczkolwiek Prezes ustala manne miesieczna. Chyba by tak zrobil Tak czy owak oddalam sie na z gory upatrzone pozycje w dobrym nastroju dzisiejszego odkrycia - cos co mi trulo zycie wczesnym latem w TRi ... ale o tym inna raza Dzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 10.01.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Hmm. Skarbnik lepsza fucha aczkolwiek Prezes ustala manne miesieczna. Chyba by tak zrobil Tak czy owak oddalam sie na z gory upatrzone pozycje w dobrym nastroju dzisiejszego odkrycia - cos co mi trulo zycie wczesnym latem w TRi ... ale o tym inna raza Dzenia Smiesznie piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts