Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No nic - jeżeli używacie jakichś niedrogich (do 500 PLN) kompaktów i uważacie że świetnie się spisują - prosze o typy. Ja więcej urządzać mieszkania/domu z Kołem nie będę.

Hmm, to przy okazji ja przestrzegę przed kompaktem firmy DURASAN - fatalnie zaprojektowany kształt muszli tak jak w wyżej opisanym KOLE utrudnia utrzymanie czystości, dodatkowo "bebechy" ma wykonane z fatalnej jakości plastiku, który wprost kruszy się w rękach i wymaga dodatkowych zabiegów uszczelniających. Odradzam.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie kupiłabym muszli wc KOŁO STYLE - podobał mi się kształt, styl , ale jeśli chodzi o codzienne użytkowanie -nie jestem zadowolona. Kształt miski i odpływu jest tak skonstruowany,że prawie zawsze po użyciu jest brudna, deska także od spodu ciągle jest zachlapana i wymaga codziennego przetarcia.

Kilka osób już tu pisało na temat tej właśnie miski, a ja myślałam ( głupia),że trochę przesadzają. Teraz mam :(

To ja między innymi klęłam na tę miskę WC.

I nadal podtrzymuję moją negatywną opinię. Chyba się do tego kibelka nie przyzwyczaję. Na razie używany jest sporadycznie (jest w górnej łazience, która docelowo ma służyć dzieciom - za rok czy dwa), więc czyszczenie jeszcze mnie nie wykończyło, ale gdy dzieci zaczną z kibelka korzystać codziennie, to sobie nie wyobrażam

walki z tym projektowym bublem. Wymienię tą miskę na 100%. Jeśli jest ktoś chętny to mogę oddać.

• 2 weeks później...
Tu z kolei muszę dodać,że z Koła mam tylko miskę ustępową i deskę, natomiast kompakt w zabudowie - z Geberitu - z którego użytkowania jestem bardzo zadowolona. Praktycznie używamy tylko "małej" spłuczki, nie ma potrzeby spuszczania całej komory wody.Wszystko ładnie schodzi do odpływu, żadnych "cofek" ani niemiłych zapachów.

Wcześniej mieliśmy do dyspozycji wc z tradycyjnym górnopłukiem, często spłynęła cała komora wody i jeszcze nie wystarczało. Dlatego teraz tak się zachwycam działaniem kompaktu z Geberitu. Ale przyznaję,że z innymi kompaktami nie miałam do czynienia ( bo po jednorazowych, gościnnych pobytach w łazienkach znajomych trudno ocenić funkcjonalność ich wc :) )

to jak w końcu jest z tą wodą ? można pić bezpośrednio czy nie ?

mam zainstalowany dośc duży uzdatniacz , butla z zywicą ma jakieś metr sześćdziesiąt !

można pić czy polewać tym octem ?

:-)

U mnie załatwia sprawę zmiękczacz wody, co 2 miesiące dosypuje tylko sól. Praktycznie nie ma kamienia, osad czyszczę zwykła szczotką bez chemii.

Ale sa tez minusy zmiękczacza, trzeba wiecej pić wody mineralnej itd :)

a mozesz napisać jaki masz ten zmiękczacz wody i jakie widzisz korzysci z jego użytkowania? jaki jest koszt zamontowania takiego rozwiązania ?

na 100% zrobiłabym ogrzewanie podłogowe także w górnej części domu. Obecnie mam tylko na dole i uważam, że ogrzewanie sprawuje się rewelacyjnie, podłoga jest przyjemnie ciepła, także ta pod panelami. Wchodząc na górę czuje się dyskomfort pod stopami. Mówię nie dla kaloryferów, które są mało atrakcyjnym i sporo zajmującym miejsca, meblem.

na 100% zrobiłabym ogrzewanie podłogowe także w górnej części domu. Obecnie mam tylko na dole i uważam, że ogrzewanie sprawuje się rewelacyjnie, podłoga jest przyjemnie ciepła, także ta pod panelami. Wchodząc na górę czuje się dyskomfort pod stopami. Mówię nie dla kaloryferów, które są mało atrakcyjnym i sporo zajmującym miejsca, meblem.

ufff, takiego tekstu mi było trzeba :) Oprócz łazienek nie mam w domu żadnego grzejnika i szczerze mówiąc trochę się tego obawiam.

majamaki trochę te moje obawy rozwiewasz :)

ufff, takiego tekstu mi było trzeba :) Oprócz łazienek nie mam w domu żadnego grzejnika i szczerze mówiąc trochę się tego obawiam.

majamaki trochę te moje obawy rozwiewasz :)

Ja również dziękuje,za ten tekst;) Mój mąż wymyślił na całym domu ogrzewanie podłogowe,tyle ,że mamy parterówkę (ogrzewanie gazowe) i też mamy kaloryfery jedynie w łazienkach. Bardzo się tego obawiam,bo jak to można bez kaloryferów;)

Mąż bardzo dobrze wymyślił, kaloryfery drabinkowe w łazience, z grzałką na prąd w czasie ,,zgniłęj" pogody nawet latem to bardzo przydatna sprawa, zawsze jest na czym podsuszyć drobne przepierki, czy ręczniki... choć znam takich, którzy do tego celu mają osobne pomieszczenie :yes: