Forest-Natura 03.03.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witam. przez dzieloną szybę wlatuje lewe powietrze do kominka przez co bardzo brudzi się szyba Przecież mają też do wyboru szyby gięte ... przyznaj się że poskąpiłeś grosza ... widząc co zrobił pan Karol z firmy Robi-Ren (notabene pracujący na czarno w tej firmie) To robiła to firma o której wspominasz czy ktoś "na czarno" i bez faktury ? Przyznaj się że taniej było i że znowu chciałeś poskąpić grosza ... no bo jak firma poprawiła po Karolu temu, co to fuchy wali po robocie, to znaczy że umią chyba i źli tacy nie są ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol-u 04.03.2015 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam, NIE polecam kominków z firmy ROBI-REN. Kupiłem taki kominek z szybą boczną. Rama z szybą odstaje od wkładu kominka, przez dzieloną szybę wlatuje lewe powietrze do kominka przez co bardzo brudzi się szyba. Serwis to porażka. Zapłacisz a potem mają cię daleko w ...... . Robili mi zabudowę również ludzie z firmy Robi-Ren. Nie zaizolowali wkładu kominka i sterownik zgłupiał od temperatury. Druga ekipa z tej firmy łapała się za głowę widząc co zrobił pan Karol z firmy Robi-Ren (notabene pracujący na czarno w tej firmie). Jakość kominka i wykonania zabudowy bardzo zła. Nie polecam. Żałuję zakupu kominka w firmie Robi-Ren. Futrzak, aż tak źle jest? Pytam bo też stałem się ich klientem, tylko jeszcze nie użytkowałem. Widzę, że z serwisu i wykonawstwa jesteś niezadowolony, ok ale to mnie mniej interesuje bo jestem zwolennikiem self-serwisu, gdyż w serwisy już od lat nie wierzę. Powiedz coś więcej o samym produkcie a nie że jakość bardzo zła bo to ogólnik. Poza dzieloną szybą wszystko gra? Jak dawno w to wdepnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cazp3r 10.02.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam Pozwólcie, że odgrzeję temat gdyż coraz bardziej interesuje mnie rozwiązanie akumulacyjne (szczególnie, że planuję szkieleciaka). Czy mając 10tys jestem skazany na prefabrykowane "piecokominki" typu Robiren (jak one się spisują) ? ps: widziałem film Muratora, w którym Pan mający szkielet wybudował akumulację (po tym jak zdenerwował się na zwykły kominek Czy ktoś wie jakiego rzędu kwota wchodziła w grę? Edytowane 10 Lutego 2016 przez cazp3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.02.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam.Realnie myśląc o średniej akumulacji kominkowej musisz przyjąć budżet 20-35 tys. zł.Rozmowa o konkretnej lub bardziej szczegółowej cenie na tym etapie będzie polegać na pytaniu się ile kosztuje czerwony samochód i czy będzie droższy czy też tańszy od niebieskiego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.02.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Ta "10" to tylko za palenisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cazp3r 10.02.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Ta "10" to tylko za palenisko ? niestety za całość Myślałem, że prefabrykacja obniża koszty bo niby roboty mniej przy takim piecu...mam świadomość, że to będzie namiastka prawdziwego pieca ale nie przeraża mnie np dokładanie ciut częściej do pieca (obecnie mam kozę i co 3h melduję się przy niej z brykietem...) Czy idzie połączyć mniejszą akumulację z taką ceną jaką mam w budżecie? Wiadomo Polak biedny ale chce mieć odrobinę luksusu ps: pytanie off top. Czy są targi gdzie można pooglądać i porozmawiać z fachowcami od kominków w jednym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.02.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 niestety za całość Myślałem, że prefabrykacja obniża koszty bo niby roboty mniej przy takim piecu...mam świadomość, że to będzie namiastka prawdziwego pieca ale nie przeraża mnie np dokładanie ciut częściej do pieca (obecnie mam kozę i co 3h melduję się przy niej z brykietem...) Czy idzie połączyć mniejszą akumulację z taką ceną jaką mam w budżecie? Wiadomo Polak biedny ale chce mieć odrobinę luksusu ps: pytanie off top. Czy są targi gdzie można pooglądać i porozmawiać z fachowcami od kominków w jednym miejscu? No jeśli jesteś w stanie zbudować sobie sam to w ww kwocie się zmieścisz. Co do targów to chyba właśnie coś było w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 10.02.