Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oliwka dlatego też napisałam, że my z tych co lubimy ciepełko :lol:

nie mniej również zależy, jak słusznie napisałaś - o której słoneczko pojawia się na tarasie i o której znika :wink: :D :D

miałam poprzednio szafę komandor i mam obecnie ....i równiez zauważyłam niewielki kurz , ale nie jest go aż tak dużo, żebym się tym zbytnio przejmować :wink: :D :D

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam też planuję 1,5 komory+ociekacz. W tej połówce będzie u mnie zainstalowany młynek. Teraz miałam 1 komorę - to było stanowczo za mało, chociaż miałam zmywarkę, to i tak brakowało czasem miejsca.

nastka79 wlasnie mialam jakis temat zaczac z mlynkiem pod zlew.Masz juz jakis wybrany? mysle intensywnie o takim sprzecie wlasciwie jestem w 100 % przkonana ze chce... tylko kwetsia wyboru firmy.

Na razie w planie mam sciagniecie mlynka z USA. In-sink -elevator tak sie chyba nazywa.Kosztuje o polowe taniej.

Kazdy ma inny tryb pracy i dla jednego wystarczy 1 komora dla innego 1,5 a dla mnie zdecydowanie musza byc 2 :lol: ja lubie przestrzen :wink: Dalam sie namowic na ten zlew choc od poczatku bylam sceptycznie do niego nastawiona.Ja salate susze w specjalnym mlynku do odciagania wody a owoce myje na biezaco i od razu wycieram.Ja nie znajduje zastosowania dla tej polowki ktora zabiera mi mijesce a nic w niej nie robie.Bo de facto w niej nic sie nie da zrobic, oprocz moze suszenia czegos.

Nie trzeba rezygnować z przestrzeni na rzecz zlewu 1-komorowego!

Polecam zlewozmywak FRANKE PPX 110-52. Jedna komora, ale za to ogromna i przy tym ładna.

Poprzednio mieliśmy dwie komory, wcześniej jedną małą + ociekacz - z tych trojga najlepiej wypada duży jednokomorowy. Zmieści się największy garnek czy talerz i nie trzeba od razu do zmywarki wszystkiego pakować, zawsze jest miejsce by coś tam opłukać. Do tego celu wyjmowana wylewka się dobrze sprawdza.

Nie trzeba rezygnować z przestrzeni na rzecz zlewu 1-komorowego!

Polecam zlewozmywak FRANKE PPX 110-52. Jedna komora, ale za to ogromna i przy tym ładna.

Poprzednio mieliśmy dwie komory, wcześniej jedną małą + ociekacz - z tych trojga najlepiej wypada duży "Franek". Zmieści się największy garnek czy talerz i nie trzeba od razu do zmywarki wszystkiego pakować, zawsze jest miejsce by coś tam opłukać (do tego celu wyjmowana wylewka się przydaje).

Czy mozesz rozwinac mysl i podzielic sie przymysleniami??

Bo ja mialam nadzieje, ze sie nie bedzie kurzyc. Ale jesli tak :o , natychmiast zmieniam koncepcje.

No właśnie kurzy się jak na mój gust za bardzo. Mam wrażenie że użytkując standardowe szafy nie ma aż takiego problemu z warstwą kurzu na półkach. Moja szafa musi być co tydzień, dwa non stop wycierana bo inaczej osadza się kurz, nawet nie chce myśleć o wszystkich składowanych tam ciuchach... Szafa jest natomiast idealna na wszelkie wielkogabarytowe rzeczy: kurtki, płaszcze (odpowiednio opakowane..),pudła, walizki, odkurzacze dla takiego sprzętu jak najbardziej polecam, dla ubrań niekoniecznie.

pyciu a masz może jakąś fotkę tego zlewu w zabudowie, bo wszędzie jest pokazany tylko z "lotu ptaka" i jakoś go sobie nie potrafię wyobrazić.

Jasne. Załączam:

http://img262.imageshack.us/img262/9551/img8777sra5.th.jpghttp://img262.imageshack.us/images/thpix.gif

inne ujęcia:

img1

img2

Dużą patelnie można postawić swobodnie na dnie (no, zakładając, że w środku jest pusto).

i omawiany wcześniej korek zamiast listwy podłogowej:

http://img93.imageshack.us/img93/6845/img8781sxe6.th.jpg

Takiej wysokiej, stojącej na podłodze?

nie nie takiej normalnej stojącej na murku przy wannie(ja mam 4 punktową). Po każdej kąpieli stoi tam woda...po jej zaschnięciu dolna część baterii biała, bardzo trudna do umycia !. A płytkarz uprzedzał :roll:

nigdy wiecej uzytkowych poddaszy :D :D :D ale mi sie zaraz dostanie :wink:

- e tam - tutaj mogę się zgodzić. Nie ma biegania po schodach, nie ma skosów. Tylko do tego większa działka potrzebna, żeby zrobić bardziej rozłożysty domek.

i nigdy wiecej mieszkania za miastem :lol: :lol: :lol: :wink:
tu mogę się nie zgodzić, ale o gustach się nie rozmawia i okolicach też.