Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Wiem wiem imrahill jednak pompa ciepła pozostanie w sferze moich marzeń:(

Czyżby 7tys.zł to sfera marzeń ?

http://www.jula.pl/pompa-ciepa-powietrze-woda-6-3kw-416107

lub dla dużego domu:

http://allegro.pl/pompy-ciepla-panasonic-seria-t-cap-9kw-najtaniej-i3192879568.html

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
]Ja ufam takiej za 70 tyś.

Nie dziwie się po Twoich postach na temat podłogówki ;)

Pozostaje zaufanie w silne ręce męża,który będzie dźwigał worki z węglem ;)

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Robię dopiero rozeznanie aby popełnić jak najmniej błędów i jak najmniej żałować tego co zrobię i tego czego nie będzie.Mamy jeszcze czas i dużo pytań a tu :mad:.

Jeśli jeszcze przed budową to żelazna zasada,co drogie nie zawsze jest lepsze,która dotyczy wszystkiego :)

• 2 weeks później...

pięknie napisane,większość tego wątku to same kłótnie na temat "tamto czy siamto jest lepsze,początek jeszcze da sie czytac,co to kogo obchodzi że ktoś tam chce mieć butle z gazem a jeszcze inny parterówke.

natomiast ja w swoim domu zrobie odpowietrzenie do kanalizacji,bulgotanie w rurach jest wnerwiające,nie zamontuje białych okien i drzwi(również wewnątrz bo widać brud bardziej niż na innych)

a podłogi dobiore takie coby sie nie pozabijać.

Gorzej - udawadniasz jak się nią jeździ i czy to lepiej czy gorzej :):) .

Ja patrzę na sprawę tak : zbudowałam jakiś tam dom. Jestem w stanie powiedzieć co - z mojego punktu widzenia - w nim zrobiłam źle. I o tym ten wątek.

Informacje,że "po co budować z poddaszem jak parterówka jest lepsza" czy też " po co budować mały dom jak można duży" to dla mnie tylko zamulanie wątku.

Wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy , czy jak ? Jaki to ma sens ? Dobre rady ? Halo - zarabiamy kasę i budujemy to co możemy/podoba nam się/ odpowiada naszym potrzebom. Naszym - nie "wszystkim czytelnikom tego forum" . Więc nawracanie w tym zakresie mija się z celem.

Dajmy ludziom decydować o swoich wyborach nie pouczając. To proste.

pisząc że pięknie napisane miałam na myśli ten post

Gość Arturo72
pięknie napisane,większość tego wątku to same kłótnie na temat "tamto czy siamto jest lepsze,początek jeszcze da sie czytac,co to kogo obchodzi że ktoś tam chce mieć butle z gazem a jeszcze inny parterówke.

A to dlatego między innymi,żebyś na drugi raz zrobiła odpowietrzenie kanalizacji,żebyś już nie myślała o białych oknach i drzwiach a na podłodze miała coś na czym się nie pozabijasz bo większość nie praktycznych rzeczy zrobionych w domu bierze się właśnie z opinii innych,z ogólnego trendu na forum czy wśród znajomych a potem wychodzą taki czy inne kwiatki.

Do budowy trzeba przystępować własnym rozumem a nie opiniami kogokolwiek a już na pewno nie na forum wśród Pań ;)

Nie trudno się domyślić,że bieganie po schodach tam i z powrotem jest uciążliwe,a za kilka lat będą udręką,nie trudno się domyślić,że skosy poddasza ograniczają powierzchnię użytkową,że są ciężkie do aranżacji wnętrza,nie trudno się domyślić,że białe rzeczy się bardziej brudzą,nie trudno się domyślić,że śliskie powierzchnie na posadzkach czy schodach są niebezpieczne,nie trudno się domyślić,że węgiel w domu to syf itp.itd a mimo to.ludzie za głosem stada podążają często w przepaść zamiast uruchomić własną wyobraźnię :)