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 hej przymierzam sie do zakupu i instalacji w moim domu PPA 550 http://www.cebud.eu/news_images/311. Zakup w Cebud'zie, instalacja przez speców z Cebud'u. Nie pytam czy ktos coś takiego ma... bo i tak nikt nie odpowie.. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 11.02.2016 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) hej przymierzam sie do zakupu i instalacji w moim domu PPA 550 http://www.cebud.eu/news_images/311. Zakup w Cebud'zie, instalacja przez speców z Cebud'u. Nie pytam czy ktos coś takiego ma... bo i tak nikt nie odpowie.. Pozdrav A jednak ktoś odpowie Mam to palenisko (PPA250) ponad 2 lata, używam sporadycznie, drugi raz bym nie kupił. Do tego podejście firmy do klienta, TRAGEDIA! Edytowane 11 Lutego 2016 przez boruvva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.02.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam.Cazp3r ... skoro palenisko, sterownik i akumulacja kosztują grubo ponad 7 tys. zł ... to z czego będzie ta zabudowa że z jej wykonaniem na gotowo całość będzie kosztowała 10 tys. zł ... ???Zrobią resztę z gipsokartonu i wełny ?Kichę wykonawczą jakąś nosem czuję ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 11.02.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 A jednak ktoś odpowie Mam to palenisko (PPA250) ponad 2 lata, używam sporadycznie, drugi raz bym nie kupił. Witam! Mógłbyś w kilku słowach napisać, dlaczego? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cazp3r 11.02.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam. Cazp3r ... skoro palenisko, sterownik i akumulacja kosztują grubo ponad 7 tys. zł ... to z czego będzie ta zabudowa że z jej wykonaniem na gotowo całość będzie kosztowała 10 tys. zł ... ??? Zrobią resztę z gipsokartonu i wełny ? Kichę wykonawczą jakąś nosem czuję ... Pozdrawiam. Źle mnie zrozumiałeś. Pytałem czy się da zejść z ceną do tego poziomu a nie, że u mnie tak będzie Nie znalazłem nigdzie cen tych zestawów dlatego gdybałem. Akumulacje potrzebować będę do szkieletu bo chyba w takim domu najbardziej jej charakterystyka pasuje. Pytanie czy szary człowiek może sobie pozwolić na namiastkę wydając około 10tys. Wiadomo, że nie potrzebuję 2tonowego kolosa bo i zapotrzebowanie jest o wiele mniejsze więc idąc tym tropem liczyłem na mniejszą cenę... 20tys to już mnie przerasta niestety. ps. Wełna odpada na pewno czy będzie to zwykły wkład czy akumulacyjny także od tej strony jestem świadomy wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Źle mnie zrozumiałeś. Pytałem czy się da zejść z ceną do tego poziomu a nie, że u mnie tak będzie Nie znalazłem nigdzie cen tych zestawów dlatego gdybałem. Akumulacje potrzebować będę do szkieletu bo chyba w takim domu najbardziej jej charakterystyka pasuje. Pytanie czy szary człowiek może sobie pozwolić na namiastkę wydając około 10tys. Wiadomo, że nie potrzebuję 2tonowego kolosa bo i zapotrzebowanie jest o wiele mniejsze więc idąc tym tropem liczyłem na mniejszą cenę... 20tys to już mnie przerasta niestety. ps. Wełna odpada na pewno czy będzie to zwykły wkład czy akumulacyjny także od tej strony jestem świadomy wyboru. Za 10.000 zł można wiele, ale sposobem...Robiłem niedawno za 11.000 wypasioną akumulacje do...UWAGA!...kozy. Tak więc Twój budżet jest ogromny, zważywszy że nie potrzebujesz "wypasu"... Jaką masz tą kozicę? Ps. Targi właśnie sie odbyły! Byli wszyscy "w kupie" i jeszcze więcej.... http://www.kominki.org/strefa-dla-profesjonalistow/targi-i-szkolenia/art,5782,ii-mistrzostwa-polski-w-lupaniu-drewna.html Edytowane 11 Lutego 2016 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cazp3r 11.02.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Za 10.000 zł można wiele, ale sposobem...Robiłem niedawno za 11.000 wypasioną akumulacje do...UWAGA!...kozy. Tak więc Twój budżet jest ogromny, zważywszy że nie potrzebujesz "wypasu"... Jaką masz tą kozicę? Ps. Targi właśnie sie odbyły! Byli wszyscy "w kupie" i jeszcze więcej.... http://www.kominki.org/strefa-dla-profesjonalistow/targi-i-szkolenia/art,5782,ii-mistrzostwa-polski-w-lupaniu-drewna.html obecnie w mieszkaniu bez izolacji 33m2 koza samson 6kw i zostaje w mieszkaniu dlatego muszę zgłębić temat ogrzewania w domu żeby wybrać coś sensownego w takim budżecie. Plusem będzie prosta rekuperacja, która zasymuluje DGP. Jeszcze niedawno z braku wiedzy chciałem wkład i wełnę do 5tys ale na szczęście trafiłem na film w muratorze i pana z akumulacja w szkielecie i to dało mi do myślenia, że mój wybór może być chybiony. Tak po nitce trafiłem na dział kominki a potem już z górki (2 noce zarwane ale człowiek mądrzejszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Trochę rozjaśnij...Chcesz ogrzać akumulacją te 33 m2, czy przenosisz się do jakiegoś domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.02.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam.Idąc tym tropem (kozy) ja zrobiłem ostanio dwie "wypasione" akumulacje, jedną za 7 tys. a drugą za 4 tys. zł ... trzymają po 10-12 godzin ...Tylko Patrząc prawdzie w oczy, drogi Piotrze to robienie ludzi w balona że za 10 tys. zrobisz im akumulację z prawdziwego zdarzenia do domu szkieletowego i w odatku będzie to wyglądało ładniej od "białego klocka" z ramką, jest chyba nie do końca w porządku ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 11.02.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 No i po co ja się gimnastykowałem z budową skoro u was taka tanizna;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam. Idąc tym tropem (kozy) ja zrobiłem ostanio dwie "wypasione" akumulacje, jedną za 7 tys. a drugą za 4 tys. zł ... trzymają po 10-12 godzin ... Tylko Patrząc prawdzie w oczy, drogi Piotrze to robienie ludzi w balona że za 10 tys. zrobisz im akumulację z prawdziwego zdarzenia do domu szkieletowego i w odatku będzie to wyglądało ładniej od "białego klocka" z ramką, jest chyba nie do końca w porządku ... Pozdrawiam. W balona to Ciebie robię, o czym niekoniecznie musiałem pisać, ale skoro jesteś namolny:cool:...Jestem po Budmie (Targi Kominki), w której brałem czynny udział (w odróżnieniu od Ciebie) i zalega mi sporo towaru w magazynie. Moich szanownych kolegów "po brąży" raczy raz po raz drażnić ten typ mojej aktywności, ale tym lepiej... Koniec dyskusji, bo znów kogoś palce zaczną swędzić... Zainteresowanych zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.02.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam. Jestem po Budmie (Targi Kominki), w której brałem czynny udział (w odróżnieniu od Ciebie) Za darmo tego nie robiłeś ... więc nie wypominaj innym że organizują sobie czas, promocję własną i upowszechnianie pewnych idei na swój sposób ... monopolu na to nie masz ... Poza tym wyolbrzymiasz pewne mniemanie że kogokolwiek drażnisz czy nawet już intrygujesz ... spowszedniałeś i niektórzy (sam wiesz kto) nauczyli się żyć z tobą jak z nieszkodliwą chorobą ... Remiks ... mówiłem Ci że lepiej by było jak byś "wypasa" za pięć do ośmiu dych postawił ... a nie za grosze marne samemu się babrał ... przynajmniej dla wykonawcy lepiej by było ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 11.02.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Remiks ... mówiłem Ci że lepiej by było jak byś "wypasa" za pięć do ośmiu dych postawił ... a nie za grosze marne samemu się babrał ... przynajmniej dla wykonawcy lepiej by było ... Pozdrawiam. Tak tylko ja nie miał bym powiedzmy pięciu dych i satysfakcji a wykonawca miałby radochę że mnie na tyle ustrzelił To gdzie ta tanizna, na forum tylko:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts